• شنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401122013864
  • خبرنگار : 71589

صاحب ChatGPT نیز به سراغ افزایش طول عمر رفت

صاحب ChatGPT نیز به سراغ افزایش طول عمر رفت

سم آلتمن مدیر عامل شرکت OpenAI که ربات شگفت انگیز ChatGPT را توسعه داده است اکنون ۱۸۰ میلیون دلار روی یک استارتاپ بیوتکنولوژی سرمایه‌گذاری کرده تا پیری را معکوس کند و به افرادی مانند جف بزوس، جک دورسی و مارک زاکربرگ پیوسته و به دنبال راه حل‌هایی برای افزایش طول عمر است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، سم آلتمن(Sam Altman) مدیر عامل شرکت 180 میلیون دلاری «اُپن ای‌آی» برای تصرف یک استارتاپ بیوتکنولوژی موسوم به Retro Biosciences سرمایه‌گذاری کرده است. این شرکت بیوتکنولوژی در سال ۲۰۲۲ از حالت مخفی‌کاری خارج شد و قصد دارد از مهندسی ژنتیک برای جوان‌تر کردن سلول‌ها استفاده کند.

گفتنی است که سرمایه‌گذاری سم آلتمن به منظور پیشگیری از برچسب‌ خوردن مبنی بر تلاش این استارتاپ برای به تأخیر انداختن یا معکوس کردن پیری یک میلیاردر و مطرح شدن به عنوان یک پروژه بیهوده، مخفی نگه داشته شد.

جف بزوس بنیانگذار شرکت آمازون نیز در سال ۲۰۲۱ در استارتاپ مشابهی به نام Altos Labs سرمایه‌گذاری کرد، در حالی که جک دورسی و مارک زاکربرگ نیز سرمایه‌گذاری‌های مشابهی دارند.

اخیراً هم گزارش شد که یک میلیونر دیگر سالانه دو میلیون دلار صرف یک رژیم آزمایشی برای جوان‌تر شدن می‌کند.

با این حال، آلتمن هیچ گونه درمان یا مراقبه‌ای را از جانب استارتاپی که روی آن سرمایه‌گذاری کرده است، دنبال نمی‌کند، زیرا کارهای این استارتاپ هنوز در مرحله تحقیق است.

ممکن است بسیاری آلتمن را از روزهای اولیه استارتاپ‌هایی مانند Pinterest ،Airbnb ،Stripe بشناسند. با این حال، او از سرمایه‌گذاری استارتاپی فاصله گرفت و به سمت مدیر عاملی در شرکت OpenAI رفت، شرکتی که وی در سال ۲۰۱۵ تأسیس کرد.

شرط‌بندی روی «فناوری سخت»

اکنون آلتمن می‌خواهد زمان و پول خود را برای توسعه فناوری‌هایی سرمایه‌گذاری کند که تأثیر مثبتی بر بشریت خواهند داشت، همان چیزی که در چند ماه گذشته با محبوبیت ربات هوش مصنوعی ChatGPT شاهد آن بوده‌ایم. او این حوزه‌ها را «فناوری سخت» می‌نامد، زیرا برای پیشرفت علمی و تسلط بر فناوری به سرمایه‌گذاری‌های کلان نیاز دارند.

آلتمن برای اولین بار بیش از ۱۰ سال پیش، زمانی که با آزمایشاتی مواجه شد که در آن موش‌های مسن‌تر با استفاده از خون موش‌های جوان، جوان‌تر شدند، به زیست‌فناوری ضد پیری علاقه‌مند و مشتاق شد روی استارتاپ‌ها در این حوزه سرمایه‌گذاری کند.

در حالی که این ایده در ذهن او ماندگار شده بود، در سال ۲۰۲۰ با مقاله دیگری برخورد کرد که در آن پژوهشگران پلاسما را در موش‌های پیر با آب‌نمک و آلبومین جایگزین کردند و به اثر جوان‌سازی مشابهی دست یافتند.

در نهایت، آلتمن با بتس لاکرویکس(Betts LaCroix) که زمانی شریک پاره‌وقت بیوتکنولوژی Y-Combinator بود، تماس گرفت و از او پرسید که آیا می‌توانیم شرکتی را رهبری کنیم که روی پروژه‌های ضد پیری کار می‌کند و وقتی لاکرویکس موافقت کرد، استارتاپ Retro Biosciences با بودجه ۱۸۰ میلیون دلاری آلتمن متولد شد.

فضای کاری این شرکت به سرعت با قرار دادن سازه‌های پیش‌ساخته که در یک انبار برپا شدند، راه‌اندازی شد که اجازه داد کار با سرعت شروع شود و این شرکت در حال حاضر برخی از نتایج اولیه را برای عرضه دارد.

آلتمن در امور روزانه این استارتاپ دخالتی ندارد و سرمایه‌گذاری اولیه او می‌تواند به مدت ۱۰ سال این شرکت را تامین کند. وی امیدوار است که در طول این مدت اولین شواهد مفهومی برای افزایش طول عمر حاصل شود.

در این میان، خود آلتمن برای جوان ماندن به رژیم ضد پیری خود شامل «سالم بخور، ورزش کن و به اندازه کافی بخواب» با دوزی از متفورمین که یک داروی ضد دیابت است، پایبند است.

ضمن اینکه آلتمن بخشی از سرمایه خود را نیز در یک استارتاپ انرژی همجوشی به نام Helion سرمایه‌گذاری کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha