• سه‌شنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401120201296
  • منبع : نمایندگی سمنان

سردار مومنی در سمنان اعلام کرد:

نرخ ۶ دهم درصدی شیوع اعتیاد زنان در کشور/ کشف ۹۰ درصد موادمخدر جهان در ایران

نرخ ۶ دهم درصدی شیوع اعتیاد زنان در کشور/ کشف ۹۰ درصد موادمخدر جهان در ایران

ایسنا/سمنان دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری بااشاره به مقابله جدی جمهوری اسلامی با قاچاق موادمخدر از کشف ۹۲ درصد موادمخدر و ۵۲ درصد کشفیات مرفین جهان در جغرافیای کشورمان خبر داد.

سردار اسکندر مومنی ۲ اسفندماه در افتتاحیه طرح یاری‌گران زندگی روستا در خیرآباد سمنان از جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهمترین کشور مبارزه‌کننده با قاچاق موادمخدر نام برد و اظهار کرد: جمهوری اسلامی شهدای زیادی را در راه مبارزه با این پدیده شوم تقدیم کرده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه افزون بر ۹۰ درصد موادمخدر جهان در ایران کشف می‌شود تصریح کرد: براساس آمار جهانی ۹۲ درصد کشفیات مواد مخدر، ۵۲ درصد کشفیات مرفین و ۲۷ درصد کشف هروئین در جهان در ایران انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به پژوهش‌های انجام شده در خصوص دلایل اعتیاد تصریح کرد: براساس این تحقیقات افزون بر ۳۰ درصد معتادان عدم توانایی و عدم مهارت در "نه گفتن" به تعارفات دوستان ناباب را عامل اعتیاد خود دانستند.

سردار مومنی ادامه داد: بیش از ۳۰ درصد معتادین باور نداشته‌اند که با دو - سه بار مصرف، درگیر بیماری اعتیاد می‌شوند.

وی با اشاره به لزوم فعالیت های فرهنگی و ترویجی برای مقابله با پدیده شوم اعتیاد گفت: اعتیاد در زندگی اجتماعی ما اثرات زیادی دارد و کانون خانواده را از هم می‌پاشد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری از اعتیاد به عنوان عامل ۵۵ درصد طلاق‌ها در کشورمان نام برد و اظهار کرد: آموزش و آگاهی‌بخشی با اولویت نهاد آموزش و پرورش،خانواده، روستاها و محلات نقش مهمی در پیشگیری از این بلای خانمان سوز دارد.

وی بر لزوم آموزش جوانان و نوجوانان به عنوان یک ضرورت تاکید و بیان کرد: توانمندسازی خانواده‌ها و آموزش مهارت "نه گفتن" نقش مهمی در پیشگیری دارد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه نرخ شیوع موادمخدر در استان سمنان بالا نیست ادامه داد: نرخ شیوع موادمخدر در استان سمنان پایین تر از میانگین کشوری است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه افغانستان مهمترین تولیدکننده موادمخدر سنتی در جهان است افزود: ۹۰ درصد تریاک جهان در همسایگی کشورما  تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه تولید این حجم از موادمخدر در همسایگی ما تبعاتی برای کشور دارد گفت: همچنین رتبه دوم تولید هرویین و مرفین، رتبه اول تولید موادمخدر صنعتی در همسایگی کشور ما قرار دارد.

سردار مومنی به اشغال افغانستان از سوی امریکا پرداخت و افزود: امریکا در این سال‌ها تمام توان خود را در تولید و ترویج مواد مخدر در همسایگی ما به کار گرفته است. تولید موادمخدر در این سال ها که امریکا در افغانستان بوده همواره افزایش داشته است.

افزایش شیوع مواد در بین زنان ایرانی

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری همچنین در حاشیه این آیین در جمع خبرنگاران گفت: نرخ شیوع موادمخدر در بین زنان در کشور ما پایین‌تر از متوسط جهانی است.

وی از افزایش شیوع مواد در بین زنان ایرانی در مقایسه با دهه های قبل خبر داد و گفت: با این وجود نرخ شیوع موادمخدر در بین زنان ایران کمتر از میانگین جهانی و حدودا ۶ دهم درصد است

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری سن اعتیاد در کشورمان را ۲۴ سال و چند ماه اعلام و خاطرنشان کرد: سن اعتیاد در جهان حدودا ۱۹ سال است.

سردار مومنی با بیان اینکه نرخ شیوع اعتیاد بانوان در جهان بیش از پنج درصد و نرخ شیوع موادمخدر در جهان در مجموع هفت درصد است اضافه کرد: نرخ شیوع موادمخدر در ایران نیز پنج درصد است که از نرخ جهانی پایین تر است.

وی از کشف ۷۰۰ تن مواد مخدر از ابتدای سال تا پایان دی ماه خبر داد و گفت: ۷۰ درصد کشف مواد مخدر ناشی از اقدامات اطلاعاتی بوده است.

وی از کسب رتبه اول کشورمان در کشف مواد مخدر خبر داد و اظهار کرد:۷۰ درصد موادمخدر کشف شده در ایران ، سنتی و ۳۰ درصد آن صنعتی بوده است.

وی در پایان با اشاره به اجرای طرح یاری گران زندگی گفت: طرح "یاری‌گران زندگی" که از سوی شورای مبارزه با موادمخدر استان سمنان پیشنهاد شده در ۴۰ هزار مدرسه اجرا شده و قرار است که در ۸۰ هزار مدرسه دیگر نیز اجرا شود.
سردار مومنی اظهار کرد: طرح "یاری‌گران زندگی" در پنج استان کشور اجرایی شده و در آینده در دیگر استان ها نیز برگزار خواهد شد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha