• سه‌شنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401120906448
  • خبرنگار : 71610

تظاهرات عراقی‌ها علیه تغییر قانون انتخابات

تظاهرات عراقی‌ها علیه تغییر قانون انتخابات

به دنبال ارائه طرح اصلاح قانون انتخابات به پارلمان عراق، شهروندان عراقی در بغداد علیه این اصلاحات تظاهرات کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الحره، صدها شهروند عراقی علیه تلاش‌های برخی طرف‌ها و احزاب سیاسی برای اصلاح قانون انتخابات این کشور تظاهرات کردند.

تظاهرات عراقی‌ها علیه تغییر قانون انتخابات

طبق این گزارش، این تظاهرات در منطقه «العلاوی» در مرکز بغداد متمرکز بود.

تظاهرات عراقی‌ها علیه تغییر قانون انتخابات

همچنین تصاویری از افراد مسلح مستقر در مقابل «رستوران ترکی» در نزدیکی میدان «التحریر» در مرکز بغداد در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده است و برخی منابع اعلام کردند که این افراد مسلح نیروهای «سرایا السلام» وابسته به جریان صدر هستند.

تظاهرات عراقی‌ها علیه تغییر قانون انتخابات

رستوران ترکی نماد تظاهرات اکتبر ۲۰۱۹ عراق است که به کنار گذاشتن قانون برگزاری انتخابات به شیوه «سانت لیگو» منجر شد که بار دیگر برخی طرف‌ها بازگشت به این شیوه را در پارلمان پیش می‌برند.

معترضان عراقی با سر دادن شعارهایی مخالفت خود را با اصلاح قانون انتخابات اعلام کردند.

یکی از معترضان در این باره گفت: اغلب ملت عراق مخالف سانت لیگو هستند و حتی فرمول سانت لیگو که امروز وجود دارد، فرمول تحریف شده‌ای است که به امید اپوزیسیون سیاسی پایان می‌دهد.

قرار بود اصلاح قانون انتخابات عراق دوشنبه در پارلمان مورد بررسی قرار بگیرد؛ اما نهاد قانون گذاری این کشور تصمیم به تعویق این جلسه گرفت.

قرار است طبق تعهد محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، این کشور در سال جاری میلادی شاهد برگزاری همزمان انتخابات محلی و پارلمانی باشد، در حالی که گروه‌های سیاسی بانفوذ در تلاش برای ایجاد اصلاحاتی در قانون انتخابات همسو با حفظ و تقویت دستاوردهایشان هستند، مخالفت‌ها با این اصلاحات به شیوه "سانت لیگو" در تقسیم کرسی‌ها متمرکز بوده و برخی دیگر شمارش دستی آراء را راهی برای عبور از مشکلات فنی و تقلب‌هایی می‌دانند که در بیشتر انتخابات قبلی وجود داشتند.

روش سانت لیگو در تقسیم آرای رای‌دهندگان در کشورهایی استفاده می‌شود که با ساختار نمایندگی نسبی کار می‌کنند و اساسش این است که آرای ائتلاف‌ها به شکل تصاعدی بر عدد ۱.۴ تقسیم شود و در این حالت ائتلاف‌های کوچک شانس برنده شدن پیدا می‌کنند؛ اما در عراق بخش انتخاباتی بر اساس ۱.۹ به تصویب رسید که باعث می‌شود با کاهش احتمال برنده شدن کاندیداهای مستقل و غیرنظامی و نیز تشکل‌های نوظهور و کوچک، شانس تشکل‌های سیاسی بزرگ بیشتر شود.

پارلمان عراق به تازگی اولین بررسی پیش‌نویس قانون انتخابات شورای استان‌ها را که برای استفاده از آن در انتخابات پارلمانی ارائه می‌شود، متوقف کرد و پیش‌نویس قانون جدیدی طبق روش قدیمی سانت لیگو مطرح شد که در گذشته لغو آن یکی از بزرگترین دستاوردهای تظاهرات مردمی سال ۲۰۱۹ عراق محسوب می‌شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۰ ۰۸:۳۲

در عراق کنترل کامل قدرت و حذف همه گروهها با دستکاری قانون انتخابات مجلس بدلیل پشتوانه مردمی و حضور جریان صدر هرگز محقق نخواهد شد