• دوشنبه / ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1401122920091
  • خبرنگار : 50136

آذربایجان غربی زیباست

سلوک، آبشاری در تپه های سرسبز نوار مرزی ایران و ترکیه

سلوک، آبشاری در تپه های سرسبز نوار مرزی ایران و ترکیه

ایسنا/آذربایجان غربی طبیعت همواره روح بخش بوده و انسان خسته از دغدغه های شهری با پناه بردن به طبیعت از دیدن زیبایی های وصف ناپذیر آن شگفت زده شده و انرژی دوباره می گیرید.

آذربایجان غربی استانی مرزی با طبیعت بسیار متنوع و زیبا، فرصتی است تا مسافران نوروزی از این طبیعت و آبشارهای منحصر به فرد آن نهایت لذت را ببرند یکی از این فرصتهای ناب، آبشار" سلوک" ارومیه است که در روستای سلوک یا سولیک در فاصله ی ۳۲ کیلومتری در غرب شهر ارومیه در تپه های سرسبز نوار مرزی ایران و ترکیه، در دامنه های کوه دره رش قرار گرفته است.

روستای سولک میان دو روستای دربند و انبی در منطقه موانا قرار دارد. دره زیبای منتهی به آبشار، دره هفت کانی یا هفت چشمه نامیده می شود که آب روستا و آبشار آنرا تامین می کند.

سلوک، آبشاری در تپه های سرسبز نوار مرزی ایران و ترکیه

ارتفاع این آبشار تقریبا ۷۶ متر است. آب آبشار از آب شدن برف کوه های منطقه که از رشته کوه های زاگرس است، تامین می شود. این کوهها حتی در روزهای گرم تابستان تقریبا پوشیده از برف هستند. از جاذبه های آبشار مسیری است که آب به صورت پلکانی به سمت روستا جاری است.

در ماه های گرم سال، آب آبشار برای مصارف کشاورزی از بالادست آن قطع شده و نمای زیبای آبشار را کم رنگ می کند ولی در فصل بهار زیبایی آبشار سولک در طبیعت موانا به اوج خود می رسد. طبیعت زیبای منطقه موانا بیشتر متاثر از زیرآبه های جاری از قله های ستاره لوند، دره وش و کوههای ترگور است.

آبشار اصلی این دره با حدود یک ساعت کوهپیمایی در بالادست آبشار اولیه جلوه بیشتری دارد ولی مسافران و خانواده ها، به همان آبشار اولیه رضایت می دهند و از مواهب طبیعت آن لذت می برند.

سلوک، آبشاری در تپه های سرسبز نوار مرزی ایران و ترکیه

طبیعت دیدنی و زندگی ساده و صمیمی و بی تکلف مردم منطقه موجب جذب گردشگران است. همه جای چراگاههای این روستا می توان اسبهایی که بدون زین و حفاظ برای خود در گوشه ای آزادانه در حال چرا هستند را تماشا کرد.

به گزارش ایسنا، در سالهای اخیر برای تماشای آبشار معروف این روستا جایگاه و پارکینگ و دیگر امکانات نسبی نیز ایجاد شده که به رونق اقتصادی روستا نیز کمک کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha