به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، این اقدام در حالی صورت گرفته که گوستاوو پترو، رئیس جمهوری کلمبیا پلیس پرو را با "نازیها" مقایسه کرد و باعث شد تا اعضای کمیته روابط خارجی کنگره پرو، وی را عنصر نامطلوب بدانند.
این طرح با ۱۳ رای موافق، سه رای ممتنع و هیچ رای منفی مورد تایید کمیته به ریاست "ماریا دل کارمن آلوا"قرار گرفت و اکنون برای بررسی به صحن اصلی کنگره ارائه میشود.
این طرح در پی اظهارات مطرح شده از سوی رئیس جمهوری کلمبیا در روز جمعه مطرح شد که گفته بود حضور گسترده پلیس پرو در لیما، پایتخت این کشور در واکنش به اعتراضات ضد دولتی همانند اقدامات نازیهاست.
وی که منتقد نقش نیروهای مسلح در سرکوب اعتراضات است و بابت همین گفتههایش در دو ماه گذشته به شدت از سوی پرو مورد انتقاد قرار گرفته، در اظهارات روز جمعه گفت: در پرو پلیس مانند نازیها علیه مردم شهروندان این کشور اقدام میکند و کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر را زیر پا میگذارد.
رئیس کمیته روابط خارجی کنگره پرو نیز گفته که به رئیس جمهوری یک کشور دوست نمیتوان اجازه داد که چنین اظهاراتی مطرح کند.
وی افزود: ما باید به یکدیگر به عنوان یک کشور احترام بگذاریم و باید از پلیس ملی خود دفاع کنیم. گوستاوو پترو، هولوکاست را بی اهمیت شمرده است.
در جریان حضور در کمیته روابط خارجی کنگره پرو به وزرای کشور و خارجه این کشور تاکید شد تا اقدامات لازم را برای تضمین این مساله که رئیس جمهوری کلمبیا نباید وارد پرو شود، انجام دهند.
دولت پرو در ژانویه سال جاری میلادی نامهای دیپلماتیک به دولت بوگوتا ارسال کرده و مراتب اعتراض خود را به اظهارات مداخله جویانه گوستاوو پترو ابراز کرد آن هم پس از آن که وی درباره حضور نیروهای امنیتی در دانشگاهی در لیما صحبت کرد.
رئیس جمهوری کلمبیا، دینا بلوآرته را به عنوان رئیس جمهوری پرو به رسمیت نمیشناسد؛ وی پس از برکناری پدرو کاستیو در دسامبر گذشته میلادی جای وی را گرفته است.
اعتراضات ضد دولتی در پرو تاکنون ۷۰ کشته برجای گذاشته است.
انتهای پیام
نظرات