• یکشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۷:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401121410419
  • خبرنگار : 71496

واکنش طرف‌های عراقی به دیدارهای سفیر آمریکا با مقامات کشورشان

واکنش طرف‌های عراقی به دیدارهای سفیر آمریکا با مقامات کشورشان

تحرکات سفیر آمریکا در بغداد و دیدارهایش با برخی از مسؤولان موجب خشم گسترده برخی گروه‌های عراقی شده و آنها او را کمیسر عالی و حاکم غیرنظامی جدید عراق خوانده و گروهی دیگر نیز خواستار اخراج او از خاک عراق شدند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه عربی ۲۱، برخی از چهره‌های گروه چارچوب هماهنگی شیعیان عراق اظهار کردند، آنچه بیش از همه آنها را تحریک کرده، اقدامات آلینا رومانوسکی، سفیر آمریکا در بغداد است؛ از جمله دیدار روز شنبه او با معاون اول رئیس پارلمان عراق که در آن دیدار با او درباره تصویب بودجه سال ۲۰۲۳ و انتخابات آتی عراق گفتگو کرد.

سفیر آمریکا در بغداد در حساب کاربری خود نوشت: با محسن المندلاوی، معاون اول رئیس پارلمان عراق درباره دستورکار پارلمان برای دوره فعلی قانون‌گذاری و قوانین مهم برای حمایت از ملت عراق از جمله بودجه، انتخابات و مساله حقوق بشر گفتگو کردم.

حیدر اللامی، عضو ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی در واکنش به توییت رومانوسکی در یک مصاحبه تلویزیونی اظهار کرد: تحرکات سفیر آمریکا به شدت چارچوب هماهنگی را در فشار و تنگنا قرار داد، ما در برابر این تحرکات ساکت نماندیم و بسیاری از اعضای چارچوب خواستار ارائه توضیحات درباره این اقدامات مشکوک شدند.

اللامی گفت: همه باید بر اساس رویکرد ملی‌گرایانه خود این سوال را مطرح کنند که چرا این اقدامات باید انجام شود و اگر این اقدامات با اجازه دولت انجام شده است، دولت باید درباره این مساله توضیح دهد تا همه از چگونگی این اقدامات که ما مخالف آن هستیم، باخبر شوند به ویژه که این کارها را فردی انجام می‌دهد که از تفکر استراتژیک عمیقی در مسائل نظامی و اطلاعاتی برخوردار است.

حسن سالم، نماینده فراکسیون الصادقون به نمایندگی از جنبش عصائب اهل الحق درباره توییت رومانوسکی، در توییتی نوشت، سفیر آمریکا با وقاحت تمام رفتار کرده و در تمامی بخش‌های کشور عراق دخالت می‌کند که آخرین مورد آن نیز دخالت در دستورکارهای پارلمان و قوانین آن است؛ گویا نخست وزیر عراق است.

حسن سالم در ادامه نیز از سکوت وزارت خارجه عراق در برابر این دخالت‌ها انتقاد کرد و نوشت، عراق یکی از ایالت‌های آمریکا نیست.

حیدر البرزنجی، رئیس سازمان پژوهش‌های توسعه‌ای "الوان" وابسته به چارچوب هماهنگی شیعیان عراق نیز در توییتی اقدامات رومانوسکی را محکوم کرده و نوشت، آیا همه سفرا بودجه را بررسی می‌کنند و اینکه استراتژی آتی قوانین چیست و چه ویژگی دارد؟

البرزنجی در ادامه خطاب به المندلاوی، معاون اول رئیس پارلمان عراق نوشت، سکوت در برابر چنین اظهاراتی ننگین بوده و به منزله نقض آشکار حاکمیت و نهاد قانون‌گذار عراق است و سفیر آمریکا باید بداند مسؤولیت اصلی‌اش چیست.

احمد عبد الساده، نویسنده وابسته به چارچوب هماهنگی عراق نیز گفت: لحن سفیر آمریکا در بغداد لحن دیپلماتیک نبوده بلکه لحن قیمومیتی است که می‌خواهد نقش پرسی کاکس، نماینده عالی انگلیس در عراق و المس بل، مشاور او در دهه بیست قرن گذشته را احیا کند.

عبد الساده در ادامه درباره علت این رفتار رومانوسکی گفت، سفیر آمریکا لحن خود را تغییر داد چون هیچ مسؤول یا نماینده عراقی تصمیم پارلمان برای اخراج طرف اشغالگر از عراق را به او یادآوری نکرد.

غانم العابد، تحلیلگر سیاسی عراق به عربی ۲۱ گفت، سفیر آمریکا در عراق بیشترین دخالت‌ها را در کابینه السودانی داشته و علاوه بر وزرای عراقی، با السودانی ۱۰ بار دیدار کرده است.  

این تحلیلگر سیاسی عراق افزود: برای اولین بار طرف‌های چارچوب هماهنگی سکوت بزرگی کردند زیرا نماینده آن در واقع کسانی هستند که آن را شکل دادند چه نوری مالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون چه قیس الخزعلی، رئیس فراکسیون عصائب اهل الحق، چه هادی العامری، رئیس ائتلاف فتح و فکر نمی‌کنم رهبران و کاربران توییتر وابسته به چارچوب موضع رسمی آن را اعلام کنند.

العابد در ادامه گفت: دولت عراق بر اساس موضعگیری آمریکا رفتار می‌کند و تحرکات سفیر آن بهترین گواه آن است بنابراین سکوت چارچوب هماهنگی به معنای آن است که انسجام با طرف آمریکایی را آغاز کرده است.

او ادامه داد: اعضای چارچوب هماهنگی در گذشته کابینه الکاظمی را متهم می‌کردند که آمریکایی است اما کابینه السودانی از نظر آنها آمریکایی‌تر است.

معتز النجم، استاد علوم سیاسی عراق گفت: بعد از سال ۲۰۰۳ آمریکا ناظر اصلی روند سیاسی عراق است سپس سازمان ملل و جامعه جهانی نقش حامی آمریکا را ایفا کردند. چارچوب به خوبی می‌داند آمریکا حامی اصلی دولت فعلی عراق است، برخی اطلاعات حاکی از این است که السودانی به گروه‌های چارچوب هماهنگی تاکید کرد که باید از شعارهایی که قبل از تشکیل کابینه فعلی می‌دادند از جمله مقاومت در برابر اشغالگر آمریکایی، دست بکشند.

النجم افزود: چارچوب هماهنگی امروز در داخل روند سیاسی است و هدایت دولت را در دست دارد و السودانی نمی‌تواند خود را در میان نیروهایی که بر شعارها تمرکز دارند و دیگر گروه‌های عملگرا قرار دهد که معتقدند آمریکا توافق‌های استراتژیکی با عراق دارد و علاوه بر آن آمریکا عراق را بخشی از ائتلافش در مبارزه با تروریسم در منطقه می‌داند.

این استاد علوم سیاسی عراق تاکید کرد: آمریکا ۴۰۰ میلیارد دلار برای اشغال عراق هزینه کرد بنابراین هرگز آن را رها نخواهد کرد و علاوه بر آن متغیر جدید دیگری روی کار آمده و آن رقابت بر سر عراق به عنوان منبع اصلی انرژی با توجه به بحران داخلی اروپا در پی پیامدهای جنگ روسیه در اوکراین است.

او در ادامه گفت: تمامی این مسائل کابینه السودانی را تحت فشار قرار داده و آن را مجبور کرده با اقدامات رومانوسکی همراهی کند و او نیز به دنبال دادن اعتباری به آمریکا به ویژه پس از خروج آن از افغانستان و پشت کردنش به منطقه خاورمیانه است.

النجم افزود: در پی تحولات ساختار جهانی و جنگ روسیه-اوکراین، آمریکا جستجو برای بازارها و همپیمانان جدید در عراق را آغاز کرد به ویژه که شاهد تحرکات چین و روسیه به سوی این کشور و طغیان عربستان علیه آن است و تمامی اینها موجب تنظیم هماهنگی روابط میان آمریکا و دولت عراق چه کابینه تحت رهبری چارچوب چه جریان صدر می‌شود.   

این کارشناس عراقی افزود: ناظران روند سیاسی عراق کاملا می‌دانند آمریکا ناظر اصلی این روند است و اساس روند سیاسی در عراق بر چگونگی تعامل آمریکا و دولت عراق متکی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha