حسین اکبریان، امروز (شنبه، ۱۳ اسفندماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز ملی آب با بیان اینکه طول شبکه فاضلاب این کلانشهر بالغ بر ۳ هزار و ۹۰۰ کیلومتر است، اظهار کرد: بر اساس بررسیهای فنی از این رقم ۳۰۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب این کلانشهر به دلیل فرسودگی در وضعیت خیلی بحرانی قرار دارد و باید فوری اصلاح و بازسازی شود.
وی با تاکید بر اینکه تامین اعتبار مهمترین نیاز و دغدغه در بهسازی و اصلاح شبکه فاضلاب منطقه است که به حمایت ملی نیاز دارد، افزود: بخشی از شبکه فاضلاب شهر اصفهان بازسازی شده است، البته برای اصلاح و بازسازی ۳۰ کیلومتر شبکه که شرایط فوق بحرانی دارد نیازمند تأمین اعتبارات جدید است.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان افزود: بر این اساس اعتبار ۵۰ میلیون یورو جدید را برای اصلاح شبکه فاضلاب اصفهان در سفر رئیس جمهوری پیگیری کردیم که از محل سفر ردیفی برای آن پیش بینی و تصویب شد و فرآیند دریافت آن از طریق بانک ملت انجام میشود. عدد اولیه اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که طی ۳ سال از محل ماده ۵۶ باید پرداخت شود.
وی با تاکید بر اینکه ضرورت پایش تصویری شبکه فاضلاب برای رفع عیب و جلوگیری از بروز سوانح مورد توجه است، بیان کرد: ویدئومتری(پایش و اندازهگیری تصویری) در سالهای اخیر در شبکههای آب و فاضلاب استان گسترش یافته است. شرایط شبکه فاضلاب اصفهان به طور مستمر ویدیومتری میشود، اینگونه نیست که اجازه دهیم مشکلی در شبکه اتفاق بیفتد اما ۳۰ کیلومتر از شبکه نیاز فوری به بازسازی دارد. ویدئو متریهای شبکه نشان میدهد که خوردگی و فرسودگی لولهها گسترش یافته است اما تلاش میشود قبل از اینکه حادثهای اتفاق افتد با رصد شبکه مشکل برطرف شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، گفت: فاز اضطراری سامانه دوم آبرسانی به اصفهان به همت شرکت آب منطقهای تابستان ۱۴۰۱ ، مجری و سازنده آن، امسال در مدار قرار گرفت و به کمک تأمین آب شرب اصفهان آمد و فاز اضطراری با ظرفیت کمی بیشتر از امسال، قبل از آغاز تابستان ۱۴۰۲ در مدار خواهد بود. این طرح بخشی از کمبود آب آشامیدنی استان را جبران کرد ولی بازهم مشکل کمبود آب پابرجاست.
وی تصریح کرد: بر اساس پیش بینیها و پیشرفت طرح در سال ۱۴۰۲ حجم بیشتری از آب توسط این سامانه تامین خواهد شد و در شبکه آبرسانی در دسترس مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت.
اکبریان درباره حساسیت حفظ بافت تاریخی و میراث فرهنگی اصفهان، توضیح داد: در همین پیوند هرگونه وارد شدن صدمه احتمالی از طریق سازههای آبی و فاضلابی به ابنیه تاریخی اصفهان رصد میشود و تمهیدات رفع خطر نیز به دنبال آن انجام می گیرد.
وی با اشاره به وضعیت خشکی چاههای فلمن در حریم رودخانه زاینده رود، اصافه کرد: با توجه به خشکی رودخانه زایندهرود این چاههای حریمی نیز طی سه سال اخیر خشکیده درحالی که این چاهها به تأمین آب شرب اصفهان بزرگ کمک میکرد و بخش قابل توجهی از نیاز آب آشامیدنی استان از این چاهها در سالهای قبل تامین میشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با تاکید براینکه حفظ سلامت آب مهمترین مسئله شرکت آبفا است، گفت: آب آشامیدنی در استان اصفهان در مناطق شهری و روستایی سالم و بدون هرگونه عامل بیماریزا مانند مواد سمی و شیمیایی مضر است و آزمایشگاه آب و فاضلاب سنجش سلامت و کیفیت آب را به طور مستمر و دقیق انجام میدهد.
وی با اشاره به جهاد آبرسانی به روستاها با هدف تامین آب آشامیدنی سالم و پایدار در این نواحی، افزود: امسال شماری از مناطق شهرستانهای نایین، سمیرم و فریدونشهر با مشارکت قرارگاه امام حسن(ع) و ۹۰ روستای استان با طرح جهاد آبرسانی از آب شرب پایدار در سال جاری برخوردار شدند. در روزهای آینده و هفتههای آتی ۱۵ روستای استان نیز به شبکه آب شرب پایدار وصل میشوند و با همراهی قرارگاه امام حسن(ع) سال آینده در شهرستانهای مختلف جهاد آبرسانی اجرا خواهد شد.
همچنین حسن ساسانی در بزرگداشت روز ملی آب درباره آخرین وضعیت سد زایندهرود، اظهار کرد: ذخیره کنونی این سد را ۱۷۴ میلیونمتر مکعب و اکنون ورودی به سد ۷۵ مترمکعب بر ثانیه و خروجی از آن ۱۱ مترمکعب ثانیه است. خوشبختانه با توجه به بارشهای مؤثری که از ابتدای سال آبی تاکنون در ایستگاه شاخص کوهرنگ حدود یک هزار و ۱۱۰ میلیمتر داشتیم که به طور عمده به صورت برف بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان، افزود: با توجه به بارشهایی که از هفته آینده رخ میدهد و تا نیمه فروردین ادامه خواهد داشت، آینده روشنی را از شرایط مناسب حوضه زایندهرود رقم میزند. امیدواریم تا پایان شهریور سال آینده سال آبی که در پیش داریم، نیاز آبی ذینفعان این حوضه را تأمین کنیم.
انتهای پیام
نظرات