به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، بسام صباغ، نماینده سوریه در سازمان ملل متحد روز دوشنبه گفت، بعد از توافق بشار اسد، رئیسجمهوری این کشور و مارتین گریفیث، فرستاده دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، سوریه پذیرفته است کمکها از تمام نقاط مرزی به مدت سه ماه وارد شوند. در همین راستا این نماینده سوریه اظهار کرد که این تصمیمی مستقل و توافقی میان دمشق و سازمان ملل است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هم در بیانیهای از تصمیم اسد استقبال کرد زیرا بدین ترتیب کمکهای بشردوستانه به موقع به سوریه خواهد رسید.
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا طی تماس تلفنی با گوترش تاکید کرد که تمدید قطعنامه شورای امنیت باعث میشود که سازمان ملل و دیگر بازیگران به طرز کارآمدی کمکها را به مردم نیازمند سوریه ارسال کنند.
اختلافنظرهایی درباره اینکه وجود یک قطعنامه ضروری است یا خیر، وجود داشته است. یک منبع دیپلماتیک سازمان ملل به اسپوتنیک گفت که سوریه متناسب با حاکمیت خود رفتار میکند، بنابراین نیازی به چنین قطعنامهای نیست.
سفیر فرانسه در سازمان ملل گفت، یا بدون قطعنامه و به صورت شفاف همکاری خواهد کرد یا شورای امنیت این سازمان باید برگردد و فصل هفتم منشور ملل را بررسی کند. براساس فصل هفتم، اگر شورای امنیت سازمان ملل متوجه تهدیدی علیه صلح و ثبات بینالمللی شود، میتواند اقداماتی را انجام دهد.
ارسال کمکها به منطقه زلزلهزده سوریه به دلیل تحریمها با مشکل مواجه شده بود. چند روز گذشته، وزارت خزانهداری ایالات متحده اعلام کرد که تحریمها علیه سوریه را به مدت ۱۸۰ روز کاهش میدهد تا امکان انجام معاملات در این راستا فراهم شود.
آمار رسمی حاکیست که در پی زمینلرزه شدید در مرز ترکیه و سوریه تاکنون بیش از ۴۱ هزار تن در دو کشور جان خود را از دست دادهاند که دستکم ۳۵ هزار و ۴۱۸ نفر از این مرگ و میرها در ترکیه و بیش از ۵۸۰۰ فوتی نیز در سوریه گزارش شده است.
انتهای پیام
نظرات