• جمعه / ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۵:۴۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401121208677
  • خبرنگار : 71498

نماینده سابق ایران در اوپک به ایسنا پاسخ داد

توانمندی روزافزون ایران در حوزه نفت و گاز

توانمندی روزافزون ایران در حوزه نفت و گاز

نماینده سابق ایران در اوپک افتتاح فاز پارس جنوبی را نماد توانایی و غرور ایرانی دانست و اعلام کرد: توانمندی‌های ایران در حوزه صنعت نفت و گاز روزافزون و قابل توجه است.

محمد خطیبی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه فاز ۱۴ پارس جنوبی در شرایط تحریم توسط متخصصان ایرانی و علی رغم همه محدودیت‌ها اجرایی شده است، اظهار کرد: هیچ کمک خارجی برای این مساله وجود نداشت و این پروژه توسط متخصصان داخلی اجرایی شد، این کار در این برهه زمانی بسیار قابل اهمیت است.

وی با بیان اینکه انجام چنین اقدامی خودباوری را افزایش می دهد و توانمندی متخصصان ایرانی را به اثبات می رساند، گفت: ادامه اجرای چنین پروژه‌هایی به مهارت افزایی متخصصان ما کمک و آنها را آماده می‌کند که در خارج از مرزها نیز چنین پروژه‌هایی را اجرایی کنند.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی با اشاره به توانمندی‌های متخصصان ایرانی در صنعت نفت و گاز، اظهار کرد: صنعت نفت مدت‌هاست که در نوک پیکان تحریم ها قرار دارد و به همین دلیل نیز اگر این توانمندی‌ها نبود، همانطور که تحریم کنندگان پیش بینی کرده بودند که این تحریم‌های فلج کننده تاکنون تاثیرگذار بود.

خطیبی تصریح کرد: شرایط حال حاضر بیانگر این است که روز به روز این توانمندی‌ها ارتقاء پیدا می‌کند و صنعت نفت، گاز و پتروشیمی با روندی رو به رشد مشغول به فعالیت است و علاوه بر تامین نیاز داخل در حوزه صادرات نیز فعال هستند.

وی با بیان اینکه توانمندی‌ها روز به روز در حال افزایش است و اگر به همین شکل پیش برویم پس از مدتی تبدیل به یکی از کشورهای دارای مهارت قابل توجهی در حوزه اجرای پروژه های نفت و گاز می‌شویم و می توانیم صادرات خدمات فنی و مهندسی را توسعه دهیم، گفت: البته اکنون نیز صادرات داریم اما می توانیم میزان آن را افزایش دهیم.

به گزارش ایسنا، پالایشگاه طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی به‌عنوان آخرین پالایشگاه بخش خشکی این میدان مشترک گازی وظیفه پالایش گاز ترش برداشت‌شده از سکوهای این فاز در دریا را به‌عهده دارد. این پالایشگاه سیزدهمین پالایشگاه میدان مشترک پارس جنوبی است و با تکمیل آن دیگر پالایشگاهی برای این میدان مشترک ساخته نخواهد شد.

سکوهای این فاز پیش‌تر در موقعیت خود نصب شده بودند و چهار ردیف شیرین‌سازی گاز این پالایشگاه از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ هم‌زمان با آغاز به‌کار دولت سیزدهم عملیاتی شدند. اعتبار اجرای مگاپروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی برای حفاری، ساخت و نصب سکوهای دریایی، تأمین و اجرای خطوط لوله دریایی و تأسیسات دریایی برابر با ۵.۲ میلیارد دلار بود.

این فاز که ایرانی‌ترین فاز پارس‌جنوبی نیز لقب گرفته، با استفاده ۷۰ درصدی از تجهیزات ایرانی، رکورد استفاده از تجهیزات ایرانی در پروژه‌های مشابه خود را شکست. با بهره‌برداری از این فاز روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شهری (متان) و ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد، همچنین سالانه یک میلیون تن گاز مایع (ال‌پی‌جی) و یک میلیون تن اتان به‌منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی تولید می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha