• دوشنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401122215446
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

ورزشکاران آسمانی، الگوی پهلوانی برای ورزشکاران امروزی

ورزشکاران آسمانی، الگوی پهلوانی برای ورزشکاران امروزی

ایسنا/اصفهان ۲۲ اسفندماه که در تقویم کشور به نام روز بزرگداشت شهدا و سالروز تاسیس بنیاد شهید نام‌گذاری شده، بهانه خوبی برای گذر از زندگی ورزشکارانی است که در اوج کوران قهرمانی به پهلوانی رسیده و جام و مدال را در راه وطن فدا کردند.

استان اصفهان با ۲۳ هزار شهید، دومین جایگاه از لحاظ تعداد شهدا را به خود اختصاص داده است‌، از سوی دیگر از جمعیت حدود ۵ هزار نفری شهدای ورزشکار، هزار و ۲۰۰ تن از این دیار نقش‌جهان راهی شدند تا بار دیگر همگان اصفهان را به شجاعت بشناسند.

سازمان بسیج ورزشکاران یکی از پایگاه‌های اصلی برای ایجاد و حفظ ارتباط میان فرهنگ قهرمانی و پهلوانی است که در این راستا اقدامات فرهنگی و ورزشی را با راهبردهای سازمانی خود دنبال می‌کند.

برای بررسی بیشتر راهبردها و اقدامات این نهاد، خبرنگار ایسنا با وحید رجبی، رئیس سازمان بسیج ورزشکاران استان اصفهان به گفت‌وگو پرداخته که در ادامه می خوانید:

شهدای ورزشکار چه نقشی در جامعه ورزشی امروز خواهند داشت؟

شهدای ورزشکار در جامعه امروزی ما نقش سازندگی بسیار زیادی برای جوانان و نوجوانان در حوزه ورزش دارند، زیرا اگر زندگی‌نامه و شرح حیات آن‌ها را بخوانند، می‌بینند که هر کدام از آن‌ها در اوج قدرت و سکوهای افتخار احساس تکلیف کردند که از نظام، دین و کشورشان دفاع کنند. تمام این قهرمانی‌ها و پهلوانی‌ها را گذاشتند تا به تکلیفشان عمل کنند. ادای وظیفه در آن زمان تکلیف آن‌ها بود.

سازمان بسیج ورزشکاران چه اقداماتی در حوزه ترویج فرهنگ پهلوانی انجام داده است؟

 سازمان بسیج ورزشکاران برنامه‌هایی را در راستای راهبردهای مشخص شده تحت عنوان ترویج، تعمیق و گسترش مقام و فرهنگ پهلوانی برنامه‌ریزی کرده و در حال اجرا است که یکی از آن‌ها طرح پهلوان‌پروری است. در این طرح از میان مربیان مختلف رشته‌ها با شاخصه‌های مطرح شده انتخاب شده و در دوره‌های بصیرتی و توانمندسازی شرکت می‌کنند تا متربیان را با سبک زندگی ایرانی - اسلامی آشنا کنند.

تعدادی از برنامه‌ها نیز مصادف با رویدادها و مراسم‌های ملی و مذهبی همچون راهپیمایی‌ها برگزار می‌شوند.

سازمان بسیج ورزشکاران در سال آینده چه برنامه‌هایی خواهد داشت؟

یکی دیگر از برنامه‌های سازمان بسیج ورزشکاران برگزاری یادواره‌های متخلف شهدا در شهر اصفهان و کانون‌های بسیج ورزشکاران در سایر شهرستان‌ها است.

از دیگر برنامه‌های تاثیرگذار ما که از لحاظ فرهنگی نقش بسزایی در موضوع فرهنگ پهلوانی دارد، اردوهای راهیان نور است. در نظر داریم برای سال آینده هم در مناطق غرب و هم در جنوب کشور، میزبان ورزشکاران بوده و اعزام انجام دهیم.

اردوهای راهیان پیشرفت نیز از امسال راه‌اندازی شده و یکی از برنامه‌های سازمان بسیج ورزشکاران است که در سال پیش رو با قوت ادامه خواهد داشت تا ورزشکاران را با پیشرفت‌های مختلف کشور توسط جوان این مرز و بوم در حوزه‌های گوناگون به‌دست آمده، آشنا کنیم.

برنامه دیگری که در دست اجرا داریم موضوعات نشست‌های روشن‌گری و بصیرتی است که با هماهنگی معاونت سیاسی سپاه صاحب‌الزمان(عج) این نشست‌ها در سطوح مختلف هیئت‌های ورزشی برگزار شده و در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

سازمان بسیج ورزشکاران چه اقداماتی از لحاظ معیشتی این قشر انجام می‌دهد؟

در کانون‌های بسیج ورزشکاران اردوهای جهادی توسط گروه‌های مختلف ورزشکاران انجام می‌شود که یکی از آن شناسایی مناطق محروم، افراد مستضعف این مناطق، سرکشی و برطرف کردن مشکلات است. ورزشکاران، مربیان و پیشکسوتانی هم که برخورداری مالی لازم را ندارند نیز شناسایی‌ شده و بسته‌های معیشتی در نظر گرفته شده است که تاثیرگذاری خوبی در حوزه ورزش قشرهای ضعیف جامعه داشته است.

راهبردهای اصلی سازمان بسیج ورزشکاران چیست؟

 ترویج و تعمیق و تقویت فرهنگ مرام پهلوانی در ورزش نخستین راهبرد ما در سازمان بسیج ورزشکاران است.

دومین راهبرد عدالت محوری و مبارزه با فساد در ورزش و سومین آن دنبال کردن اهداف انقلاب و حفظ استقلال کشور است.

چهارمین راهبرد ما نیز گسترش فرهنگ عمومی با توجه به سبک زندگی ایرانی اسلامی در کشور خواهد بود.

ورزشکاران چگونه از شهدا آموزه‌های پهلوانی می‌آموزند؟

جوان امروز می‌بیند که اگر اکنون در راه سازندگی بدن خود کار می‌کند، حتما باید هدفی را دنبال کند. اگر هدفی نداشته باشیم نمی‌توانیم به سرمنزل مقصود برسیم. همانطور که در دعای کمیل هم آمده «قو علی خدمتک جوارحی» باید اهداف بزرگ برای خود نشان کرده و با الگوگیری از شهدا اقدام کنند.

شهید ابراهیم نصر آزادانی، یکی از شهدای ورزشکاری است که در شورای جودو استان عضویت داشت، اما با این افتخارات جانفشانی کرد و کمربند شهادت را به کمر بست.

چه تعداد شهید ورزشکار متعلق به استان اصفهان هستند؟

۵ هزار و ۱۶۰ شهید ورزشکار وجود دارد که از این تعداد هزار و ۲۰۰ شهید متعلق به استان اصفهان هستند. یعنی حدود یک چهارم ورزشکاران شهید وشو از اصفهان هستند که کنگره این شهدا در سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.

درباره این کنگره شهدا سال ۱۴۰۲ توضیح بدهید؟

کنگره شهدای ورزشکار برای بار سوم در استان اصفهان در سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود که به همین منظور از چند ماه گذشته جلسات متعددی در سطح اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان، باشگاه‌های فرهنگی و ورزشی استان، هیئت‌های ورزشی برگزار شده، برنامه‌ریزی‌های انجام شده و کمیته‌های تخصصی آن مشخص شده‌اند. برپایی این اجلاس به نحوی است که مطابق با برنامه‌ریزی‌های انجام شده جهت بزرگداشت شهدا ورزشکار استان تمام رویدادهای ورزشی که در باشگاه‌ها و هیئت‌ها ارائه می‌شود با یاد شهدا برگزار خواهند شد.

در گذشته نیز این چنین کنگره‌های فرهنگی-ورزشی برگزار شده بود؟

در سال ۹۲ کنگره شهید حسن غازی و پس از آن در سال ۹۸ کنگره شهید زرین برگزار شد. اکنون نیز در سال ۱۴۰۲ به دنبال کنگره هزار و ۲۰۰ شهید ورزشکار استان خواهیم بود.

سخن پایانی؟

وقتی به قبور شهدا نگاه کنیم همه در سنین جوانی و نوجوانی بودند که این نشان می‌دهد در آن دوران زود مرد شدند، به این جایگاه رسیده و درجه‌ای از آگاهی را درک کرده‌اند که عزیزترین داشته خود را برای دفاع از میهن و دین اهدا کردند. این امر بلوغ و بزرگی آن‌ها بود که در آن لحظه فهمیدند تکلیفشان چیست.

امیداریم ما هم در لحظه کنونی بدانیم تکلیف‌مان چیست و پس از آن توفیق عمل به آن را پیدا کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha