• چهارشنبه / ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401112620353
  • خبرنگار : 30147

رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور خبر داد

صادرات بیش از ۱۰۰۰ تن مواد لبنی از نیشابور به کشورهای اوراسیایی

صادرات بیش از ۱۰۰۰ تن مواد لبنی از نیشابور به کشورهای اوراسیایی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور گفت: از ابتدای امسال از کارخانه‌های لبنی نیشابور بیش از ۱۲۰۰ تن مواد لبنی به کشورهای اوراسیا صادر شده است.

علی سلیمانی چهارشنبه ۲۶ بهمن‌ماه در نشست خود با خبرنگاران بیان اینکه روزانه حدود ۵۰۰ تن شیر خام در شهرستان نیشابور تولید می‌شود، اظهار کرد: شیر خام نیشابور علاوه بر تأمین کارخانه‌های لبنی نیشابور، ۲۹ هزار و ۳۷۵ تن به کارخانه‌های لبنی خارج استان ارسال می‌شود که این میزان معادل ۵۰ درصد شیر خام تولیدی در این شهرستان است.

وی کشتارهای غیرمجاز حاشیه شهر را یکی از عوامل شیوع تب کریمه کنگو دانست و افزود: به همه تالارها و رستوران‌ها هشدار داده می‌شود حتماً گوشت مورد نیاز خود را از کشتارگاه مجاز تأمین کنند.

رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور عنوان کرد: در سال جاری هیچ مورد بیماری تب کریمه کنگو نداشتیم اما آمار انسانی تب مالت در نیشابور چندین برابر بالاتر از میانگین کشوری است.

وی در همین خصوص از شهروندان خواست؛ برای جلوگیری از شیوع تب مالت، از فرآورده‌های پروتئینی محلی مثل فله، پنیر محلی، ماست چکیده استفاده نکنند.

سلیمانی همچنین درباره آمارهای کشتارگاه نیشابور و مواد معدوم شده، بیان کرد: از آغاز سال ۱۴۰۱ تعداد کشتار دام سنگین ۷۹۷۵ رأس بوده که ۱۱۵ رأس آن غیر قابل مصرف و معدوم شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال ۱۱۰ هزار و ۸۲۷ رأس دام سبک کشتار شده که ۱۸۱ رأس آن غیر قابل مصرف بود، هم چنین در نیشابور ۴ میلیون و ۶۴۵ هزار مرغ کشتار شده که ۳۵ هزار و ۷۰۹ قطعه آن به دلیل بیماری معدوم شده است.

رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور با اشاره به اینکه آمار حیوان گزیدگی در نیشابور بالاست، گفت: میزان حیوان گزیدگی از ابتدای سال تاکنون ۲۷۰۰ مورد بوده است. اگر فردی توسط حیوان گزیده شود باید ۳ نوبت واکسینه شود که ۱۰۸ دلار برای دولت هزینه دارد.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۰ مورد حیوان هار مثبت داشته‌ایم، افزود: امسال ۹۲۱۲ قلاده سگ را علیه بیماری هاری به صورت رایگان واکسینه کرده‌ایم، مردم اگر حیوان خانگی دارند باید مسئولیت آن را بپذیرند و اگر اتفاقی بیفتد جرم است.

سلیمانی به شهروندان هشدار داد: اگر فردی دچار حیوان گزیدگی شد فقط ۴۸ ساعت مهلت درمان دارد در غیر این صورت اگر حیوان هاری داشته باشد مرگ فرد را به دنبال دارد.

وی با تأکید بر اینکه از آغاز سال تاکنون بیش از یک تن عسل تقلبی کشف شده است، گفت: شهروندان عسلی خریداری کنند که دارای برچسب مشخصات زنبوردار باشد و تنها به آرم سلامت و دامپزشکی اطمینان نکنند. در نمایشگاه عرضه کالا که اخیراً در نیشابور برگزار شد، ۶۰ کیلو عسل تقلبی کشف کردیم.

سلیمانی گفت: امسال تاکنون ۱۹۱۰ بازدید از واحدهای عرضه مواد پروتئینی داشته‌ایم که ۱۱۸ مورد را به دلیل برخی تخلفات به مراجع قضایی معرفی کردیم، همچنین از ابتدای سال تا این لحظه ۵ تن و ۶۰۰ کیلوگرم مواد غذایی پروتئینی فاسد معدوم شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha