• چهارشنبه / ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401121007185
  • خبرنگار : 50181

از آرایشگری در اتاق خواب تا مطب‌هایی به نام آرایشگاه!

از آرایشگری در اتاق خواب تا مطب‌هایی به نام آرایشگاه!

ایسنا/کرمانشاه با نزدیک شدن ایام نوروز بازار آرایشگاه‌های زنانه هم بسیار داغ شده و از اوایل اسفند برخی از آرایشگاه‌های معروف و به اصلاح "برند" تمام وقت پایان سال خود را پُر کرده‌اند.

این روزها بازار خدمات آرایشگری با سه چالش مهم مواجه است که اولین و مهمترین آن ورود افراد بدون مجوز و گاها غیرحرفه‌ای به عرصه خدمات زیبایی است، افرادی که به صورت تجربی و بدون کسب مدارک معتبر کار را یاد گرفته‌اند و اکنون با تعرفه کمتر خدمات می‌دهند و مردم هم گاهی برای آنکه پول کمتری بپردازند، سراغ آنها می‌روند.

تبلیغات این افراد به وفور در دیوار، اینستاگرام و گروه‌های فضای مجازی دیده می‌شود که در زمینه‌های مختلف کاشت ناخن، کاشت مژه، خدمات ابرو و... فعالیت می‌کنند و مسئله مهم آنجاست که بسیاری از این افراد مکان ثابتی ندارند و یا در منازل شخصی خود کار می‌کنند و یا گاهی ساک به دست به منزل مشتری می‌روند.

اگرچه نباید ریشه اصلی این معضل که بیکاری و نیاز به کسب درآمد است را نادیده گرفت، اما چون این خدمات به صورت مستقیم با سلامت افراد در ارتباط است، نمی‌شود به سادگی از کنار فعالیت‌های غیرمجاز در این حوزه گذشت.

دومین چالش این روزهای خدمات زیبایی، ورود آرایشگاه‌های عمدتا غیرمجاز به حوزه خدمات پزشکی است که انجام آنها در آرایشگاه‌ها ممنوع می‌باشد. تزریق ژل، بوتاکس، برداشتن خال و لکه و ... از جمله این موارد است که حتما باید تحت نظر پزشک صورت بگیرد، اما اکنون برخی آرایشگران نیز به آن ورود کرده‌اند. البته استقبال مردم را هم نمی‌توان در ترویج این پدیده نادیده گرفت و حتما متقاضی وجود دارد که آرایشگران در این عرصه ورود داشته‌اند.

و سومین چالش دریافتی‌های میلیونی بابت برخی خدمات از جمله خدمات مرتبط با رنگ، کراتین و صافی مو و یا انواع آرایش دائم صورت است که گاهی از پنج، شش میلیون تومان و حتی بیشتر هم سر در می‌آورد.

اگرچه برخی از این خدمات واقعا زمان‌بر است و مواد مصرفی گران قیمتی هم دارد، اما پرداخت شش، هفت میلیون تومان برای رنگ مو واقعا منطقی نیست.

رئیس اتحادیه آرایشگران کرمانشاه نیز از این موارد و خصوصا فعالیت افراد غیرمجاز به عنوان چالش‌های مهم این اتحادیه یاد می‌کند.

فاطمه کندوله در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه این روزها فعالیت افراد غیرمجاز در زمینه آرایشگری به یک چالش تبدیل شده و تعداد آنها نیز بسیار زیاد است، گفت: بارها این موضوع را با مراجع مختلف در میان گذاشتیم، اما خودمان ابزار قانونی برای برخورد با آنها نداریم.

وی از تبلیغات افراد بدون مجوز در فضای مجازی و خصوصا سایت دیوار برای جذب مشتری یاد کرد و ادامه داد: بسیاری از این افراد در منازل شخصی و اتاق خواب خانه‌هایشان خدمات زیبایی ارائه می‌دهند و ما نیز حکمی برای ورود به منزل آنها نداریم.

رئیس اتحادیه آرایشگاه‌های زنانه کرمانشاه از پیامدهای فعالیت این افراد یاد کرد که عمدتا به خدمات غیرمجاز هم ورود می‌کنند و یادآور شد: گاهی این افراد مشکلاتی برای سلامتی مردم ایجاد می‌کنند که چون مجوزی ندارند و زیر مجموعه اتحادیه نیستند، قابل پیگیری نیست.

به گفته کندوله، روزانه ۱۰ تا ۲۰ مورد انواع شکایت در اتحادیه آرایشگران زنانه کرمانشاه مطرح می‌شود که عمدتا مربوط به همین واحدها و افراد غیرمجاز است.

وی به موضوع ارائه خدمات ممنوعه در آرایشگاه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: هیچکدام از آرایشگاه‌های مجاز خدماتی که به منزله دخالت در امور پزشکی باشد، ارائه نمی‌دهند.

رئیس اتحادیه آرایشگاه‌های زنانه کرمانشاه تزریق ژل و بوتاکس، برداشتن خال و لکه، پاکسازی پوست به روش تهاجمی، برخی از انواع آرایش‌های دائمی و ... را از جمله مواردی دانست که انجام آنها در آرایشگاه‌ها ممنوع است.

کندوله تاکید کرد: چنانه افرادی چنین خدماتی را ارائه دهند با آنها برخورد خواهد شد، اما اگر این کار توسط افراد غیرمجاز صورت بگیرد و پیامدی هم برای سلامت و زیبایی مراجعین داشته باشد، قابل پیگیری نخواهد بود.

وی درباره تعرفه‌های بالای خدمات آرایشگری هم عنوان کرد: اکثر تعرفه‌ها بر اساس نرخ نامه تعیین می‌شود، مگر در برخی موارد خاص که تعرفه‌ها به صورت توافقی بین آرایشگر و مشتری است.

رئیس اتحادیه آرایشگاه‌های زنانه کرمانشاه با بیان اینکه هزینه‌های آرایشگران نیز بسیار زیاد شده و آنها نیز تا حدودی مجبور به افزایش قیمت هستند، خاطرنشان کرد: قیمت انواع مواد آرایشی بالا رفته، به علاوه اکثر آرایشگاه‌ها در واحدهای استیجاری کار می‌کنند و باید حداقل ماهی ۱۰ میلیون تومان اجاره بدهند.

کندوله اضافه کرد: البته برای مدیریت بهتر این شرایط، هزینه مواد مصرفی و دستمزد را در نرخ نامه جدا کردیم.

وی در پایان از فعالیت ۱۱۵۰ آرایشگاه مجاز در کرمانشاه خبر داد که در این ایام نظارت بر آنها تشدید می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha