حجتالاسلام سید احمدرضا شاهرخی یکم فروردین با بیان اینکه زن و مرد مکمل یکدیگر هستند رقیب و در مقابل هم نیستند، اظهار کرد: خدای متعال هم مرد را محتاج همسر قرار داده و هم زن را محتاج به همسر آفریده است.
وی با بیان اینکه در دین اسلام تشکیل خانواده، یک عمل عبادی و یک احساس درونی و نیاز فطری است، اضافه کرد: میل به ازدواج در وجود هر انسانی نهادینه شده و اقدام به تشکیل خانواده بهخاطر عمل به آن احساسی است که خداوند متعال در وجود انسان نهاده است.
شاهرخی با بیان اینکه در دین مقدس اسلام از خانواده بهعنوان نهادی مقدس یاد میشود، بیان کرد: اگر ارتباطی صمیمی بین زن و مرد برقرار باشد؛ آن خانواده گرفتار طلاق که مورد غضب خدا است، نمیشود.
نماینده ولیفقیه در لرستان به روایاتی در رابطه با تشکیل خانواده و سبک زندگی اشاره کرد و گفت: امام علی(ع) میفرماید: «رسول خدا(ص) وارد منزل ما شدند؛ حضرت زهرا(س) مشغول پختن غذا بود و من در کنار او عدس پاک میکردم... پیامبر فرمود یا علی هر چه میگویم امر پروردگار و مورد رضایت خداوند متعال است: مردی که به زن خود در خانه خدمت کند؛ ثواب یک سال عبادت به او میدهند که روزها روزه باشد و شبها به نماز ایستاده باشد، خداوند متعال ثواب صابران یعقوب، داوود و عیسی(ع) به او عطا خواهد کرد، یا علی هرکه در خانه در خدمت خانواده خود باشد و آن را ننگ نداند، منت نگذارد خداوند متعال نام او را جزء شهدا مینویسد و ثواب هزار شهید در هر روز و هر شب برای او محاسبه خواهد کرد، هر قدمی که برمیدارد ثواب مینویسد، به تعداد هر رگی که در بدن اوست در بهشت شهری به او عنایت میشود».
امام جمعه خرمآباد از طلاق بهعنوان یکی از بدترین آسیبهای اجتماعی یاد کرد و افزود: اگر جامعهای بر اساس این آموزهها شکل گرفت طبیعتاً دچار آسیبهای اجتماعی نخواهد شد؛ اتفاقاتی که بهواسطه طلاق در جامعه رخ میدهد و گناهانی که بهدنبال دارد در جامعه رخ نخواهد داد؛ آن فسادی که تار و پود جامعه را فرا میگیرد و ما میبینیم که برخی از کشورها به آن مبتلا شدهاند و سراشیبی سقوط آنها پایانی ندارد؛ این گرفتاری ها دیگر به وجود نخواهد آمد لذا این همه ثواب برای کانون خانواده ذکر شده است.
شاهرخی با بیان اینکه روایت شده است که رسول گرامی اسلام(ص) از کسی که در راه تأمین معاش خانواده تلاش میکند؛ بهعنوان مجاهد فی سبیلالله یاد میکند، بیان کرد: امام محمدباقر(ع) فرموده است: «برای زن هیچ شفیعی در نزد خدای متعال سودمندتر از رضایت همسرش نیست؛ این همکاری باید از سوی هر دو طرف باشد» همچنین پیامبر اکرم(ص) در حدیثی فرموده است: «زنی که همسر خود را آزار میدهد خداوند نماز و کارهای نیک آن زن را نمیپذیرد؛ اگر تمام عمر خود را روزه بگیرد؛ نماز بخواند؛ بندگانی را آزاد کند؛ تمام داراییاش را در راه خدا انفاق کند آن زن نخستین کسی است که وارد آتش جهنم میشود؛ چون همسرش را آزار میدهد مگر این که همسرش را راضی کند».
وی افزود: پیامبر اکرم(ص) در ادامه روایت میفرماید: «اگر مردی که همسرش را آزار برساند و به او ستم کند چنین گناه و عذابی نیز برای مرد خواهد بود».
امام جمعه خرمآباد گفت: در امر ازدواج و کانون مقدس خانواده که در اسلام به تشکیل آن امر شده است خانوادهها، حاکمیت، خیرین و نیکوکاران باید مشارکت داشته باشند و تلاش کنند ازدواج برای جوانان فراهم و آسان کنند.
وی با بیان اینکه در روایت است که همراهی زن و مرد، نشستن آنها در کنار یکدیگر و گفتوگوی با یکدیگر باعث میشود محبت بین آنها بیشتر شود؛ عبادت محسوب میشود؛ بهتر از اعتکاف در مسجدالنبی است، به شبیخون فرهنگی دشمن در خانواده و لزوم هوشیاری در برابر این توطئه اشاره کرد و گفت: هر فرهنگ و سیاستی که بخواهد ملتی را به سمتی سوق دهد که خانواده را حذف کند؛ چنین فرهنگی در ضدیت با اسلام و بشریت است لذا باید آگاه بود که سیاست و فرهنگی شکل نگیرد که برنامه آن نفی خانواده باشد.
این کارشناس مذهبی با یادآوری اینکه آموزههای اسلام بر ضرورت تشکیل خانواده اصرار ورزیده است، افزود: انسانیت در بستر خانواده رشد میکند و به کمال میرسد لذا ترویج فساد، کشف حجاب، لاابالیگری و هر اقدامی که منجر به تضعیف و متلاشی شدن خانواده بشود در تقابل با احکام نورانی اسلام و مورد غضب خداوند است.
وی با بیان اینکه ترسیم اهدافی با نامهای زیبای پیشرفت علمی، صنعتی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی باید با راه و روشهایی باشد که کانون خانواده متلاشی و تضعیف نشود، اظهار کرد: متلاشی کردن خانواده برای رسیدن به هر مقصدی باشد از بیکفایتی و بیتدبیری زن و مرد یا یکی از آن دو نفر است کمااینکه ما مشاهده میکنیم زنان و مردانی که هم خانواده را حفظ کردهاند و هم در عرصههای گوناگون خدمتگزاری موفق عمل کردهاند و نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی کارنامه درخشانی در این جهت دارد؛ تا جایی که در همه عرصههای علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اجرایی، محرومیتزدایی و جهادی، ایجاد عقد ازدواج بین دختران و پسران نقشآفرینی می کنند؛ اما در عین حال کانون خانواده خود را حفظ کردهاند و این بستر را نظام جمهوری اسلامی به وجود آورد.
شاهرخی گفت: ریشه و اساس برای شکلگیری چنین خانوادهای و برخورداری از چنین فضای ایمانی معنوی و دوست داشتنی فقط با تقوا، ایمان به خدا و عمل صالح میسر است و آن هم جاری شدن نام خدا بر زبان و یاد خدا در رفتار همه ماست.
انتهای پیام
نظرات