• چهارشنبه / ۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401120301754
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

این پناهگاه روزهای بهتری را انتظار می‌کشد

این پناهگاه روزهای بهتری را انتظار می‌کشد

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند گفت: اکنون در پناهگاه سگ‌های بلاصاحب بیرجند در منطقه یک شهرستان‌های بیرجند و خوسف اقدام به پذیرش می‌کنیم، اما هزینه‌های عقیم‌سازی، نگهداری، تغذیه، نظارت و درمان بسیار زیاد است.

سگ‌های بلاصاحب، دغدغه این روزهای خیابان‌های شهر است؛ سگ‌هایی که تا پیش از این تنها در تاریکی شب در شهر پرسه می‌زدند، اما اکنون جای پایشان حتی در روزها نیز نمایان است و ترسی که در میانه روز بر جان شهروندان حکمرانی می‌کند.

اما باید چه کرد؛ آیا زنده گیری سگ‌ها و سپس نگهداری آن‌ها در پناهگاه چاره کار است؟ یا محبت‌های بیجای مردم و غذارسانی به آن‌ها که موجبات ازدیاد بی رویه جمعیت سگ‌ها را فراهم خواهد کرد راهکار مناسبی است؟. آنچه که مشهود بوده این امر است که تنها پناهگاه سگ‌های بلاصاحب بیرجند نیز نیازمند توسعه و یا کمک برای ترمیم هزینه‌های نگهداری و غذادهی سگ‌هاست. امری که به نظر می‌رسد تنها به عهده شهرداری گذاشته شده و این نهاد نیز به تنهایی نمی‌تواند از عهده هزینه‌های گزاف عقیم سازی، تغذیه، درمان و نگهداری برآید.

محمود ظهوری، سرپرست سازمان مدیریت پسماند(مَپ) شهرداری بیرجند در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سایت مدیریت شهرداری بیرجند در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار در کیلومتر ۲ جاده شوشود واقع است.

وی افزود: این سایت همچنین دارای یک پناهگاه به مساحت سه هزار مترمربع برای نگهداری سگ‌های بلاصاحب (پناهگاه مهر شهرداری بیرجند) بوده که طبق منطقه بندی صورت گرفته (منطقه یک شهرستان‌های بیرجند و خوسف) اقدام به پذیرش سگ‌های بلاصاحب می‌کند، اما درخواست ما از فرمانداری و استانداری این بود که هزینه نگهداری سگ‌هایی که خارج از محدوده شهر بیرجند هستند را از شخص تحویل‌دهنده دریافت کنیم تا صرف هزینه‌های نگهداری شود.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند با بیان اینکه این پناهگاه دارای اتاقک قرنطیه، اتاق پزشک، آشپزخانه و قسمت جداسازی سگ‌های نر و ماده است، تصریح کرد: در حال حاضر با همکاری انجمن یارا در حال ساماندهی این پناهگاه هستیم.

ظهوری با بیان اینکه اکنون نزدیک ۸۰۰ قلاده سگ در این مکان جمع‌آوری شده‌اند، خاطرنشان کرد: سگ‌ها قبل از ورود به پناهگاه عقیم می‌شوند، اما درحقیقت عقیم‌سازی کاری سخت و هزینه‌بر است و از عهده عقیم سازی تمام جمعیت آن‌ها برنمی‌آییم.

وی بیان کرد: اکنون در پناهگاه بیرجند بالغ بر ۲۰۰ قلاده عقیم شدند که طبق منطقه‌بندی صورت گرفته در منطقه یک شهرستان‌های بیرجند و خوسف اقدام به پذیرش سگ‌های بلاصاحب می‌کنیم، اما هزینه‌های عقیم‌سازی، نگهداری، تغدیه، نظارت و درمان بسیار زیاد است.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند با بیان اینکه بخشی از سگ‌ها توسط گشت‌های شهرداری و بخشی توسط مردم یا دهیاری‌ها جمع‌آوری شده است، افزود: به‌صورت یک روز درمیان غذارسانی به ‌صورت مستمر انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه شهرداری و انجمن یارا تنها با کمک‌های مردمی غذارسانی را با ضایعات مرغداری انجام می‌دهند، تصریح کرد: اخیرا مکاتبه‌ای با صنف نانوایان برای تحویل ضایعات نان داشته‌ایم، چراکه تأمین غذای سگ‌ها بسیار دشوار است.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند با اشاره به اینکه تاکنون کمبودی از نظر مکان نداشته‌ایم، چراکه پناهگاه ظرفیت نگهداری بیش از ۱۵۰۰ سگ را دارد، گفت: گاهی از خیابان و یا کوچه‌ای تماس می‌گیرند که سگ‌ها را جمع‌آوری کنید که پس از حضور گشت‌های زنده‌گیری شهرداری، همین مردم نسبت به گرفتن سگ‌ها اعتراض دارند؛ در واقع افرادی حامی حیوانات هستند، اما گاهی درست رفتار نمی‌کنند.

این پناهگاه روزهای بهتری را انتظار می‌کشد

سگ‌ها زندگی بهتری در پناهگاه دارند 

وی با بیان اینکه توقع ما از مردم این است که دلسوزی‌های بی‌مورد را کنار بگذارند چراکه سگ‌ها در پناهگاه زندگی بهتری به نسبت خیابان دارند، تصریح کرد: گشت‌ها به‌صورت ۲۴ ساعته در حال گشت‌زنی هستند و از شهروندانی که نگران سرنوشت سگ هستند خواستاریم این موضوع را به کارشناسان شهرداری بسپارند.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند با بیان اینکه سگ‌ها به‌صورت زنده‌گیری به‌وسیله قلاب و داروی بیهوشی گرفته و به پناهگاه منتقل می‌شوند، افزود: سازمان شهرداری‌ها دستورالعمل جدیدی در مورد نگهداری از سگ‌های بلاصاحب ابلاغ کرده و استانداری خراسان‌جنوبی در پاسخ به این دستورالعمل، پیشنهاد داد که تمام وظایف به دوش شهرداری نبوده و برای دستگاه‌های دیگر نیز وظایفی تعیین شود.

ظهوری یادآور شد: اکنون تمام وظایف بر روی دوش شهرداری است، اما شهرداری هزاران فعالیت دیگر دارد و در کنار آن سختی و هزینه پناهگاه را نیز متحمل می‌شود؛ بنابراین از دستگاه‌های دیگر توقع کمک داریم.

وی با بیان اینکه تا رسیدن به وضعیت آرمانی و مطلوب فاصله داریم، تصریح کرد: نیازمند حمایت و کمک دستگاه‌های اجرایی بوده و درخواست تملک زمین جهت احداث پناهگاه شماره دو از مهم‌ترین درخواست‌هاست که در حال پیگیری هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha