سیدمحمد حسینی پیش از ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: تاکنون ۵۴ درصد از واحدهای مسکونی روستایی در سطح استان نوسازی شده که این میزان چهار درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
وی با بیان اینکه گلستان با ۴۷ درصد جمعیت روستایی دومین استان روستانشین کشور است، گفت: شهرویور سال ۹۹ زمین لرزهای به قدرت ۵.۱ رشته اهالی روستای «قورچای» رامیان را غافلگیر و خسارت زیادی به منازل آن ها وارد کرده که تلی از خاک و حسرت برای ساکنان آن برجای گذاشت.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان ادامه داد: زلزله قورچای تلنگری برای همه روستاهای بالادست شد تا خانههای خود را نوسازی و دربرابر زلزله مقاومت کنند، در نتیجه این استقبال مردم گلستان امروز پیشتاز طرح نوسازی مسکن در کشور است.
حسینی با تاکید بر اینکه تعداد ۸ هزار نفر نیز جهت اخذ تسهیلات بانکی به بانکهای استان معرفی شدهاند، تصریح کرد: با این حال طبق سرشماری انجام شده حدود ۱۰۰ هزار واحد از ۲۲۸ هزار واحد روستایی استان ناایمن و غیر مقاوم است.
وی بیان کرد: روستاییان عزیز از تسهیلات ۲۰۰ میلیونی که در سال ۱۴۰۱ با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت بیست ساله تخصیص داده شده استفاده کنند و خانههای خود را در برابر زلزله و آسیبهای آن مقاوم کنند.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان با بیان اینکه در سال نهضت ملی هم سالانه ارائه تسهیلات و مقاوم سازی ۷ هزار واحد و در سال دوم برنامه ۱۱ هزار واحد در دستور کار بنیاد مسکن قرار دارد، افزود: در استان گلستان از سال ۸۴ تا کنون در قالب طرحهای بهسازی، ایمن سازی خانههای روستایی بیش از ۸۷ هزار واحد مسکونی نوسازی شدهاند.
به گزارش ایسنا، قرار گرفتن استان گلستان بر روی گسل باعث شده خطر وقوع زلزله همواره در استان ما وجود داشته باشد و این واحد های فرسوده و غیر ایمن هستند که بزرگترین خسارات مالی و جانی متوجه ساکنان آن می شود.
انتهای پیام
نظرات