مبعث پیامبر، مهر پایانی بر جهالت انسان، زندە بە گور کردن دختران، کفر، ظلم و غارت آن زمان کە انسان از انسانیت و رسالت خود در زمین خاکی غافل بود.
در زمانی کە جهل و بتپرستی بیداد میکرد و انسان در برابر هدایت سرکش بود، خداوند حضرت محمد (صلی الله علیه وآله) را در چنین عصر پرآشوب و پر از جهالت برای هدایت بشر انتخاب کرد تا چراغ راهی برای انسانیت باشد.
غارحرا، آن مامن امن و عبادتگاە همیشگی پیامبر (صلی الله علیه وآله)، جایی بود کە پیامبر در آن مبعوث شد.
یکی از تاریخهای فرخندە و خجستە در تاریخ بشر، برانگیختە شدن گل سرسبد بوستان هستی حضرت محمد (ص) است، روزی کە انسان از خواب جهل و ناامیدی بیدار و بە سوی حق شتافت.
ارادت کُردها بە پیامبر اکرم اسلام (ص)
عشق و ارادت کُردها بە پیامبر (ص) زبانزد خاص و عام است و ردپای این عشق و علاقە را میتوان در شعر شاعران کُرد و جلوە زیبای آن را در مولودیخوانیها یافت.
هرسالە در روز بعثت پیامبر (ص)، خیابانها و کوچە پس کوچەهای کردستان بە یمن وجود پیامبر (ص) چراغبندی و آذینبندی میشود و مردم همدل و همراە شدە و این روز فرخندە را بە همدیگر تبریک میگویند.
شهرهای کردستان در روز بعثت پیامبر، همنوا با طنین دف و مولودی خوانی و معراج نامە خوانی است و شور و شعفی در تکایا و مساجد استان برپا است کە در وصف نمیگنجد.
کردستانیها معتقدند، روز معراج پیامبر تاریخ مبارکی برای وصل و پیوند و ازدواج است و هرسالە در این روز مبارک سوروسات عروسی و ازدواج بە راە است.
پخش کردن نقل و شیرینی و بە جا آوردن صلە رحم، دید و بازدید از اقوام، دستگیری از نیازمندان و انجام نذورات و قربانی کردن از دیگر رسم و رسومات کُردستانیها در روز معراج پیامبر (ص) است.
انتهای پیام
نظرات