• دوشنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۵:۲۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401122215341
  • خبرنگار : 71282

در گفت‌وگو با ایسنا تاکید شد

مشخص شدن نحوه مشارکت چینی‌ها در ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی

مشخص شدن نحوه مشارکت چینی‌ها در ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی شهر تهران معتقد است اگرچه چینی‌ها در حوزه صنعتی‌سازی و تکنولوژی صنعت ساختمان پیشرو هستند ولی شکل و شیوه کار با چینی‌ها در ساخت و تولید ۴ میلیون مسکن باید مشخص شود ضمن آنکه از این تجربه و تکنولوژی هم در داخل استفاده شود زیرا تولید مسکن برای سالهای ‌آینده ادامه خواهد داشت.

خشایار باقرپور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برنامه ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر اصلی ترین بحثی که در حوزه تولید مسکن مطرح است، مشارکت با چینی ها برای ساخت و ساز مسکن است.معتقدم که طرح نهضت ملی مسکن در ابتدا غیر واقع گرایانه شروع شد و بر اساس هزینه‌های تولید دستوری حرکت می کرد و عملا به جایی رسید که بانکها و سایر نهادهای متولی خیلی با این طرح همکاری نداشتند اما تامین زمین تا حدودی خوب پیش رفت تا اینکه از آن طرف در بحث زیرساخت و منابع مالی و ردیف های اعتباری که باید در بانکها تخصیص داده می شد، کاستی‌هایی وجود داشت.

مردم به تنهایی دانش و توانایی مالی ساخت مسکن را ندارند

وی ادامه داد: معتقدم وزارت راه که می‌خواست زمین را به خود مردم بدهد تا مردم خودشان خانه بسازند، این کار عملا تهدیدهای بسیاری به همراه داشت زیرا مردم دانش ساخت مسکن و ساختمان را ندارند و مهمتر از آن فاقد توانایی مالی برای این کار هستند.نتیجه اش این می شد که به سمت ساخت یکسری ساختمان‌های بی کیفیت و نا زیبا و نیمه کاره می رفتیم که در پس خود اختلافاتی داشت زیرا قرار نبود زمین را به یک نفر بدهند بلکه به چند متقاضی یک قطعه زمین داده می شد که می توانست اختلافات و درگیری ها و تبعات منفی بسیاری به دنبال داشته باشد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران افزود: به دنبال این مساله ما هم واکنش هایی نسبت به این مدل داشتیم تا اینکه بحث روز اول دولت سیزدهم که طرح مشارکت چینی‌ها در راستای سند توسعه همکاری ۲۵ ساله بود به میان آمد. آن زمان و هم اکنون کم و کیف این کار خیلی منتشر نشده است که قرار است این کار به چه شکلی انجام شد و در حد یک کلیت قرار است که با چینی ها در ساخت و ساز مشارکت داشته باشیم ولی اینکه مابه ازای این مشارکت چه چیز است و قرار است با چه قیمتی داده شود یا اینکه زمین داده شود و یا حق بهره‌برداری از یکسری پروژه ها داده شود، مشخص نیست.

استفاده از تجربه صنعتی سازی چین توسط متخصصان داخلی 

باقرپور با اشاره به کیفیت ساخت مسکن اظهار کرد: قطعا چینی‌ها در حوزه تکنولوژی و صنعت ساختمان و صنعتی‌سازی جزو پیشروها هستند و این نقطه امید کار است به شرطی که بتوانیم این تکنولوژی ها را برای نیروهای متخصص داخلی نگه داریم و برای سالهای بعد از این تجربه استفاده کنیم زیرا تولید مسکن برای سالهای ‌آینده ادامه خواهد داشت.

وی متذکر شد: در حال حاضر و برای تولید چهار میلیون واحد مسکونی قرار است که با چینی‌ها مشارکت داشته باشیم.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران احتمال فاینانس از چین را برای ساخت و ساز مسکن بعید دانست و گفت: سازندگان چینی به دنبال سود ساخت خواهند بود و صرفا بحث فاینانس و سود تسهیلات مطرح نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۲ ۰۶:۲۰

نمی توانید از تجربه چین استفاده کنید .

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۲ ۱۰:۴۲

اگه بشه خیلی میشه!!

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۲ ۱۸:۴۸

حمایت چین از چند شرکت ساختمانی بزرگ وابسته به موسسات دولتی در این کشور سبب شکل گیری برج های بلند مسکونی اما بدون سکنه در این کشور شد و پهنه های وسیعی از برخی شهرهای چینی را به شهر ارواح تبدیل کرده است. سیاستگذاران باید در ایران به سمت خانه های ویلایی برای مردم بروند.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۲ ۲۱:۵۱

امیداست با ساختمان سازی واپارتمان سازی وصنعتی سازی واحدهای مسکونی قیمت های نجومی ومیلیاردی کاهش شدیدداشته باشد.برای جوانان وخانواده های ایرانی قابل خریدباشدومشکل مسکن به کلی حل شود

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۲ ۲۲:۲۰

قطعا افت ۵۰ درصدی قیمت مسکن با ساخت این پروژه به وجود خواهد آمد. خریدار کم خواهد شد و عرضه زیاد که نهایت باید تخفیف داد تا بتوان ملک خود را فروخت. بر اساس تجربه ۳۰ ساله ام در بازار مسکن این پیش بینی را انجام دادم.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۳ ۰۷:۲۵

به جای چهار میلیون خانه یک میلیون تولیدی در کشور راه اندازی کنید تا بیکاری را از کشور جمع کنید وباعث پیشرفت کشور وارز آوری شوید باساخت خانه یک سال اشتغالزایی جوانان فراهم می شود ولی با ساخت وراه اندازی کارخانه وتولیدی سالها اشتغالزایی جوانان فراهم می شود

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۳ ۰۸:۰۵

ساخت دولتی مسکن مشکل داره به همه نمی‌دن