هفتاد و پنجمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم امروز چهارشنبه ۳ بهمنماه در سالن جلسات ساختمان شهید باکری شورای اسلامی شهر قم برگزار شد.
حسین اسلامی در ابتدای این جلسه، با اشاره به مناسبتهای هفته اظهارکرد: ۲۹ بهمن سالروز قیام مردم تبریز برای چهلم مردم قم بود که مقام معظم رهبری این روز را روز تغییر سرنوشت ایران تعبیر می کنند زیرا مقطع تعیینکنندهای در تاریخ است و مردم تبریز قیام مردم قم را به یک قیام ملی تبدیل کردند.
وی سپس به رتبهبندی محلات قم اشاره کرد و افزود: رتبهبندی محلات در ارائه خدمات عدالت محور به محلات بهخصوص محلات کم برخوردار بسیار کمک کرده و کمیتهای برای توجه بیشتر به محلات کم برخوردار در شورای شهر قم تشکیلشده است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم در زمان بررسی رتبهبندی محلات تأکید کرد: باید اطلاعات، دقیق و درست باشد تا بتوانیم بر اساس این اطلاعات درست و این مدل رتبهبندی به نیازهای شهر اشراف پیدا کنیم.
لزوم همخوانی شاخصهای رتبهبندی محلات با برنامه راهبردی شهرداری قم
سپس مصطفی ملایی طرح تدوین رتبهبندی محلات را کاری علمی و قابلتقدیر دانست و اظهارکرد: باید شاخصهای مورد بررسی با سند راهبردی شهرداری منطبق باشد تا هر یک از افراد وظایف خود را بدانند.
وی ایجاد مرکز رصد را برای شهر قم لازم خواند و افزود: باید شاخصها به دو دسته عمومی و تخصصی تقسیم کرد و شاخصهای عمومی را میتوان در تمام محلات مورد بررسی قرار دهیم زیرا شاخصهای تخصصی مختص به یک محله نیست و باید کلان نسبت به آن تصمیمگیری کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم گفت: نمونهگیریها باید مشخص و بر اساس شرح وظایف باشد و اهالی محلات و پرسنل شهرداری بهصورت مجزا در این تحقیق مورد بررسی قرار گیرند.
عدم استقبال سرمایهگذاران در مناطق کم برخوردار علیرغم حمایتهای ویژه شهرداری قم
در ادامه نیز، مجید اخوان با اشاره به تدوین رتبهبندی محلات اظهارکرد: این کار هنوز نیاز به رشد و بهروز شدن داشته و تازه در ابتدای راه است.
وی خاطرنشان کرد: بعضی از شاخصهای مهم توسعهیافتگی هنوز در این طرح دیده نمیشود و لازم است با نگاهی کاملتر به شاخصهای توسعهیافتگی نگاه کرد.
عضو شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: یکی از دلایل عقبماندگی بعضی از محلات، بیتوجهی و عدم استقبال از سرمایهگذاری است و با اینکه شهرداری در بسیاری از این محلات عوارض دریافت نمیکند، بازهم استقبالی نمیشود.
وی با مطرح کردن میزان مهاجرت به شهر قم یادآور شد: مهاجرت خارجی و داخلی به شهر قم بسیاری از شاخصهای برخورداری و توسعهیافتگی در شهر را به هم میزند که باید به آن توجه کنیم، زیرا موازنه محلات را به هم میزند.
اخوان در پایان با اشاره به اهمیت رسیدن به واقعیت اظهارکرد: باید اطلاعات درست و شاخصها حقیقی باشد تا به واقعیتهای ملموس و درست دست پیدا کنیم.
اهمیت استفاده از روشهای تحلیلی درست در رتبهبندی محلات قم
روحالله امرالهی نیز در ادامه با اشاره به اهمیت شناخت و اطلاعات درست نسبت به محلات سطح شهر قم اظهار داشت: رتبهبندی محلات در تصمیمگیریهای کلان میتواند مؤثر باشد.
وی استفاده از روشهای تحلیلی درست را مطرح کرد و افزود: در این طرح دو مدل تحلیل اطلاعات ارائهشده که در حوزه علوم اجتماعی و حوزه شهری استفاده میشود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم تأکید کرد: نیاز است طرحها و آرایش نقشهها بازنگری شده و شکل و رنگ نقشه بر یک مبنا انجام شود.
وی توجه به محلات خارج از محدوده شهری را نیز توجه کرد و گفت: به بعضی از محلات جمکران و شهر قائم بهعنوان محلات خارج از محدوده شهری توجه شود، زیرا میتواند در درستی اطلاعات تأثیر بگذارد.
عدالت محوری در محلات نباید در تضاد با قانون مداری شهروندان باشد
سپس مجید متینفر در خصوص رتبهبندی محلات اظهار داشت: این کار از چند سال پیش در شهرداری قم آغاز شده که در این مطالعات اخیر بهصورت علمی و بهروزتر تکمیلشده است.
وی به موضوع عدالت محوری در توزیع خدمات در شهر اشاره کرد و افزود: باید مراقب باشیم این موضوع، برنامههای کلان شهرداری را به انحراف نکشاند، همچنین باید نسبت به محلاتی که شهروندانی قانون مدارتر داشته و عوارض خود را در زمان مقرر پرداخت میکنند، توجه بیشتری داشته باشیم.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم تصریح کرد: کسانی که عوارض خود را بهموقع و درست پرداخت میکنند نباید از گرفتن خدمات بیشتر با عنوان محلات بیشتر توسعهیافته محروم باشند، زیرا این محلات هزینه خدماتی که دریافت میکنند را پرداخت کردهاند.
رتبهبندی محلات قم سبب اشراف اجتماعی و فرهنگی میشود
همچنین نرجس نیازمند ضمن تقدیر از انجام مطالعات رتبهبندی محلات اظهار داشت: باید تمام اطلاعات در اختیار تیم تحقیقاتی قرار بگیرد و کار در این مرحله متوقف نشود.
وی خاطرنشان کرد: نباید این رصد و پایش در این مرحله متوقف شود و در موضوعات شهری کار باید ادامه پیدا کند تا بتوانیم تحلیلهای بهروز و با درستی قابل قبولی داشته باشیم.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: بر اساس این تحقیقات مشخص میشود محلات از چه میزان توسعهیافتگی برخوردار بوده و میتوان به مسائل اجتماعی و فرهنگی محلات اشراف بیشتری داشته باشیم.
وی تأکید کرد: بسیاری از اقدامات شهرداری برای بانوان و زنان سرپرست خانوار میتواند طبق این اطلاعات نظاممندتر شده و سازوکار مشخصی پیدا کند.
نقش مهم بانک اطلاعات محلات در قم در بودجهبندیهای شهرداری
در ادامه نیز حسین صابری به بانک اطلاعات جامع محلات اشاره کرد و اظهار داشت: بانک اطلاعات محلات توسط شهرداری و سازمان فاوا و همچنین مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر قم انجامشده است.
وی یکی از امتیازات تهیه بانک اطلاعات محلات را مورد بررسی قرار داد و افزود: این اطلاعات در تخصیص بودجه به مناطق کمک زیادی کرده و میتوان بر اساس نیازهای واقعی مناطق به آنها بودجه اختصاص دهیم.
رئیس کمیسیون برنامه بودجه شورای اسلامی شهر قم بیان کرد: در سال آینده از این اطلاعات در بودجهبندی استفاده خواهد شد و بر اساس این رتبهبندی به محلات و مناطق توجه میشود.
تمام اطلاعات و آمار مناطق شهری قم در حال جمعآوری است
در پایان نیز، سید ابوالفضل اسماعیلی در خصوص رتبهبندی محلات اظهار داشت: تدوین رتبهبندی محلات کار بسیار خوبی بوده و میتواند در تصمیمگیریهای شهری تأثیر زیادی داشته باشد.
وی استفاده از دادههای درست و منطقی را برای دستیابی به نتایج مطلوب لازم خواند و افزود: بعضی از آمارها در اختیار شهرداری نیست و یک مشاور در حال جمعآوری کردن اطلاعات و آمار بوده و در چند ماه آینده کار تمام میشود و میتوان در اختیار سامانه قرار داد.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم تأکید کرد: تمام اطلاعات و آماری که بهصورت دستی و پراکنده بایگانیشده در یک سیستم یکپارچه در حال جمعآوری بوده و درمجموع پایه خوبی برای تصمیمگیریها خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات