قاسم محمدزاده در گفت و گو با ایسنا، نامگذاری ۲۲ اسفند سالروز تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی به عنوان روز شهدا را اقدامی ارزشمند خواند و این روز را به خانوادههای شهیدان، خدمتگزاران، به خانواده های شهدا در مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران و همه کسانی که در راستای رفع دغدغههای جامعه ایثارگری و همچنین ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت تلاش میکنند تبریک گفت.
وی در تشریح عملکرد بنیاد خراسان شمالی به اعطای تسهیلات خرید مسکن اشاره و اظهار کرد: بنیاد با نگاه و رویکرد تامین مسکن برای ایثارگران، وام مسکن را که مبلغ آن به تناسب تورم در سالهای مختلف متفاوت است اعطا میکند که این مبلغ در سال ۱۴۰۱ برای مرکز استان ۴۰۰ میلیون تومان، برای شهرستانها و سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان و برای روستاها ۲۵۰ میلیون تومان پیشبینی شده بود که طبیعتا مبلغ این وام در سال آینده تابع دستورالعملی است که طی آن ابلاغ خواهد شد.
محمدزاده، ساماندهی و ایجاد فضای مطلوب و مناسب برای زیارت مزار مطهر شهدا را از دیگر وظایف بنیاد شهید و امور ایثارگران برشمرد و گفت: ۳۷۹ گلزار در سطح استان، ۲۷۰۵ مزار شهید را در خود جای دادهاند و بنیاد با نگاه ایجاد فضای مطلوب و مناسب برای زیارت مزار مطهر شهدا، ساماندهی ۲۹۶ گلزار را به اتمام رسانده است.
وی با بیان اینکه ساماندهی ۸ گلزار در دست اقدام است، ابراز امیدواری کرد که فرآیند ساماندهی ۷۵ گلزار باقی مانده نیز در سال ۱۴۰۲ آغاز شود.
مدیرکل بنیاد شهید خراسان شمالی، تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران را از اقدامات ارزشمندی دانست که در استان خراسان شمالی با کمترین چالش اجرایی شده است.
وی گفت: از ابتدای سال گذشته تا امروز ۱۵۴۵ نفر از ایثارگران ما که به صورت قراردادی در دستگاهها مشغول خدمت بودهاند در راستای اجرای قانون، تبدیل وضعیت شدهاند.
محمدزاده مسئله اشتغال را یکی از دغدغههای بزرگ جامعه ایثارگری دانست و گفت: نمیتوان بحث اشتغال ایثارگران را صرفا به استخدامهای دولتی گره زد، چرا که بخش دولتی به تنهایی نمیتواند دغدغه بیکاری ایثارگران را برطرف نماید لذا باید تلاش کنیم تا با توانمند کردن ایثارگرانِ جویای کار، به سمت بخش خصوصی برویم و با اعطای تسهیلات خوبی که هم در تبصره ۱۶ و هم در صندوق توسعه ملی وجود دارد مسیر ایجاد اشتغال پایدار برای این عزیزان را هموار نماییم.
مدیرکل بنیاد خراسان شمالی بیمه درمانی ایثارگران را مسئله دیگری دانست که نگرانیهایی را در جامعه ایثارگری ایجاد کرده است.
وی گفت: بدهیهای ایجاد شده نسبت به بیمه طرف قرارداد با بنیاد باعث شده است برخی خدمات با کندی ارائه شود که به امید خدا با پیگیریهای خوبی که در حال انجام است، انتظار میرود به زودی مسائل موجود حل و دغدغه ایثارگران عزیز رفع شود.
محمدزاده در خصوص بازنشستگی جانبازان نیز گفت: طبیعتا بحث بازنشستگی جانبازان شاغل، تابع ضوابط محل اشتغال آنهاست اما افرادی که از بنیاد، حقوق دریافت میکنند با گذشت ۳۰ سال از تاریخ برقراری اولین حقوق میتوانند در سایت ایثار درخواست بازنشستگی خود را ثبت نمایند تا مورد بررسی قرار بگیرد.
مدیرکل بنیاد شهید استان، برنامههای ورزشی، برنامههای مربوط به آموزش عمومی و آموزش عالی، ارائه خدمات حقوقی، اعزام ایثارگران به اردوهای زیارتی سیاحتی، اعزام به حج تمتع و عتبات عالیات و همچنین ارائه خدمات به جامعه نخبگان شاهد و ایثارگر را از دیگر اقدامات بنیاد در حوزه فرهنگی دانست و با اشاره به طرح خاطره نگاری ایثارگران، اظهار کرد: یکی از کارهایی که به صورت پراکنده در گذشته انجام میگرفت بحث ثبت خاطرات شهدا بود که ما امروز آن را در قالب «خاطره نگاری» تجمیع کردهایم و با تصویر برداری از والدین و همسران شهدا و همچنین جانبازان بالای ۵۰ درصد، خاطرات ایشان را ثبت و مورد بهره برداری عموم قرار میدهیم.
وی ادامه داد: طرح «شهید پژوهی» اقدام دیگری است که با مشارکت آموزش و پرورش و با هدف آشنایی دانشآموزان با شهدای استان در سطح ۲۵۰ مدرسه در حال انجام است.
محمدزاده به ساخت فیلم سینمایی «پارتیزان» نیز اشاره کرد و گفت: این فیلم با محوریت سردار شهید ایرج رستمی از اقدامات فاخر فرهنگی است که فرآیند انجام آن آغاز شده و از فیلمنامه آن به مناسبت روز شهید رونمایی خواهد شد.
وی با قدردانی از متولیان و برگزارکنندگان یادوارههای شهدا در سطح استان، این اقدامات خودجوش و مردمی را بسیار ارزشمند دانست و افزود: باید قدر کسانی که در این حوزه با اخلاص و بدون توقع تلاش میکنند را دانست و به ایشان تا جایی که میشود در اجرای اینگونه برنامهها کمک کرد.
مدیرکل بنیاد شهید خراسان شمالی اجرای طرح سپاس را از اقدامات مهم دیگر بنیاد برشمرد و گفت: یک از افتخارات و توفیقات ما در مجموعه بنیاد فرصت دیدار با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران است که در قالب طرحی به عنوان طرح سپاس انجام میشود.
قاسم محمدزاده افزود: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۵۳۶۷ دیدار و در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۰ هزار و ۸۴۱ دیدار با ایثارگران عزیز انجام گرفته است که این در مقایسه با سال گذشته رشد ۱۰۰ درصدی را نشان میدهد.
وی در پایان، انجام دیدار با خانواده های معظم شهدا در قالب طرح «سلام شهید»، حضور به صورت ویدئو کنفرانس در اجلاسیه روز شهید با سخنرانی ریاست جمهور، تجلیل از جمعی از خانوادههای شهدای استان، رونمایی از جلد سوم کتاب وصیتنامههای شهدای استان، رونمایی از نرمافزار چند رسانهای دو تن از سرداران شهید استان، رونمایی از آهنگ پنج نغمه ۲، رونمایی از فیلمنامه پارتیزان، اجرای عمومی تئاتر خیابانی، اجرای نقالی از زندگینامه شهدا، طرح پایش سلامت ویژه والدین شهدا، مراسم یادواره شهدای آرمیده در جوار امامزاده سید عباس(ع)، غرس نهال به یاد شهدای استان و برگزاری اردوهای زیارتی سیاحتی ویژه ایثارگران را از جمله برنامههایی دانست که به مناسبت ۲۲ اسفند سالروز صدور فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی و روز شهید انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات