• سه‌شنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۷:۵۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1401120906176
  • منبع : مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی

از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس انجام شد

بررسی اهم مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور

بررسی اهم مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور

مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی به بررسی اهم مصوبات در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور پرداخته است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر بخش عمومی مرکز در گزارشی با عنوان «بررسی مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور (۱): اهم مصوبات» به بررسی مهمترین مصوبات کمیسیون تلفیق در چند محور به ترتیب ذیل و براساس دسته بندی و ارزیابی پرداخته است.

موضوع اول اصلاحات در شبکه بانکی است. در این محور دو مصوبه شفافیت و انضباط بخشی به اضافه برداشت بانک ها و ایجاد منبع برای افزایش سرمایه بانک ها از مصوبات مهم و بخشش جرایم و امهال وام های کشاورزی بدون اولویت بندی و تعیین شرط، مصوبه نیازمند بازنگری محسوب می شود.

موضوع دوم نحوه فروش ارزهای دولت و شرکت های دولتی است. یکی از مصوبات مهم کمیسیون تلفیق، قاعده گذاری نرخ فروش ارزهای متعلق به دولت و شرکت های تابعه وزارت نفت است که به تبصره ۱ الحاق شده و چهارچوب نرخ ارز مبنای معاملات دولت را تعیین کرده است.

موضوع سوم حوزه خودرو است. در این محور هر دو مصوبه عرضه خودرو در بورس و مجوز واردات خودروهای کارکرده از نظر کارشناسی مهم هستند.

موضوع چهارم دراین محور مصوبات ذخیره سازی گاز و تکلیف دولت به بهینه سازی با تأمین منابع لازم برای انجام آن، از مصوبات مهم بوده و مصوبه تغییر شیوه تخصیص ریالی قیر به تحویل قیر فیزیکی لازم به بازنگری و اصلاح دارد.

موضوع پنجم حمایت از خانواده است. تعیین سهم وام ازدواج و فرزندآوری در تبصره «۱۶» و افزایش معافیت مالیات بر حقوق از مصوبات مهم این محور هستند.

موضوع ششم انضباط بخشی به مالیه دولت است. از مهمترین مصوبات در این محور می توان به محاسبه معادل اجاره املاک دولتی برای شفافیت هزینه فرصت آنها، قاعده مند کردن اختیار تخصیص بودجه سازمان برنامه و ارسال برخط اطلاعات پرداخت بودجه به مجلس اشاره کرد. گزارش دهی منظم و تفصیلی طرح های تملک دارایی های سرمایه ای نیز حکم مهم دیگر در این محور است.

موضوع هفتم شرکت های دولتی است. کمیسیون تلفیق در بند الحاقی «۲» تبصره «۲» احکام متعدد و مهمی برای اصلاح ساختار و شفافیت بودجه شرکت های دولتی مصوب کرد. در کنار این مصوبات حکم بند «هـ» تبصره «۹» مبنی بر تکلیف شرکت ها به هزینه کرد (۱) درصد از بودجه جاری در امور فرهنگی، در کنار برداشت دو درصد هزینه شرکت های دولتی در جداول درآمدی اقدامی زیان بار برای عملیات اجرایی و سرمایه گذاری شرکت های دولتی محسوب می شود.

موضوع هشتم اشتغال است. در مصوبه کمیسیون تلفیق در خصوص بند «الف» تبصره «۱۸» مصارف جدیدی به موارد طرح شده در لایحه بودجه دولت افزوده شد و نیز ساز و کار اجرایی تعیین شده توسط دولت در لایحه که بر محور «صندوق» های پیشرفت و عدالت بود با مصوبه کمیسیون، به «حساب پیشرفت و عدالت» تغییر یافت.

متن کامل گزارش را در اینجا بخوانید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha