به گزارش ایسنا، منصور علی زارعی در بازدید از نمایشگاه گزیده ای از دستاوردهای جهاد دانشگاهی ضمن قدردانی از اقدامات جهاد دانشگاهی برای برپایی این نمایشگاه و اطلاعرسانی و آشنایی دستاوردهایش برای نمایندگان مجلس، بیان کرد: با توجه به اینکه نمایندگان مجلس ارتباط نزدیکی با مردم دارند بهتر میتوانند زمینه آشنایی آنها با فعالیتهای جهاد دانشگاهی را فراهم کنند، چراکه جهاد دانشگاهی یکی از مراکزی است که همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و با دستور امام خمینی (ره) کار پژوهشی را در زمینههای مختلف آغاز کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: جهاد دانشگاهی از آن زمان در عرصه های مختلف فعالیت کرده است و به خصوص در حوزه پزشکی، کشاورزی و... اقدامات بسیار خوبی انجام داده است. با توجه به اینکه بنده عضو کمیسیون کشاورزی و فراکسیون امنیت غذایی مجلس شورای اسلامی هستم و با این حوزه آشنایی دارم قرار است که کار مشترکی را با همکاری جهاد دانشگاهی از اوایل سال آینده آغاز کنیم. با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و همچنین سیاستهای کلی برای برنامه هفتم در خصوص تامین ۹۰ درصد مواد غذایی کشور مسئولیت جهاد دانشگاهی به عنوان نیروی پژوهشی کشور سنگین تر می شود، چراکه در این حوزه مشکلاتی داریم.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: کشور ما با توجه به اینکه شرایط خاصی برای تولید محصولات مواد غذایی دارد ولی به علت عدم اولویت بندی پژوهشی در حوزه کشاورزی و برخی محصولات و به خصوص در حوزه محصولات دامی به کشورهای دیگر وابسته هستیم در صورتی که این امکان برای کشور وجود دارد که باید مراکز پژوهشی مانند جهاد دانشگاهی که سابقه کار پژوهشی دارد اولویت شان این باشد، لذا آنچه اکنون در حوزه محصولات غذایی برای ما مهم است هم کیفیت محصولات غذایی است که محصولات سالمی باشند و هم از نظر کمیت آنها است که هر دو مورد را در سیاستهای کلی و برنامه هفتم مقام معظم رهبری تاکید داشته اند.
زارعی افزود: به طور مثال در استان های شمالی و مازندران برنج کاشته میشود و ۳ میلیون تن نیاز مصرفی ما در کشور است که ۲ میلیون تن آن در داخل تولید میشود و ۱ میلیون تن را وارد می کنیم که این روند در سال های متمادی چندان تغییری نکرده و نتوانستیم بهرهوری را بالا ببریم و از کشورهای خارجی آن را تامین می کنیم. همچنین در حوزه های دیگر مانند آفت های کشاورزی و ضایعات مربوط به مرکبات مشکل داریم که کشاورزان با توجه به اینکه با زحمت فراوان محصولات خود را تولید میکنند اما به طور متوسط طبق آمار کارشناسان حدود ۳۰ درصد ضایعات داریم که در این موارد مراکز پژوهشی مانند جهاد دانشگاهی از عهده انجام این کار بر می آیند.
وی در رابطه با حمایت های مجلس در راستای تجاری سازی دستاوردهای جهاد دانشگاهی بیان کرد: مجلس جهاد دانشگاهی را به عنوان مرکز پژوهشی دارای سابقه به طور کامل می شناسد. البته شاید نتوان در بحث بودجه سالانه کارهای تخصصی و اساسی را حل کرد اما به نظر می رسد باید بیشتر تلاش هایمان در حوزه پژوهش را به سمت کارهای پایه ای پیش ببریم و در تدوین برنامه هفتم توسعه اقدامات پایه ای، میدانی و آزمایشگاهی را به سمت کارهای پژوهشی پیش ببریم.
انتهای پیام
نظرات