علی محمد زنگانه بعد از ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: خطر کمبود آب در استان گلستان به صدا درآمده است، به همین دلیل از مجموع دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مصوبات بخش نیرو که به استان گلستان تخصیص یافت بخش قابل توجهی را به حوزه آب اختصاص داده ایم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد آب شرب مصرفی در استان گلستان از منابع آب زیرزمینی تأمین میشود، افزود: این یک خیانت بزرگ به استان گلستان است زیرا سفرههای آب زیرزمینی استان در حال مستهلک شدن و زمینهای استان در حال فرونشست است.
استاندار گلستان ادامه داد: در کشورهای پیشرفته دنیا وقتی زمین فقط نیم ساعت زمین فرونشست کند، ستاد بحران تشکیل میدهند اما در استان ما چندین سانتیمتر زمین فرونشست میکند و هیچ اقدام جدی صورت نمیگیرد در حالی ک این یک مسأله حیاتی بوده و اگر سفرههای زیر زمینی به هم بچسبد دیگر تجدیدپذیر نیست.
زنگانه با بیان این که اگر سفرههای زیرزمینی از آب خالی شود آب شور از سمت دریا به سمت سفرهها حرکت میکند که یک لطمه غیر قابل جبران است، افزود: رسیدگی به معضل برداشت بیرویه آب از سفرههای زیر زمینی باید به طور جدی از سوی اصحاب رسانه و مسئولان حوزه آب پیگیری شود.
وی با اعلام این مطلب که بیش از هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم برای مشکل آب مردم گلستان هزینه شده و اعتبارات حوزه آب را تا ۱۱ برابر افزایش داده ایم، گفت: این هزینهها اغلب صرف احداث چاههای جدید شده است که راه حل مشکل نیست زیرا با احداث چاه جدید منابع آب تولید نمیشود.
استاندار گلستان کاهش دبی ۵۰ درصدی چاههای آب را نتیجه احداث بیرویه چاه دانست و افزود: ما در شهرستان گرگان چاههای آبی داریم که دبی آن تنها دو لیتر بر ثانیه است.
زنگانه با تاکید اینکه خارج کردن استان گلستان از تأمین آب تک منبعی تنها چاره کار است گفت: شیرینسازی آب دریا و استفاده از آبهای سطحی دو راه حل اصولی رفع این معضل است.
وی بیان کرد: مجوز شیرینسازی ۷۲ میلیون مترمکعب آب دریا در استان گلستان گرفته شده است و وزیر متقاعد شده است که اگر سرمایه گذار وارد شده به وسیله سرمایه گذار و در غیر این صورت از محل بودجه عمومی شیرینسازی دریا انجام شود.
استاندار گلستان با اشاره به اینکه آبهای سطحی یک منبع خوب برای تأمین آب شرب مصرفی است اما به دلیل عدم مدیریت رهاوردی به جز سیل برای استان ما نداشته است، گفت: ما در استان گلستان حتی یک سد با کاربرد مصرف آب شرب نداریم که نشان از سوء مدیریت در حوزه آب است.
زنگانه از آبگیری سد نرماب تا آخر اردیبهشت ماه ۱۴۰۲خبر داد و افزود: تلاش داریم حداقل تا آن زمان بتوانیم از کنترل سیلاب سد نرماب بهره مند شویم.
وی با انتقاد از مصرف بیرویه آب توسط برخی شهرواندان گفت: طبق تحقیقات فرهنگسازی میتواند تا ۳۰ درصد در کاهش مصرف آب مؤثر باشد و از همه مردم درخواست کرد تا با مصرف بهینه آب مانع از هدر رفت این نعمت الهی شوند.
انتهای پیام
نظرات