مهدی ناصحی امروز، ۲۸ اسفند، در حاشیه رونمایی از این طرح اظهار کرد: برای اینکه شهروندان در جایجای شهر امکان زیارت آسان و بیدغدغه به حرم مطهر را داشته باشند، مدیریت شهری مشهد راهکار جدیدی در نظر گرفت مبنی بر اختصاص وسیله حملونقل عمومی برای انتقال مردم به حرم مطهر و بازگرداندن آنها.
وی ادامه داد: از همین رو پنج دستگاه اتوبوس با طراحی مناسب برای این طرح در نظر گرفته شد تا مردم بتوانند بدون دغدغه زیارت خوبی در حرم مطهر رضوی داشته باشند. البته در کنار این موضوع برنامههای دیگری نیز در دستور کار است و به مرور اجرا خواهد شد تا فرصت خوبی برای ارتقاء معنوی شهروندان فراهم شود. مدیریت شهری مشهد نیز در این زمینه خود را موظف و مکلف میداند.
ناصحی با بیان اینکه امسال همانند سالهای گذشته طرح راهنمای زائر نیز دنبال میشود، تصریح کرد: این موضوع موجب میشود زائران بتواند با کسب اطلاعات از این پایگاهها که به زبانهای مختلف مسلط هستند، راحتتر مقاصد خود را پیدا کنند. در مجموع سال جدید با اتفاقات خوبی همراه خواهد شد که برنامهریزیهای آن انجام شده است.
حجتالاسلام حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر مشهد هم با بیان اینکه در این دوره مسجد عنصر اصلی، کانون اعتقادات خوب و منشا خیر دانسته میشود، گفت: تاکید ما به شورای اجتماعی محلات این است که جلسات خود را در مساجد برگزار کنند. ما مسجد را کانون دانسته و از همین رو در آن نقش تسهیلگری، مشاوره و تنظیمگری خواهیم داشت.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: از ابتدا مسجد در نظام فکری ما دومین معجزه پیامبر(ص) و باعث و بانی تجمع مسلمین و مومنین است و حتی در گذشته مراسم ازدواج نیز در مساجد برگزار میشد.
جابهجایی حدود ۱۲۰ هزار نفر از طریق اتوبوسهای قرار زیارت
سیدجلیل بامشکی، معاون زیارت وگردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد نیز در خصوص طرح قرار زیارت گفت: این طرح مبتنی بر تشرف مجاوران مشهدی به حرم مطهر امام رضا(ع) است. در این طرح تلاش شده در مساجدی که دسترسی آن به وسائل حملونقل عمومی دشواتر است یا مناطق حاشیهای شهر، با محوریت مساجد، شرایطی فراهم شود که شهروندان بتوانند با ثبت نام هفتهای یک نوبت به حرم مطهر مشرف شوند.
وی اضافه کرد: پیش از این طرح قرار زیارت اینگونه اجرا میشد که هر روز هفته ۱۰ دستگاه و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه به دلیل زیارتی بودن این ایام ۱۵ دستگاه برای تشرف شهروندان به حرم در نظر گرفته میشد. در حال حاضر با هماهنگی سازمان اتوبوسرانی شهرداری پنج دستگاه اتوبوس در اختیار سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری قرار گرفت تا بتوان به صورت شبانهروزی این طرح را اجرا کنیم و تعداد بیشتری از مساجد را پوشش دهیم. از ابتدای امسال تاکنون حدود ۱۲۰ هزار شهروند از طریق اتوبوسهای قرار زیارت به حرم مطهر انتقال یافتند.
بامشکی خاطرنشان کرد: سال آینده قرار است برنامههای مکمل فرهنگی دیگری نیز برای این طرح مانند بازدیدهای رایگان از موزههای حرم مطهر، آشنایی با بقاع متبرکه و بزرگانی که در حرم مطهر مدفون هستند و به نوعی حرمشناسی در نظر گرفته شود. این آمادگی وجود دارد که این طرح را با همراهی خیران گسترش دهیم.
معاون زیارت وگردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد تصریح کرد: باید توجه داشت اختصاص این پنج دستگاه نقطه آغاز این طرح است و در صورتی که مساجد درخواست داشته باشند، میتوان از سازمان اتوبوسرانی برای اختصاص اتوبوسهای بیشتر درخواست کرد.
وی اضافه کرد: مجاوران با یک منکارت میتوانند به حرم مطهر مشرف شوند و بهای یک نوبت سفر را بپردازند. ساعت فعالیت این اتوبوسها از صبح تا شب است و علاقهمندان میتوانند از طریق برقراری ارتباط با شماره تماس ۳۱۳۵ در این طرح ثبت نام کنند. اولویت با مساجد حاشیهای و مسیرهای دور از حرم مطهر است.
انتهای پیام
نظرات