• سه‌شنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401120201456
  • خبرنگار : 30057

کاهش ۵۸ درصدی دانش‌آموختگان رشته‌های زمین‌شناسی و معدن طی ۱۰ سال

کاهش ۵۸ درصدی دانش‌آموختگان رشته‌های زمین‌شناسی و معدن طی ۱۰ سال

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی از کاهش ۵۴ درصدی تعداد دانش‌آموختگان رشته‌های زمین‌شناسی و معدن در ۱۰ سال اخیر خبر داد.

به گزارش ایسنا، رضا جدیدی امروز در چهل‌ویکمین گردهمایی ملی علوم زمین، وظیفه سازمان زمین‌شناسی را وظیفه حاکمیتی دانست که مهمترین ماموریت آن شناسایی منابع معدنی با هدف ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت ملی و شناسایی و پایش مخاطرات با هدف جلوگیری از زیان‌های اجتماعی و هدر رفت ثروت ملی نام برد.

وی با انتقاد نسبت به قیاس سازمان زمین‌شناسی با بنگاه‌های اقتصادی، ادامه داد: سازمان‌های زمین‌شناسی در کل دنیا سازمان‌هایی هستند که برای کشور فعالیت می‌کنند نه برای یک بنگاه خاص.

جدیدی با بیان اینکه سازمان زمین‌شناسی در حوزه فعالیت‌های دانش‌محور به همکاری با شرکت‌های بخش خصوصی نیاز دارد، اضافه کرد: بحران تامین ماده اولیه را برای صنایع طی دهه آینده خواهیم داشت، چرا که سیاست‌های ما در بخش اکتشاف، همگرا نبوده و از این رو منجر به کشف ذخیره جهانی در کلاس جهانی نشده است.

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمین‌شناسی با اشاره به طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور، افزود: یکی از اهداف ما از این طرح که سابقه اجرای آن از یک سال و نیم گذشته است، نهادسازی بوده است.

وی یکی از چالش‌های حوزه اکتشاف را نیروی انسانی نام برد و یادآور شد: وقتی از این صحبت می‌شود که نیاز به یک سازمان زمین‌شناسی قدرتمند داریم، صحبت از نهادی می‌شود که ارتباط خوبی با متخصصان و دانشگاهیان با اطلاعات پایه خوب داشته باشد که در این زمینه مشکلاتی داریم.

جدیدی در این باره توضیح داد: در سال‌های گذشته با توجه به شعارهای دولت در زمینه کوچک‌سازی دولت، پارادایم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی مطرح شد، ولی امروزه شاهدیم که در شرکت‌های بخش خصوصی مهندسی مشاور، تعطیلی این شرکت‌ها و رهاسازی آنها اتفاق افتاده است.

به گفته وی، بسیاری از فعالیت‌های شرکت‌های مهندسی مشاور به سمت فعالیت‌های اقتصادی بخش معدن سوق یافته است. علاوه بر آن بازنشستگی نیروهای انسانی و عدم جذب را داشته‌ایم.

وی، عدم برنامه‌ریزی نظام‌های برنامه‌ریزی کشور را از دیگر چالش‌های سازمان زمین‌شناسی در حوزه نیروی انسانی ذکر کرد و گفت: در نتیجه، یک بازار کار بزرگ در زمینه اکتشاف و زمین‌شناسی را از دست داده‌ایم و این چالش موجب ناکارآمدی حاکمیت در حوزه زمین‌شناسی و اکتشاف شده است.

جدیدی با تاکید بر اینکه بر این اساس ۵۴ درصد کاهش دانش‌آموخته در ۱۰ سال اخیر را در حدود ۴۸۰۰ کد رشته زمین‌شناسی ومعدن این حوزه شاهد بودیم، یادآور شد: در حوزه شرکت مهندسین مشاور آمار خوبی نداریم و نمی‌توانیم برون‌سپاری را اجرایی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha