رضوانه عالمی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه هر انسان سالم در یک زمان میتواند چند احساس را تجربه کند، اظهار کرد: میتوان این احساسات را در زندگی کنترل کرد، اما در دوران سالمندی این کنترل سخت است.
وی با اشاره به تغییرات جسمی و روحی سالمندان و کوچک شدن سلولهای مغز، ادامه داد: مغز به راحتی گذشته دیگر فرمان نمیدهد و تنظیم مدیریت هیجانات سخت اتفاق میافتد.
عالمی با بیان اینکه این تغییرات زیستی اجتنابناپذیر است، اضافه کرد: مهم این است که در این سنین به این هیجانات توجه کنیم.
این کارشناس با اشاره به احساسات متغییر سالمندان اعم از ناراحتی، عصبانیت و خسته شدن، ابراز کرد: برای کمک به سالمندان ابتدا باید ضرورت این مسئله را احساس کنیم.
وی بیان کرد: در ابتدا از خودم میپرسم برای سالمندان چه کردیم؟ چقدر برای آسیبشناسی بیماریهای این دوره کارشناسان صحبت کرده و راهکاری ارائه دادهاند،لذا لازم است متخصصان این حوزه به دوران سالمندی و راهکارهای رفتاری با سالمند توجه ویژه داشته باشند.
روانشناس خانواده با اشاره به لزوم کار بیشتر در این حوزه و آموزش چگونکی رفتار با سالمندان، اذعان کرد: آیا شده اطرافیان سالمند به مراکز مشاوره برای چگونگی نوع رفتار مراجعه کنند! اینکه رفتار شایسته چیست؟ از اینرو اطرافیان نقش موثری در کمک به هیجانات سالمندان میتوانند داشته باشند.
عالمی با بیان اینکه اطرافیان سالمند کار خاص و ویژهای لازم نیست انجام دهند، تشریح کرد: لمس و ارتباط تماسی اضطراب و نگرانی آنها را کاهش میدهد. وقتی پدربزرگ یا مادربزرگ خود را ماساژ میدهید به دست و پایش روغن میمالید، این فرد احساس آرامش و توجه میکند.
وی تصریح کرد :همان طور که کودکان را همه بغل میکنند یک فرد در این دوره هم به این محبت احتیاج دارد؛ مهمترین و موثرترین کمککننده به سالمندان برای احساس آرامش و مدیریت هیجانات خودشان هستند.
عالمی با بیان اینکه دست به نوعی مغز انسان است، تاکید کرد: سالمندان دست خالی نمانند و تا جایی که میتوانند کارهایی اعم غذا درست کردن، آشپزی یا خرید و ... را انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: گفتن حوصله ندارم در صورتی که توانایی انجام کاری را داریم، سبب خستگی میشود از اینرو انجام امورات برحسب توانایی میتواند کمککننده رفع مشکل شود.
انتهای پیام
نظرات