• یکشنبه / ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401122819663
  • خبرنگار : 50037

۹۰ هزار هکتار از اراضی ملی همدان در اختیار عشایر است

۹۰ هزار هکتار از اراضی ملی همدان در اختیار عشایر است

ایسنا/همدان رئیس امور عشایر استان همدان گفت: ۹ درصد اراضی منابع طبیعی شامل ۹۰ هزار هکتار از اراضی ملی استان در اختیار عشایر است.

جعفر کاویانی دلشاد در جلسه شورای عشایری شهرستان اسدآباد اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی قرار است برای عشایر به جای پروانه‌ی چرا، پروانه‌ی مرتع‌داری صادر شود که این امر از نقش موثری در احساس مسئولیت عشایر نسبت به پوشش گیاهی عرصه منابع طبیعی و جلوگیری از ورود زودهنگام و خروج دیر هنگام آنان به مراتع برخودار خواهد بود ضمن اینکه در این رابطه مجوز لازم در بحث زیر چادری و اسکان‌موقت عشایر اعلام شده است. 

وی با اشاره به وجود چهار ایل و ۲۴ طایفه و اسکان آنان در ۱۲ کانون عشایری استان همدان تصریح کرد: اسدآباد دارای شش طایفه عشایری بوده که در چهار سامانه عرفی شیلاندر، حسین آباد، چیچک‌لو و چپقلو شامل ۲۹۶ خانوار با جمعیت ۹۳۴ نفر و با  ۱۸ هزار راس دام سبک استقرار دارند.

کاویانی دلشاد در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در بحث عشایر شهرستان اسدآباد، خاطر نشان کرد: آبرسانی سیار ۱۰ هزار مترمکعب برای دام و آب عشایر، بهسازی ۹ کیلومتر راه عشایری، توزیع ۲۷ دستگاه پنل خورشیدی، توزیع تسهیلات بانکی به مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان، صدور ۱۳۵ فقره دامدار کارت، خرید تضمینی ۱۲ تن دام و ۲۴۰۰ تن نهاده دامی، آموزش مقاطع ابتدایی فرزندان عشایر و ویزیت رایگان عشایر و ارائه خدمات بهداشتی از جمله موارد و اقدامات انجام شده برای عشایر این شهرستان می‌توان برشمرد.

وی در ادامه گفت: در بحث آموزش مقطع ابتدایی  فرزندان عشایر در سال جاری برای جذب ۶۰ معلم از آموزش و پرورش استان اعلام نیاز شده که با جذب ۱۰ معلم مختص به عشایر موافقت شده است.

وی با اشاره به اعتبارات سال‌جاری اسدآباد در بحث عشایر تصریح کرد: میزان اعتبار ۱۴۰۱ شهرستان اسدآباد در بحث عشایر ۲۷۱ میلیون تومان بوده که تاکنون ۱۸۵ میلیون تومان تخصیص یافته است.

کاویانی دلشاد میزان اعتبار مصوب اختصاص داده شده به شهرستان اسدآباد از محل اعتبارات سفر برای عشایر را هفت میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از محل اعتبارات محرومیت زدایی نیز به حوزه عشایر اسدآباد یک میلیارد تومان اعتبار ملی در نظر گرفته شده  است.

وی یاد آورشد: ساماندهی کوچ عشایر و ورود زودهنگام و خروج دیر هنگام از مراتع و مکان قرار گرفتن عشایر یکی از جمله مشکلات در زمینه عشایر استان و شهرستان اسدآباد است.

کاویانی دلشاد ادامه داد: در این رابطه چند اکیپ در سامانه پل‌دختر، لرستان، خوزستان و اسلام آباد اعزام شد که مانع ورود زودهنگام آنان به مراتع مورد نظر شود ضمن اینکه با توجه به بارندگی مناسب امسال و پوشش خوب گیاهی مراتع عشایر قطعا دیرتر در سامانه‌های مورد نظر خود مستقر خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha