دکتر مژگان قاسمی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ارزیابی و مراقبت کودکان و نوجوانان گروه هدف ۵ تا ۱۸ سال از نظر پدیکلوزیس (آلودگی به شپش) اظهار کرد: پدیکولوزیس (آلودگی به شپش) جزو شایعترین آلودگیهای انگلی در سراسر دنیا است که میتواند موجب طرد اجتماعی افراد و خانوادههای مبتلا شود.
وی با افزود: پدیکولوزیس میتواند موجب افت تحصیلی دانشآموزان به علت بیخوابی ناشی از خارش شبانه شود. آلودگی به شپش در کودکان بسیار شایعتر از بالغان و در جنس مونث شایعتر از جنس مذکر است.
مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی مهمترین راه در پیشگیری از آلودگی به شپش است، گفت: این حشره بر اثر تماس با فرد آلوده با شپش یا استفاده از وسایل شخصی فرد آلوده منتقل میشود.
قاسمی بیان کرد: در این راستا همزمان با ارائه خدمات غربالگری به نوجوانان گروه هدف ۵ تا ۱۸ سال، پوست و موی نوجوانان نیز از نظر وجود شپش مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت تایید آلودگی، درمان و پیگیری تا حصول نتیجه انجام میشود.
وی عنوان کرد: کلیه خدمات مراقبتی اعم از شناسایی، آموزش، درمان و پیگیری درمان در پایگاههای سلامت در شهر و خانههای بهداشت در روستا به صورت رایگان انجام میشود.
مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: از ابتدای خردادماه امسال تاکنون، ۲۰۶ هزار و ۵۳۷ نوجوان گروه هدف در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی دانشگاه جندی شاپور اهواز مورد ارزیابی پوست و مو قرار گرفتهاند و بر اساس ثبت سامانه، ۵ هزار و ۲۹۷ شامپوی پرمترین به صورت رایگان بین افراد آلوده به شپش توزیع شده است.
وی بیان کرد: دانشآموزان در مدارس از نظر ابتلا به شپش مورد ارزیابی قرار میگیرند و در صورت وجود آلودگی، برای انجام اقدامات درمانی و بررسی سایر اعضای خانواده به مراکز جامع سلامت ارجاع میشوند.
انتهای پیام
نظرات