در سالهای اخیر و در دولت سیزدهم برای بازگشت به چرخه تولید مجدد این شرکت تولیدی اقدامات و پیگیریهایی توسط استاندار همدان و مسئولان شهرستان و دستگاههای ذی ربط در دست انجام بوده و سعی دارند تا چراغ خاموش تولید این کارخانه را پس از ۱۷ سال انتظار دوباره روشن کنند.
اما اینکه در حال حاضر این کارخانه که از حدود ۱۷ سال پیش تاکنون در خواب به سر میبرد برای بازگشت به چرخه تولید و احیا در چه روند و مرحلهای است؟
فرماندار درگزین در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: کارخانه کشت و صنعت کرفس کارخانه عظیمی بوده که در صورت احیا میتواند قطب اقتصادی منطقه باشد و با ایجاد اشتغال پایدار برای ۲۰۰ نفر از جوانان منطقه از خام فروشی محصولات تولید شده کشاورزی دشت و شهر کرفس و شهرستان درگزین جلوگیری کند.
کمیل خواستان با بیان اینکه این کارخانه دارای تجهیزات بسیار پیشرفته است، تصریح کرد: افزون بر ۳۰۰ میلیارد تومان ابنیه، تجهیزات و دستگاههای این کارخانه از ۱۷ سال پیش تاکنون به علت تعطیلی در حال خاک خوردن است.
وی از راهاندازی این کارخانه در سال ۱۴۰۲ خبر داد و بیان کرد:نوید میدهیم که در سال آینده این کارخانه مجدد احیا و راه اندازی شود و بعد از ۱۷ سال تعطیلی دوباره به چرخه تولید بازگردد.
فرماندار درگزین در رابطه با این کارخانه گفت: کارخانه کشت و صنعت کرفس یکی از جمله کارخانههای تولیدی در زمینه تولید انواع شوریجات ترشیجات و رب و گوجه فرنگی بوده که در سال ۸۳ پروانه بهره برداری خود را اخذ و برای مدتی در سالهای ۸۴ و ۸۵ اقدام به فعالیت کرده اما در سال ۸۵ به دلیل کمبود سرمایه در گردش اعلام ورشکستگی کرد.
این فرد مسئول با بیان اینکه این کارخانه با اعلام ورشکستگی خود از همان زمان نسبت به تنظیم صورتجلسه ورشکسته شدن خود اقدام میکند افزود: از سال ۸۵ تا ۹۳ به مدت ۸ سال این فرآیند ورشکستگی و رسیدگی به این پرونده در دادگاه طول میکشد.
وی تصریح کرد:در سال ۹۳ بحث ورشکستگی این کارخانه تایید میشود و از طرف مراجع ذی صلاح و دادگاه اعلام میکنند که این کارخانه ورشکسته شده و برای آن مدیر تسویه و ناظر تسویه مشخص میکنند.
خواستان ادامه داد: بعد از آن فرآیند مزایده شکل گرفته و این کارخانه برای مزایده و واگذاری میرود که در همین بین بانک به رای صادره اعتراض میکند.
فرماندار درگزین یادآورشد: رای صادره از سال ۹۳ تا زمانی که بنده فرماندار درگزین شدم مجدد این پروسه معطل میماند و تقریبا هفت سال این پروسه برای بحث رسیدگی به پرونده طول می کشد.
خواستان با بیان اینکه برای احیا این کارخانه پیگیریهایی کردیم و مساعدتهایی انجام شد، افزود: استاندار همدان برای مرتفع شدن مشکل این واحد تولیدی مساعدت بسیاری داشته و دو بار در ستاد تسهیل استان موضوع کارخانه کشت و صنعت کرفس را مطرح و رسیدگی کرده است ضمن اینکه رئیس دادگستری استان و دادستان همدان نیز کمک و مساعدت بسیاری داشتند.
وی با بیان اینکه معاون هماهنگی و امور اقتصادی سابق استاندار همدان هم در پروسه مشخص شدن تعیین تکلیف این کارخانه نقش بسزایی داشتند، یاد آورشد: مشکل اساسی در رابطه با کارخانه کشت و صنعت کرفس بحث راه اندازی آن نبود بلکه مشکل کشمکش بین مالکین و بانک مبنی بر ورشکسته بودن یا نبودن کارخانه فوق بود.
خواستان خاطر نشان کرد:یک شرکت وقتی ورشکسته اعلام میشود یک پروسه قانونی دارد و باید اموال قیمت گذاری و در فرآیند مزایده قرار گیرد و طلب و سهم بانک و سایر طلبکاران داده شود.
این فرد مسئول با اشاره به اینکه برای احیای این کارخانه بازدیدهایی داشتهایم، اظهار کرد: این کارخانه پروژه بسیار ارزشمندی است و احیا آن پیگیری و جلساتی در استان تشکیل شد و تسریع در روند بحث فرآیند صدور حکم ورشکستگی آن طی ۸ یا ۹ ماه انجام گرفت.
خواستان تصریح کرد:با پیگیریهای مستمر ۹ ماهه و نگاه ویژه و دستور استاندار در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بر احیای هر چه سریعتر این واحد تولیدی تأکید شد.
فرماندار درگزین بیان کرد: در حال حاضر بحث صدور رای کارخانه را مبنی بر اینکه این شرکت ورشکسته است را گرفتهایم و در همین بین از مدیر تسویه استانی هم دعوت کردیم که از کارخانه بازدید داشته باشد و این امر نیز محقق شدو از کارخانه بازدید لازم را انجام دادند.
خواستان افزود: تا پایان سال قول دادهایم که بحث مزایده کارخانه کشت و صنعت انجام شود و افرادی در این مزایده شرکت کنند که اهلیت و تخصص در کار داشته باشند و اگر در صورتی که اهلیت نداشته باشند جلوی ورود چنین افرادی را شخصا خواهم گرفت .
وی گفت:کارخانه کشت و صنعت کرفس کارخانه عظیمی بوده که در صورت احیا می تواند قطب اقتصادی منطقه باشد و با ایجاد اشتغال پایدار برای ۲۰۰ نفر از جوانان منطقه از خام فروشی محصولات تولید شده کشاورزی دشت و شهر کرفس و شهرستان درگزین جلوگیری کند.
خواستان ادامه داد: سعی می کنیم تا پایان سال بحث فرآیند مزایده و مباحث دیگر آن را پیگیری کنیم و اگر این اتفاق بیفتد تقریبا احساس میکنم شش یا هفت ماه بعد از مزایده آن فرایند واگذاری آن شکل بگیرد .
وی یاد آور شد: این کارخانه ۱۷ سال تعطیل بوده و قطعا بعد از مراحل مزایده و واگذاری موضوع اورهال و بروزرسانی دستگاه های کارخانه نیز پنج یا شش ماه طول خواهد کشید .
خواستان از راه اندازی کارخانه کشت و صنعت شهر کرفس در سال آینده خبر داد و اضافه کرد: این کارخانه با نگاه ویژه دولت سیزدهم و با پیگیریهای مستمر در سال آینده با مدیریت جدید دوباره به چرخه فعالیت بازمی گردد.
به گزارش ایسنا؛در پایان امیدواریم که راه اندازی این کارخانه در سال آینده نوید بخش اقتصاد هر چه شکوفا تر برای مردم منطقه باشد و با فعالیت دوباره این کارخانه ضمن ارزش افزوده بالاتر از خام فروشی محصولات منطقه نیز جلوگیری شود.
انتهای پیام
نظرات