به گزارش ایسنا، به مناسبت پایان سال ۱۴۰۱ و رسیدن به شب چهارشنبهسوری به سراغ ۲ تن از آتشنشانهای شهر قزوین رفتیم که فعالان این شبها محسوب میشوند و در حال آمادهباش هستند تا کسانی را که به نام جشن چهارشنبهسوری سلامت جسمی و روحی خود و دیگران را به مخاطره میاندازند نجات داده و در حد توان از شدت آسیبها و صدمات آنها بکاهند.
مرتضی جمالی، رئیس ایستگاه آتشنشانی شماره یک باغ دبیر شهر قزوین در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه سه سال اخیر به سبب شیوع کرونا تردد مردم در شهر و همچنین دورهمیها به نحو محسوسی کاهش یافته بود، پیشبینی میشد که امسال حضور مردم در تجمعات و جشنها بیشتر باشد. از همین روی آتشنشانان ما به طور صد در صد در آمادگی قرار دارند بهطوری که هشتاد درصد در ایستگاهها مستقر هستند و یا با خودرو در سطح شهر گشتزنی میکنند.
وی افزود: آتشنشانان و مربیان ما با حضور در مدارس، مساجد، اماکن آموزشی و حتی جشنهای اعیاد شعبانیه و جنگهای شادی کار فرهنگسازی را انجام دادند تا چهارشنبه آخر سال را بهصورت ایمن و بیخطر برای همه شهروندان داشته باشیم ضمن اینکه همه مراکز درمانی و ارگانهای امدادرسان در این شبها در آمادهباش کامل قرار دارند و عموماً مردم و نیروهای امدادرسان مصدومان این حوادث را به بیمارستان شهیدرجایی منتقل میکنند.
رئیس ایستگاه آتشنشانی شماره یک باغدبیر شهر قزوین عنوان کرد: تا به امروز حوادث نسبت به سال گذشته کمتر بوده اما تاکنون سه حادثه انفجار را شاهد بودیم که یک مورد در منزل مسکونی، موردی در انبار نگهداری مواد محترقه و آتشزا و دیگری هم در حال ساخت مواد منفجره گزارش شده که صدماتی را برای همشهریانمان به دنبال داشته است.
وی گفت: طبق آمار رسمی سال ۱۴۰۰ در سطح کشور ۲۸۱۷ مصدوم به ثبت رسیده است و آنچه مشهود است افراد مبتلیبه این موضوع را عموماً افراد بین سنین ۱۰ تا ۲۰ سال تشکیل میدهند و از این تعداد ۱۹ نفر فوتی، ۱۷۱ مورد قطع عضو، ۸۵۰ نفر سوختی و ۸۸۰ نفر از ناحیه چشم مصدوم شدند.
رئیس ایستگاه آتشنشانی شماره یک باغدبیر شهر قزوین ادامه داد: متأسفانه تصور شایع این است که ترقههای موجود در بازار از جمله سیگارت و انواع مواد محترقه بیخطر است در صورتیکه وقتی این مواد منفجره در فضای بسته بهویژه در دست مشتشده یا ظرف شیشهای و قوطی سربسته منفجر شود ایجاد ترکش کرده و به آسیب مستقیم چشم و یا قطع عضو منجر خواهد شد.
وی تصریح کرد: پیشنهاد ما حذف سنت قدیمی چهارشنبهسوری نیست بلکه برای برپایی این دورهمی آتشی در ابعاد کوچک ایجاد کرده و حتماً کپسول خاموشکننده آتش، شلنگ آب و یا ظرف آب در دسترس داشته باشیم و حتماً این تجمعات با نظارت بزرگترها کنترل شود تا اتفاقی برای کودکان، نوجوان و جوانان که تجربه و شناخت کمتری دارند بهوجود نیاید و چهارشنبه آخر سال را ایمن، توام با شادی و دلخوشی سپری کنیم.
۷۵ درصد مصدومان در سنین زیر ۲۰ سال هستند
علیرضا رحمانی، مسئول آموزش سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین نیز به ایسنا گفت: چهارشنبهسوری یکی از سنتهای دیرین ما ایرانیهاست که متأسفانه در دهههای اخیر دچار تغییراتی شده و انحرافی در مسیر آن بهوجود آمده است و از دید و بازدیدهای چهارشنبه آخر سال و دورهمیها و رفع کدورتها فاصله گرفته و جای خود را به استفاده از انواع مواد محترقه و منفجره و آتشبازی داده و چهرهنامطلوبی برای این مراسم سنتی در ذهن هر بینندهای ایجاد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: آمار سال ۱۴۰۰ نشان میدهد که در نتیجه ناهنجاریهای شب چهارشنبهسوری ۱۱۲ مصدوم در قزوین به ثبت رسیده است که قریب به اتفاق آن سوختگی و آسیب به چشم است.
رحمانی بیان کرد: طبق بررسیهای انجام شده ۹۶ نفر مصدومان را آقایان و ۱۶ نفر را خانمها تشکیل میدادند و جالب است بدانید که ۷۵ نفر از این آمار سنین زیر بیست سال داشتند و متأسفانه ۲ مورد قطع عضو و ۹۱ مورد سوختگی برای قزوین به ثبت رسیده است.
وی تصریح کرد: با توجه به انحرافاتی که در موضوع شب چهارشنبهسوری اتفاق افتاده نیاز بسیاری به فرهنگسازی و آموزش در خصوص خطرات و آسیبهای جبرانناپذیر آن احساس میشود تا با آگاهسازی مردم به سمت کاهش آمار مصدومان چهارشنبه آخر سال حرکت کنیم.
این مسئول اظهار کرد: سازمان آتشنشانی موضوع آموزش را در اولویت امور خود قرار داده و هر ساله و بهویژه طی ۲ سال اخیر به این امر اهتمام داشته است؛ چون اگر این فرهنگسازی در مراکزی همچون مدارس که مخاطب عام دارند و بیشترین آسیبها هم متوجه این سنین است انجام شود، میتواند خطرات ناشی از استفاده از مواد منفجره، آتشزا و دودزا را به حداقل کاهش دهد.
مسئول آموزش سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین در پایان گفت: همچنین در حوزه آموزش اقداماتی همچون چاپ بنر، چاپ پوستر و ارسال پیامک در خصوص آسیبهای استفاده از مواد محترقه توسط سازمان آتشنشانی در حال انجام است تا بتواند به کاهش حوادث بیانجامد.
به گزارش ایسنا، ای کاش نوجوانان و جوانان ما لمس لطافت بهار را با خوشی لحظهای و تیغ بیتدبیری که گاه با قطع عضو همراه است معاوضه نکنند. بیایید آخرین شب چهارشنبه سال را به خاطرهای بد برای خود، خانواده، همسایگان و حتی افراد عبوری در کوچه و خیابان تبدیل نکنیم.
انتهای پیام
نظرات