• یکشنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401113022227

کارشناس خانواده:

تقویت ارتباط کلامی، مهم‌ترین مولفه التیام طلاق عاطفی است

تقویت ارتباط کلامی، مهم‌ترین مولفه التیام طلاق عاطفی است

ایسنا/قم یک کارشناس خانواده گفت: کم صحبتی یکی از نشانه‌های طلاق عاطفی است که در صورت عدم درمان به حد انفجار رسیده و منجر به طلاق می‌شود؛ تقویت ارتباط کلامی زوجین مهم‌ترین مولفه التیام طلاق عاطفی است.

حجت‌الاسلام‌ تراشیون، امروز در حرم حضرت معصومه (س)، ضمن تاکید بر این‌که با بعثت نبی مکرم اسلام فاصله زمین و آسمان به یکدیگر نزدیک شد، عنوان کرد: با بعثت رسول‌الله (ص) زمینه و بستری فراهم گردید تا بشر راحت‌تر و مستندتر بتواند با آسمان ارتباط برقرار نماید.

وی افزود: روز بعثت نبی مکرم اسلام آغازی برای نزول قرآن، بزرگ‌ترین معجزه الهی و خط ارتباطی از آسمان به زمین است تا انسان بتواند بر اساس سخنان خداوند متعال مسیر زندگی خود را به‌خوبی بیابد؛ وجود مبارک پیامبر اعظم (ص) ماموریت وساطت بین آسمان و زمین را عهده‌دار شدند.

وی گسترش فضائل اخلاق را فلسفه بعثت نبی مکرم اسلام دانست و بیان کرد: کسی که خود را پیرو مکتب اسلام می‌داند بایستی فضائل اخلاقی را در خودش تقویت و ترویج نماید. کلمات نورانی رسول‌الله (ص) بایستی فصل الخطاب زندگی مشترک قرار گیرد.

تراشیون به برخی از عوامل سردی روابط بین اعضای خانه و خانواده اشاره نمود و گفت: رسانه‌ها طبع سردی دارند و زمانی که میزان استفاده از رسانه‌ها در افراد جامعه گسترش می‌یابد انسان را از فضای حقیقی به سمت فضای مجازی و غیرواقع سوق می‌دهد.

وی بابیان این‌که انسان در تخیلات خود خوش‌تر از عالم واقع است، اظهار کرد: هرجایی در میان انسان‌ها استفاده از رسانه‌ها گسترش پیداکرده، منجر به سردی رفتار میان آن‌ها شده، ارتباط بین اعضای خانواده را کمرنگ ساخته است.

وی گفت‌وگو را از مهم‌ترین عوامل گرمی روابط میان انسان‌ها دانست و یادآور شد: پیامبر اعظم (ص) می‌فرماید؛«جُلُوسُ المَرءِ عِندَ عِیالِهِ أحَبُّ إلَی اللّه ِ مِنِ اعْتِکافٍ فی مَسجِدی هذا»؛ نشستن مرد پیش زن و فرزندش نزد خداوند محبوب‌تر از اعتکاف در مسجد من است.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر بابیان این‌که در روایتی آمده؛ وقتی مرد به سمت خانه حرکت می‌کند هر قدمی که برمی‌دارد مانند قدم برداشتن به‌سوی مسجد است، اضافه کرد: کم صحبتی یکی از نشانه‌های طلاق عاطفی است که در صورت عدم درمان، به حد انفجار رسیده و منجر به طلاق می‌شود. تقویت ارتباط کلامی زوجین مهم‌ترین مولفه التیام طلاق عاطفی است.

وی افزود: زمانی که زن‌وشوهری حرف می‌زنند اول از نیازها و مشکلاتشان می‌گویند؛ لذا وقتی ارتباط کلامی کم باشد، بیان اشکالات و ایرادات خود را بیشتر نشان می‌دهد؛ اگر زن و شوهر در مدل زندگی خلوت‌هایی را برای صحبت در نظر بگیرند، آرامش در خانه و خانواده ارتقاء و تنش‌ها کاهش خواهد یافت.

تراشیون کاهش سهم رسانه‌ها را از مولفه‌های جهاد در خانواده دانست و عنوان کرد: سهم رسانه‌ها در زندگی هرچقدر کمتر باشد، زندگی بهتر و شیرین‌تر خواهد بود؛ پویا شدن رفتارها و ارتباطات به‌ویژه ارتباطات کلامی را در پی خواهد داشت.

وی سکوت و کم صحبتی را از عوامل سردی میان اعضای خانواده برشمرد و یادآور شد: در زندگی باید حرف را تولید کرد؛ در خانواده‌ای که روابط زن و شوهر در ارتباط کلامی زیاد باشد، گرمای زندگی افزایش می‌یابد. بحث فرزندان و بعد تربیتی ایشان می‌تواند از مهم‌ترین موضوعات کلامی زوجین قرار گیرد.

این کارشناس خانواده بابیان این‌که اگر بخواهیم دختری در آینده همسر و مادر موفقی باشد، باید از چهار پنج‌سالگی نسبت بدان مراقب تربیتی داشته باشیم، اظهار کرد: متأسفانه در برخی از مواقع دختری که امروز باید پیشتاز در تربیت نسل‌ها باشد، از بستر فضای مجازی خود را گرفتار پست‌ترین افعال می‌سازد.

وی ضمن اشاره به حدیث «المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ و قَرینِه» هم‌کلامی مادران با فرزندان را مهم‌ترین بسترساز موفقیت در آینده توصیف کرد و ادامه داد: اگر امروز فضای خانه را به سردی و سکوت ختم کنیم، فرزندان با دوستانشان بیشتر از پدر و مادر هم‌کلام می‌شوند؛ اگر دوستش ناباب باشد، هم مرام و منش هم‌نشینش تربیت خواهد شد.

تراشیون  با تأکید بر این‌که والدین اساسی‌ترین پایه تقویت بنیه کرامت فرزندان هستند، اظهار کرد: امیرالمؤمنین علی (ع) می‌فرماید؛ « مَن کَرُمَت علَیهِ نَفسُهُ هانَت علَیهِ شَهوَتُهُ» هر که برای خود احترام قائل باشد خواهش‌های نفسانی‌اش در نظرش بی‌ارزش خواهد بود و هیچ‌گاه به سمت لذت‌جویی‌های حرام حرکت نخواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha