مهران حسنی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت: درحال حاضر حدود ۳۵۰ واحد اقامتگاه بومگردی دارای مجوز از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران وجود دارد که به طور میانگین گنجایش بیش از ۱۵ هزار مسافر وگردشگر را دارد.
وی با اشاره به اینکه توانمندسازی و شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهایی موجود برای رشد اقتصاد ۵۰۰ روستای مازندران از سال قبل در دستور کار دستگاههای متولی استان برای جلوگیری از مهاجرت به شهرها قرارگرفته است، تصریح کرد: ازاین تعداد روستاها، حدود ۱۵۰ روستا به عنوان روستاهای گردشگرپذیر هستند که با پیمایش میدانی و قابلیتهایی که بررسی شده، با ایجاد اقامتگاههای بومگردی امکان جذب گردشگر و توریستهای خارجی در این روستاها واقامتگاهها وجود دارد.
پرداخت تسهیلات کم بهره به متقاضیان بومگردی
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به اینکه این استان نه تنها در ایام نوروز بلکه در تمام طول سال و تعطیلات پذیرای گردشگران و مسافران است، تصریح کرد: یکی از ذائقههای جدید در حوزه گردشگری به عنوان گردشگری خلاق در حوزه بومگردی و اقامتگاههای بومگردی است.
حسنی، به متقاضیانی که اقامتگاههای بومگردی درسطح استان ایجاد، اما مجوز بهره برداری نگرفتند، توصیه کرد: هرچه سریعتر و به منظور قانونمند شدن و برخورداری از تسهیلات حمایتی اداره کل میراث فرهنگی وگردشگری اقدام به اخذ مجوز کنند.
وی با اشاره به اینکه به متقاضیان ایجاد، بهسازی ونوسازی اقامتگاههای بومگردی متناسب با طرحهای توجیهی تسهیلات حمایتی با کارمزد پایین پرداخت میشود، تصریح کرد: هیچ محدودیتی برای گرفتن تسهیلات حمایتی وجود ندارد و به هرمیزان که طرح توجیهی متقاضیان ارائه شود، پس از بررسیهای کارشناسی، تسهیلات مورد نیاز پرداخت خواهد شد.
قابلیت گردشگری در نیمی از روستاهای مازندران
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، با بیان اینکه در سالهای اخیر ذائقه گردشگران ورودی به این استان از دریا و جنگل به سمت گردشگری روستایی تغییر کرده است، گفت: از طریق فعالیتهای بومگردی، غذاهای محلی، نوشیدنیها، سفرهآرایی بومی، صنایعدستی، آداب و رسوم و آیینها، موسیقی و فرهنگ فولکلوریک مناطق به نمایش گذاشته میشود.
به گفته حسنی، از حدود سه هزار روستا در مازندران بیش از نیمی از آنها قابلیت گردشگری و ایجاد اقامتگاههای بومگردی را دارند و تفویض اختیار صدور مجوزهای بوم گردی به دهیاران و بخشداریها به توسعه این واحدها کمک زیادی خواهد کرد.
وی یادآورشد: ایجاد واحدهای بومگردی در روستاها، علاوه بر حفظ بافت تاریخی و سنتی روستاها، باعث اشتغالزایی جوانان، افزایش حضور گردشگری و درآمد پایدار در روستاهای مازندران خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات