• سه‌شنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401112519530
  • خبرنگار : 71604

دانشمند چینی ۴ سال پیش در مورد پرواز بالون‌ها بر فراز آمریکا خبر داده بود

دانشمند چینی ۴ سال پیش در مورد پرواز بالون‌ها بر فراز آمریکا خبر داده بود

یک دانشمند چینی در سال ۲۰۱۹ به رسانه‌های دولتی گفته بود که یک بالون را در ارتفاع بالا بر فراز خاک آمریکا به پرواز درآورده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، مهندسان هوانوردی چین تقریبا چهار سال پیش از اینکه جنگنده‌های آمریکایی، بالون مشکوک به جاسوسی را در چهارم فوریه امسال سرنگون کنند، به ارسال دستگاه‌هایی در ارتفاع بالا بر فراز حریم هوایی آمریکا احساس غرور می‌کردند.

«وو ژِ»(Wu Zhe)، دانشمند چینی در سال ۲۰۱۹ به رسانه‌های دولتی چین گفت که او و گروهش با موفقیت یک کشتی هوایی به نام «کلاد چیسر»(Cloud Chaser) را به یک پرواز دور کره زمین فرستادند و شاهد عبور آن از روی قاره آمریکا در ارتفاع ۱۹.۸۱۲ کیلومتری بودند.

دانشمند چینی ۴ سال پیش در مورد پرواز بالون‌ها بر فراز آمریکا خبر داده بود
عکسی که به عنوان عکس «وو ژِ» منتشر شده است

به گزارش نیویورک تایمز، این دانشمند در آن زمان ادعا کرد که چنین دستگاه‌هایی در ارتفاع بالا را می‌توان برای هشدارهای اولیه در مورد بلایای طبیعی، نظارت بر آلودگی یا نظارت هوایی مورد استفاده قرار داد.

عکسی که از یک ویدئوی منتشر شده در سال ۲۰۱۹ گرفته شده است، نقشه‌ای از جهان را همراه با خط قرمزی نشان می‌دهد که مسیر خود را در سراسر جهان دنبال می‌کند و از آمریکای شمالی می‌گذرد که به گفته وو، مسیر کلاد چیسر را نشان می‌دهد.

دانشمند چینی ۴ سال پیش در مورد پرواز بالون‌ها بر فراز آمریکا خبر داده بود

انتشار رجزخوانی وو، ۹ روز پس از سرنگونی یک بالون چینی در ارتفاع بالا بر فراز سواحل کارولینای جنوبی صورت گرفت. این در حالی است که هواپیماهای جنگنده آمریکا در آخر هفته گذشته، سه شیء را که «شیء ناشناس پرنده» یا «یوفو»(UFO) پنداشته می‌شدند، طی چند روز سرنگون کردند.

وو در آن زمان گفت: این نخستین بار است که یک کشتی هوایی استراتوسفری با کنترل آیرودینامیکی، در ارتفاع ۲۰ هزار متری در سراسر جهان پرواز می‌کند.

این دانشمند، کلاد چیسر را یک «مرد بزرگ» با طول حدود ۱۰۰ متر و وزن چندین تن توصیف کرد.

وو به خود می‌بالد اما همین موضوع، این سوءظن را تایید می‌کند که چین ممکن است درگیر یک برنامه نظارتی بلندمدت باشد و از وسایل کُندحرکت و در ارتفاع بالا برای شناور شدن بر فراز آمریکا استفاده کند.

دولت بایدن روز پنجشنبه با استناد به تصاویر بالون مهندم‌شده توسط آمریکا اعلام کرد: بالون چینی که توسط آمریکا در چهارم فوریه سرنگون شد، برای شناسایی و جمع‌آوری سیگنال‌های اطلاعاتی به عنوان بخشی از یک برنامه نظارت هوایی بزرگ و مرتبط با اهداف نظامی مجهز شده بود که بیش از ۴۰ کشور در آن مد نظر بودند.

«گلن ونهرک»(Glen VanHerck)، ژنرال نیروی هوایی آمریکا گفت که این امر باعث شد نیروی هوایی آمریکا رادار خود را برای تشخیص دادن اجرام کُند حرکت تنظیم کند و از زمان تنظیم مجدد رادار، سه شیء ناشناس در آلاسکا، کانادا و شمال آمریکا کشف شده‌اند.

وی افزود: در این مرحله، ما به ارزیابی هر تهدید احتمالی ناشناخته‌ای که به آمریکای شمالی نزدیک می‌شود، ادامه می‌دهیم و برای شناسایی آن تلاش می‌کنیم.

ونهرک ادامه داد: با برخی تنظیمات، اکنون توانسته‌ایم دسته‌بندی بهتری را در مورد مسیرهای رادار داشته باشیم و به همین دلیل است که فکر می‌کنم می‌توان این موارد را دید. به علاوه، یک هشدار شدید برای جستجوی این اطلاعات وجود دارد.

دانشمند چینی ۴ سال پیش در مورد پرواز بالون‌ها بر فراز آمریکا خبر داده بود

مقامات دفاعی آمریکا، یوفویی را که روز یکشنبه شناسایی شد، به عنوان یک ساختار هشت‌ضلعی بدون سرنشین با قابلیت‌های نظارتی بالقوه و رشته‌های متصل به آن توصیف کردند.

پس از اینکه دو شیء ناشناس در روزهای جمعه و شنبه بر فراز آلاسکا و کانادا منهدم شدند، یک هواپیمای جنگنده «اف-۱۶»(F-۱۶)، یوفوی هشت‌ضلعی را منهدم کرد.

یوفویی که بر فراز آلاسکا سرنگون شد، هنوز پیدا نشده اما تحلیلگران می‌گویند که به اندازه یک خودرو بوده است. مقامات گفتند یوفویی که بر فراز کانادا سرنگون شد، شبیه به یک استوانه بود.

در مقابل، چین روز دوشنبه مدعی شد که ۱۰ بالون آمریکا در ارتفاع بالا، طی سال گذشته بدون اجازه چین در حریم هوایی این کشور پرواز کرده‌اند.

این ادعای چین پس از آن مطرح شد که آمریکا بالون جاسوسی چین را که از آلاسکا به کارولینای جنوبی رسیده بود، سرنگون کرد و جرقه بحران جدیدی را در روابط دوجانبه‌ای زد که به پایین‌ترین سطح خود در دهه‌های اخیر رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha