اسماعیل میرزاده در گفتوگو با ایسنا خاطرنشان کرد: با توجه به آمارها میزان بارشهای امسال این شهرستان نسبت به مدت مشابه پارسال و همچنین نسبت به میانگین بلندمدت ۱۱.۶ میلیمتر کاهش داشته است.
وی گفت: میزان بارندگی در ایستگاه خواف تا سوم فروردین امسال ۸۵.۲ میلیمتر بود؛ در حالی که پارسال تا چنین روزی ۱۴۸.۶ میلیمتر بارش ثبت شده بود.
میرزاده در خصوص میزان کاهش و افزایش بارندگیهای امسال نسبت به مدت مشابه پارسال اظهار کرد: امسال نسبت به سال گذشته ۶۳.۴ میلیمتر و نسبت به بلندمدت آن ۱۱.۶ میلیمتر، کاهش بارندگی در خواف داشتیم.
رئیس اداره هواشناسی خواف یادآور شد؛ هواشناسی خواف سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز نمود. کار اصلی ما در ایستگاه سینوپتیک خواف، بیشتر جمعآوری و ثبت دادهها، تهیه گزارشهای هواشناسی، تهیه نمودارهای اقلیمی و مشخص نمودن اقلیم شهرستان و... در حوزه هواشناسی است. ادارات پیشبینی هواشناسی معمولا در مراکز استان هستند که پیشبینیهای پنج روزه، هفتگی، ماهانه و فصلی را تهیه میکنند. هرچه مدتزمان پیشبینی کمتر باشد، اطلاعاتی که ارائه میشود، دقیقتر خواهد بود.
میرزاده گفت: در زمانهای خاص این اداره هشدارهایی به رنگ زرد، نارنجی و قرمز صادر میکند که رنگ زرد نشانه آگاهی، رنگ نارنجی نشانه آگاهی و آمادگی و رنگ قرمز هم نشانه اقدام و عمل است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هواشناسی خواف با استفاده از یک ایستگاه سینوپتیک و 6 ایستگاه بارانسنجی اقدام به تهیه گزارشهای هواشناسی میکند، افزود: با توجه به وسعت و تنوع اقلیمی شهرستان به نصب چند ایستگاه سینوپتیک خودکار، بارانسنجی، کشاورزی و همچنین آلودهسنجی نیاز داریم که درخواست شده و موضوع از سوی مسئولان فرادستی در حال بررسی است.
رئیس اداره هواشناسی خواف در خصوص سردترین و گرمترین روزهای اقلیمی خواف گفت: سردترین دما را در بهمنماه ۱۳۸۶ با دمای منفی ۲۴.۶ درجه داشتیم. گرمترین ساعات روز هم مربوط به خرداد پارسال با دمای ۴۴.۲ درجه بالای صفر بوده است.
میرزاده در ادامه درباره آشنایی دانشآموزان یا سایر اقشار در سال ۱۴۰۱ با هواشناسی خواف گفت: پارسال یک دوره آموزشی برای جمعی از فرهنگیان شهرستان در خصوص مباحث هواشناسی برگزار شد. همچنین در این مدت بیش از ۴۰۰ دانشآموز از دانشآموزان مقاطع مختلف تحصیلی در اردوهای علمی از ایستگاه هواشناسی خواف بازدید داشتند که در این ارتباط، آموزشهای لازم به آنان ارائه شد.
شهرستان خواف با بیش از ۱۷۰ هزار نفر جمعیت در چهار بخش، ۶ شهر و بیش از ۸۰ روستا و پارچهآبادی به عنوان وسیعترین شهرستان خراسان رضوی به مساحتی حدود ۹۷۹۷ کیلومتر مربع در ۲۶۷ کیلومتری مشهد، مرکز این استان، واقع است.
انتهای پیام
نظرات