• پنجشنبه / ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401122517973
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

بذرکاری مراتع با استفاده از گروه‌های مردمی در منابع طبیعی بیرجند

بذرکاری مراتع با استفاده از گروه‌های مردمی در منابع طبیعی بیرجند

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیرجند گفت: بذرکاری مراتع در مساحت بیش از ۴۰ هکتار با همکاری ۴۰۰ نفر از خادمیاران رضوی بسیجیان، دهیاران، سازمان‌های مردم نهاد و گروه‌های مردمی در مراتع علی آباد شهاباد - ارتفاعات باقران مزار کوه و ذخیرگاه بادامک به صورت مشارکتی انجام شد.

ابراهیم علیپور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از نظر تراکم اکثریت مراتع این شهرستان در رده مراتع فقیر بوده که فقط پنج مرتع(حصار سنگی، رقی آباد، مهدی آباد، استخر و مافنداب و آسو ) نسبت به سایر مراتع شرایط بهتری داشته و از نظر تراکم در رده متوسط قرار دارد.

وی افزود: عملیات اصلاحی و احیایی مراتع  از قبیل تولید نهال مرتعی گلدانی، کاشت نهال(بوته کاری)،  ذخیره نزولات آسمانی توام با بذر پاشی( کنتر وفارو )، مدیریت رواناب(هلالی آبگیر) و احداث آبشخور دام برای تامین آب شرب دام انجام می‌گیرد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیرجند با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم، طرح پویش ملی همگام با سراسر کشور نیز در این شهرستان اجرا شد، گفت: بیش از ۹۷ درصد مساحت شهرستان بیرجند را عرصه‌های منابع طبیعی اعم از جنگل‌ها، مراتع و پدیده‌های بیابانی تشکیل می‌دهد که مساحت مراتع ۲۷۰ هزار و ۵۷۱ هکتار است.

وی یادآور شد: در راستای تعیین محدوده عرفی، تعیین ظرفیت مرتع و شناسایی بهره برداران واقعی دارای حق استفاده از مراتع به منظور صدور و اعطای پروانه چرا در سال ۱۴۰۰ چهار سامانه مرتعی(کلاته بجدی، مرک، دستگرد و مرتع بجد) با سطحی بالغ بر ۲۹ هزار ۷۲۷ هکتار با ۱۷۳ خانوار بهره بردار ممیزی شده که برای بهره برداران بالاتر از ۵۰ واحد دامی پروانه چرا صادر شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری بیرجند گفت: یکــی از مهم‌تریــن اهــداف تملــک اراضــی و تثبیــت عرصه‌هــای ملــی و دولتــی، عـلـاوه بــر اســتیفای حقــوق دولــت و مــردم و حفــظ و توســعه منابــع طبیعــی تجدیدشــونده، واگــذاری بخشــی از ایــن عرصه‌هــا در راستای گســترش فعالیت‌هــای کشــاورزی، صنعتــی، خدماتــی، گردشــگری و ســایر فعالیت‌هــا و برنامه‌هــای توســعه‌ای کشــور در جهــت رشــد اقتصــادی، تأمیــن امنیـت غذایـی، ایجـاد اشـتغال مولـد و زمینه‌سـازی بـرای خودکفایـی اسـت.

علی پور با بیان اینکه در بخش واگذاری اراضی تعداد ۲۹ مورد به مساحت ۶۳۲ هکتار  از اراضی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شد، افزود: برای پنج مورد طرح تصویب شده کشاورزی مساحت بیش از ۴ هکتار از اراضی ملی در سال ۱۴۰۰ تا کنون واگذار شده است.

وی یادآور شد: بخش ممیزی و استعدادیابی اراضی در سال ۱۴۰۰ تا کنون به  ۱۵۵۰ فقره استعلام از طریق سامانه سامط (سامانه استعلامات منابع طبیعی)  پاسخ داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha