• دوشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401120805815
  • خبرنگار : 50200

مدیرکل ارشاد استان در نشست تخصصی مد و لباس مازندران:

فعالان صنعت پوشاک افسران فرهنگی جامعه‌ محسوب می‌شوند

فعالان صنعت پوشاک افسران فرهنگی جامعه‌ محسوب می‌شوند

ایسنا/مازندران مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، فعالان صنعت پوشاک را سربازان و افسران فرهنگی جامعه توصیف کرد و با ارائه پیشنهادی خواستار ورود طراحان صنعت پوشاک به مدارس جهت تحول در زمینه پوشاک آموزش‌وپرورش استان شد.

حسین جوادی در نشست تخصصی نمایشگاه مد و لباس و نخستین سمینار توسعه و نوآوری صنعت پوشاک مازندران، ضمن اشاره به تاثیرگذاری مضاعف لباس در تبیین هویت ملی، اظهار کرد: این مقوله در بخش افراط و تفریط دچار اشکال شد و با محدودنگری یا زیاد بازگذاشتن فضا، مشکلاتی در این صنعت بوجود آمد.

جوادی، گام‌های فعالان صنعت پوشاک در قالب‌های مختلف طرح، ایده، اجرا و تولید در جهت پاسداشت هویت منطقه‌‎ای و ملی را نوعی جهاد و مبارزه دانست و اظهار کرد: شما به عنوان سربازان و افسران فرهنگی هستید که اقدام شما در راستای حفاظت از هویت ملی و بومی قابل احترام و تقدیر است.

وی با تاکید بر سرمایه‌گذاری در زمینه پوشاک، به اصل ۱۲۳ قانون اساسی با عنوان قانون مد و لباس اشاره کرد و با بیان این پرسش که تاکنون چه بندهایی از این قانون عملیاتی شده و چقدر دستگاه‌ها پای کار آمدند، افزود: ۸ وزارتخانه باید در زمینه اجرای قانون مد و لباس جوابگو باشند، همچنین بانک‌ها موظف به اعطای تسهیلات بوده و گمرکات نیز موظفند واردات را به نحوی تنظیم کنند که به تولیدکنندگان داخل آسیب وارد نشود.

این مقام مسئول، حمایت از طراحان صنعت پوشاک را یکی از ارکان مهم این حوزه دانست و با اشاره به قانون حمایت از مولفین و مصنفین در وزارت ارشاد، خاطرنشان کرد: طراحان لباس ذیل این طرح قرار گرفتند و می‌توانند با ثبت رسمی و دریافت شناسه ملی آثار خود، امکان بهره‌مندی درازمدت طرح خود را داشته باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران ضمن ارائه پیشنهادی مبنی بر ورود طراحان صنعت پوشاک به مدارس جهت تحول در زمینه پوشاک آموزش‌وپرورش استان گفت: طراحان با ارائه طرح‌هایی که به لحاظ زیبایی، عفیف، ارزان و در دسترس بودن قابل قبول باشد می‌توانند دست‌کم تحولی در استان مازندران در سطح مدارس ایجاد کنند.

جوادی با بیان ظرفیت گردشگری در حوزه پوشاک، به جذابیت لباس در روستای «ابیانه» کاشان استان اصفهان اشاره کرد و افزود: از ظرفیت چندده میلیون مسافری که به مازندران وارد می‌شوند چه استفاده‌هایی شده و تا چه اندازه توانستیم تاثیرگذار باشیم. البسه زیبای بومی و محلی مازندرانی با هنرهای متعدد دوخت و کاربردها می‌تواند زمینه‌ساز انتقال فرهنگی باشد.

فعالان صنعت پوشاک افسران فرهنگی جامعه‌ محسوب می‌شوند

در بخش دیگر مراسم، زینب واثقی، مدیر اجرایی سمینار، ضمن تقدیر از همراهی همه دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان این گردهمایی، اظهار کرد: موسسه پیشگامان مد یک مجموعه فعال پژوهشی در زمینه طراحی و تولید پارچه و لباس بوده که با نگاهی علمی و فرهنگی به صنعت پوشاک تلاش می‌کند در راستای توسعه پایدار در بخش پوشاک مبتنی بر فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی حرکت کند.

واثقی با توجه به چشم‌اندازهای موجود، خاطرنشان کرد: قصد داریم بر اساس ظرفیت‌ها و نیاز جامعه و طراحان و تولیدکنندگان، جوانان را برای دستیابی به سبک پوشش با عناصر بومی، ملی و هویتی این دیار کهن ترغیب و تشویق کنیم.

وی درباره اهداف برگزاری این نمایشگاه و سمینار گفت: ایجاد یک رقابت در محیطی سالم، توسعه کسب‌وکار حرفه‌ای، بررسی موضوعات مختلف در صنعت پوشاک با رویکرد نوآورانه و خلاقانه، احصاء و دستیابی به الگوی مناسب مبتنی بر نیاز بازار، مشتری و الگوی ایرانی-اسلامی از عمده اهداف در موسسات همراه در این گردهمایی است.

مدیر اجرایی سمینار در پایان ضمن ابراز امیدواری از اینکه با همراهی مسئولان ذیربط، شاهد اتفاقات خوبی در صنعت پوشاک استان باشیم، خواستار فعال شدن شورای هماهنگی مد و لباس استان و نیز تاسیس یک مرکز تحقیقاتی در بخش مد و لباس برای جبران ضعف‌های موجود شد.

به گزارش ایسنا، در نشست تخصصی نمایشگاه مد و لباس و اولین سمینار توسعه و نوآوری صنعت پوشاک مازندران که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، نماینده کارگروه مد و لباس مازندران، جمعی از کارشناسان و اساتید دانشگاهی حوزه مد و لباس و جمعی از تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان پوشاک برگزار شد، پیرامون قوانین مد و لباس، ظرفیت‌های موجود منطقه‌ای، حمایت از طراحان و تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل و برندها، ضرورت اقدامات پژوهشی و نوآوری در زمینه طراحی، مد مبتنی بر فرهنگ و آداب و رسوم بومی، تبلیغات هدفمند، توجه به موانع و فرصت‌های موجود، نقش حمایتی دستگاه‌ها و توسعه در بخش‌های ملی و فراملی بحث و تبادل نظر شد و در پایان نیز کارشناسان به پرسش‌های دانشجویان و طراحان پاسخ دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha