«الهام جلوداری» در گفتوگو با ایسنا در این رابطه تصریح کرد: با توجه به اقدامات صورت پذیرفته و آمادهسازی این باغ تاریخی، از روز ۲۹ اسفندماه تا چهارم فروردین ماه بالغ بر پنج هزار نفر، از این باغ جهانی بازدید کردند.
وی ادامه داد: نوروز امسال رویدادها و برنامههای ویژهای برای گردشگران در این باغ تدارک دیده شده که از آن جمله میتوان به ایجاد غرفههای فروش صنایعدستی و سوغات، حضور هنرمندان صنایعدستی و تهیه محصولات به صورت زنده و ایجاد حالت روایی آثار، ایجاد غرفههای مخصوص کودکان جهت رفاه والدین و آشنایی هر چهبهتر آنها با آثار و بناهای تاریخی، برپایی غرفه کتاب و مهدویت، برپایی غرفه عکاسی با لباس سنتی و پخت و عرضه شولی یزدی اشاره کرد.
جلوداری با اشاره به اینکه این بنای تاریخی از ساعت ۸ صبح تا ۲۱ پذیرای مسافران و میهمانان نوروزی و شهروندان است، افزود: راهنمایان گردشگری حتی مسلط به زبان انگلیسی در محل برای ارائه توضیحات و اطلاعات لازم به گردشگران در باغ حضور دارند.
وی با اشاره به تقارن دو بهار طبیعت و بهار قرآن و تأکید بر لزوم حفظ حرمت ماه مبارک رمضان، گفت: نماز جماعت و جزء خوانی قران کریم بخشی از برنامههای این مکان تاریخی در ایام ماه مبارک رمضان است.
مدیر پایگاه میراث جهانی باغ تاریخی پهلوان پور مهریز در بخش دیگری از توضیحاتش در مورد این باغ جهانی، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۰ باغ دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز به همراه هفت باغ ایرانی دیگر به اتفاق آرا در سی و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند.
وی افزود: باغ جهانی پهلوان پور با مساحتی حدود پنج هکتار، شامل یک مجموعه ورودی، ساختمان کوشک یا شربتخانه در بخش مرکزی، بنای زمستانخانه در بخش غربی، برج گلین در جنوب شرقی و اصطبل، انبار و کارگاه های قالی بافی و ریسندگی در بخش جنوبی است.
جلوداری ادامه داد: همچنین درختان چنار سر به فلک کشیده و تنومند کهنسال و آب روان در کنار این درختان به همراه بافت تاریخی و کوشک مرکزی، فضایی دلنشین و بی مثالی را در باغ پهلوان پور ایجاد کرده است که خاطرهای به یاد ماندنی از ترکیب تاریخ کهن و طبیعت بکر را برای هر بازدیدکنندهای ثبت می کند.
وی خاطرنشان کرد: قدمت باغ پهلوان پور به اواخر دوره قاجار بر میگردد و به یکی از تجار یزدی به نام علی پهلوانپور متعلق بوده است.
به گفته جلوداری، این باغ از بناهای مهم فرهنگی و تاریخی است که طبیعت، هنر و معماری را در کنار هم به نمایش گذاشته است.
این مسئول افزود: باغ پهلوان پور مهریز به دلیل روان بودن آب از داخل آن دارای جاذبه خاصی است و این آب، آبی است که از این قنات تاریخی و مشهور سرچشمه میگیرد.
جلوداری ارزشمندترین بخش باغ را عمارت کوشک یا شربتخانه در سه طبقه و به مساحت ۱۵۰۰ مترمربع دانست و تصریح کرد: عمارت کلاه فرنگی کوشک با کاربندی پرکاری زینت داده شده و از نفیس ترین قسمت های بنای شربتخانه به شمار میرود و این عمارت بر اساس ضوابط و اصول باغات ایرانی بر محور اصلی باغ قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات