• یکشنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401113022062
  • خبرنگار : 71129

فیلیپین: لیزر چینی چیزی نبود که بخواهیم از بسته دفاعی آمریکا استفاده کنیم!

فیلیپین: لیزر چینی چیزی نبود که بخواهیم از بسته دفاعی آمریکا استفاده کنیم!

رئیس جمهوری فیلیپین گفته استفاده گارد ساحلی چین از لیزر نظامی که به صورت مختصری باعث کوری برخی از ملوانان یک قایق گشتی فیلیپینی در دریای چین جنوبی شده بود، به اندازه‌ای نبوده که باعث شود تا مانیل پیمان مشترک دفاعی با آمریکا را فعال کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، فردیناند مارکوس جونیور، رئیس جمهوری فیلیپین در یک نشست خبری همچنین به سفارت چین در مانیل یادآور شد که تشدید تنش‌ها و ورود به حریم آب‌های منطقه‌ای فیلیپین توسط گارد ساحلی پکن، قایق‌های ماهیگیری و کشتی‌های نیروی دریایی چینی، نقش توافقی است که ماه گذشته میلادی با شی جینپینگ،‌ رئیس جمهوری چین منعقد شده است.

وی در نخستین اظهارنظر عمومی درباره رویداد ششم فوریه ۲۰۲۳ که در آن دو کشتی چینی و فیلیپین در دریای مود مناقشه چین جنوبی دخیل بودند، گفت: با وجود این حقیقت که لیزر به کار رفته از سوی چین در سطح نظامی بوده فکر نمی‌کنم که این مساله به اندازه باشد که بخواهیم از پیمان دفاعی مشترکمان با آمریکا استفاده کنیم.

وی همچنین گفت، نگران این مساله است که فعال کردن این پیمان باعث افزایش و تشدید تنش‌های منطقه‌ای شود.

مارکوس همچنین ادامه داد: فیلیپین یک وجب از خاکش را از دست نمی‌دهد. ما به دفاع از یکپارچگی قلمرو و تمامیت ارضی خود بر اساس قانون اساسی و قوانین بین‌المللی ادامه می‌دهیم. ما با همسایگانمان برای تضمین امنیت شهروندان همکاری می‌کنیم.

مارکوس هم مانند رودریگو دوترته، رئیس جمهوری سابق فیلیپین روابطی دوستانه با پکن دارد. او با رئیس جمهوری چین اوایل ماه گذشته میلادی دیدار کرد تا روابط دوستانه بین مانیل و پکن را تعمیق کند و به بررسی مناقشات دیرینه سرزمینی با چین بپردازد.

چین مدعی مالکیت دریای چین جنوبی است و آن را از آن خود می‌داند.

در جدیدترین مناقشه بر سر این آبراه، فیلیپین می‌گوید که یک کشتی گارد ساحلی از لیزر نظامی برای ممناعت از نزدیک شدن قایق گشت دریایی فیلیپین به Second Thomas Shoal که توسط نیروهای این کشور اداره می‌شود، استفاده کرده است.

دولت مانیل مراتب اعتراض جدی دیپلماتیک خود را به سفارت چین ارسال کرده و مارکوس هم روز سه شنبه سفیر چین را احضار کرد تا نگرانی خود را در این باره اعلام کند.

چین در پاسخ اعلام کرد که کشتی گارد ساحلی این کشور از یک لیزر دستی و یک ابزار ساطع کننده نور دیگر برای اندازه‌گیری بی‌ضرر مسافت و سرعت کشتی فیلیپینی استفاده کرده که به گفته مقام‌های دولتی چین به داخل آب‌های سرزمینی این کشور نفوذ کرده و به این کشتی هشدار داده شده که منطقه را ترک کند.

در این میان، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته که رفتار عملیاتی خطرناک چین به صورت مستقیم تهدیدی علیه صلح و ثبات منطقه‌ای و بر خلاف آزادی عبور و مرور در دریای چین جنوبی است که بر اساس قوانین بین‌المللی تضمین شده است.

وی همچنین ادامه داد، واشنگتن تابع توافق و پیمان خود با متحدش یعنی فیلیپین است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha