دکتر «سید حیدر محمدی»، جمعه ۲۸ بهمن ماه در حاشیه اجلاس سه روزهی معاونان غذا و داروی کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد برگزار شد، درنشست با خبرنگاران ضمن بیان این که صنعت دارویی بسیار نابی در کشور داریم، گفت: به صنعت داروی کشورمان افتخار میکنیم چرا که اکنون ۹۹ درصد داروی مورد نیاز کشور را در داخل تولید میکنیم و خوشبختانه از کیفیت بالایی در این بخش برخورداریم.
وی با اشاره به این که بخشی از داروهای تولیدی استان جزو داروهای بیولوژیکی است، بسیاری از این داروها را جزو اولینهای دنیا خواند و گفت: هفته آینده نیز تعدادی داروی جدید در کشور رونمایی خواهد شد که آنها نیز از اولینها در جهان محسوب میشوند.
محمدی با بیان این که سالیانه بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار دارو از کشورمان صادر میشود، اعلام کرد: قطعاً در سال آینده با رفع محدودیت ارز ترجیحی، در بخش صادرات دارویی قدرتمندتر عمل خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: علت موج کمبودهای دارو که از شهریورماه شروع و تا آبانماه ادامه یافت، مسائلی مانند مشکل قیمت گذاری و کمبود نقدینگی شرکتهای دارویی بود.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور با بیان این که ۹۰ درصد شرکتهای دارویی در این بازه زمانی به دلیل تغییر نرخ ارز با مشکل کمبود نقدینگی برای تولید و واردات دارو مواجه شدند، عدم همکاری برای تامین نقدینگی که برخی آن را به معذوریت بانکها نسبت میدهند را از دیگر مشکلات این بخش ذکر کرد.
محمدی عنوان کرد: خوشبختانه از آذرماه شیب کمبودهای دارویی در کشور کاهش یافته و در حال حاضر موجودی پایدار داروها ۶۰ درصد یعنی برای تامین شش ماه کشور است و تنها در مورد چهار درصد داروها موجودی ناپایدار داریم به عبارتی تامین برای مدت یک ماه وجود دارد.
وی با بیان این که الگوی مصرف دارو بعد از کرونا تغییر و مصرف برخی داروها بین دو تا ۲۰ برابر افزایش یافت، از جمله این داروها را آنتی بیوتیکها ذکر کرد و گفت: البته در این رابطه ۷.۵ میلیون آنتی بیوتیک وارد کشور شد و خوشبختانه اکنون کمبودی در این رابطه نداریم.
معاون وزیر خاطرنشان کرد: خوشبختانه موجودی دارو در کشور بسیار مناسب است و نباید جو جامعه را متشنج کرد چرا که باعث ذخیره سازی دارو توسط مردم در خانهها میشود و این بسیار خطرناک است.
وی در مورد سرانه نامتناسب دارو در استان یزد، افزود: یزد با سابقه بالای دانشگاه علوم پزشکی از مدیریت دارویی مطلوبی برخوردار است و این باعث شده که مشکلی به لحاظ کمبود دارو نداشته باشیم.
محمدی در پایان به جمعیت شناور بیماران در برخی استانها مانند یزد اشاره و عنوان کرد: باید مستندات این حوزه از سوی استانداری و شورای تامین استان متقاضی ارائه شود تا سهمیه داروهای مورد نیاز از استانهای منشاء این جمعیت شناور کاسته و به استان متقاضی افزوده شود.
انتهای پیام
نظرات