«احمد آخوندی» امروز سه شنبه ۲۵ بهمن ماه در جمع خبرنگاران در سالن کوثر استانداری یزد راجع به برگزاری نخستین جشنواره ملی تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی، اظهار کرد: این جشنواره به همت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همکاری استانداری یزد از ۲۸ تا ۳۰ بهمن ماه برگزار خواهد شد.
وی با بیان این که این جشنواره در بخشهای رادیویی، سینمایی، تلویزیونی و فضای مجازی برگزار میشود، گفت: سالیان است که تعداد زیادی تولید محتوی توسط هنرمندان و مردم تهیه میشود ولی هیچگاه این تولیدات مورد داوری و ارزشیابی قرار نگرفته است.
آخوندی با اشاره به استقبال خوب صورت گرفته و ارسال ۲۷۷۰ اثر به دبیرخانه این دوره از جشنواره، اعلام کرد: چهار کارگاه آموزشی برای علاقمندان و نشست استاندار با هنرمندان در رابطه با دغدغههای موجود در رابطه با حوزه میراث و گردشگری در حاشیه این جشنواره برگزار خواهد شد.
وی از اکران آثار در محل سینما تک یزد به مدت دو روز خبر داد و خاطرنشان کرد: اختتامیه جشنواره نیز در باغ جهانی دولت آباد با حضور خبرگاران کشوری و استان برگزار خواهد شد.
این مسئول به اهمیت ارتقای سواد میراثی در بین مردم تاکید کرد و گفت: مستندات و تولیدات این حوزه با افزایش این سواد میتواند در برنامهها و رویکردهای مرمتی و حفاظتی از بافتها و بناهای تاریخی تاثیرگذار باشد.
وی در رابطه با راهاندازی شرکت هواپیمایی استان یزد نیز اظهار کرد: این موضوع جزو برنامههای تحولی استان بود که با پیگیریهای چندین ماهه در این رابطه چهار فروند هواپیما خریداری شده و این شرکت هواپیمایی همزمان با مبعث رسول اکرم(ص) رسماً راهاندازی خواهد شد.
آخوندی از تعیین برخی مقاصد بینالمللی برای این شرکت مانند نجف اشرف، استانبول، دبی و بمبئی خبر داد و ابراز امیدواری کرد در آینده علاوه بر این پروازها و نیز مقاصد داخلی، مقاصد دیگر بین المللی توسط این شرکت راه اندازی شود.
وی یادآور شد: البته شرکت هواپیمایی یزد طی دو ماه آینده با همکاری هواپیمایی ماهان فعالیت خواهد کرد و بعد از جذب ۷۰ نفر نیروی انسانی مورد نیاز، فعالیت خود را به صورت مستقل دنبال خواهد کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی با اشاره به حضور استان در نمایشگاه گردشگری تهران طی هفته گذشته، تصریح کرد: این نمایشگاه با رویکرد جذب سرمایه گذار و معرفی جاذبه های استانها و آژانسهای گردشگری داخلی و بین المللی برگزار شد و با توجه به تاکید استاندار بر حضور شایستهی استان در نمایشگاهها از سال گذشته، تلاش کردیم از میان هفت طرح ارائه، طرح مناسبی را انتخاب و توسط هنرمندان یزدی در سطح گرید نمایشگاهی، اجرایی کنیم.
وی یکی از رویکردهای بسیار مهم استان دراین نمایشگاه را مشارکت همه شهرستانها و فعالان بخش گردشگری ذکر کرد و گفت: سعی کردیم علاوه بر معرفی جاذبههای استان در فضایی گسترده، داستانها و روایتها و قصههای یزد را در قالب اجرای گنبدی در محل نمایشگاه تهران برای بازدیدکنندگان نقل کنیم.
آخوندی در بخش دیگری از سخنانش راجع به سفر دو هفتهای تیمی از استان یزد به اروپا در شهریورماه امسال، تصریح کرد: اتحادیه اروپا و موسسه کراتر فرانسه بعد از ثبت جهانی یزد به عنوان معین برای کمکهای مالی به یزد تعیین شدند و در همین راستا نیز اعزام هیاتهای طرفین در دستور کار قرار گرفته بود که این سفر نیز در قالب تیمی از اساتید دانشگاه و مدیر کل میراث و برخی فعالان این بخش انجام شد.
وی از دیگر برنامههای این سفر را شرکت در همایش شهرهای جهانی در اسپانیا و بازدید از شهرهای میراث جهانی در اسپانیا، پرتقال و فرانسه ذکر کرد و گفت: این سفر بسیار آموزنده بود و رویکردهای جدیدی را پیش روی استان گذاشت.
وی از تلاش برای راه اندازی کارخانه خشت و اجرای طرح مدیریت ترافیک شهر با الگوبرداری از شهرهای تاریخی جهان بعد از این سفر خبر داد و گفت: رویکردهای جهانی مرمت و تجربیات استان یزد در این حوزه و نیز سیل یزد و دیگر مسائل مرتبط با آن بررسی و هم اندیشی گذاشته شد.
وی اضافه کرد: در این سفر مقرر شد میز لرزه استاندارد برای دانشگاه یزد و نیز یک دستگاه تولید خشت برای استان از سوی موسسه کراتر تهیه و تحویل یزد شود.
آخوندی به خسارت سیل تابستان امسال به بافت تاریخی در قالب ۸۳۰ مورد تخریب کلی و جزئی اشاره و عنوان کرد: تقریباً خسارت جرئی تمام اهالی زیاندیده بافت طی دو ماه اول پس از سیل با تامین مصالح ساختمانی انجام و اهالی برای بازسازی تخریبهای کلی جهت دریافت تسهیلات معرفی شدهاند.
مدیر کل میراث فرهنگی استان در پایان نیز از برنامه ریزی برای احیای پنج قنات دارای بیش از ۳۰ متر عمق در شهر یزد خبر داد.
انتهای پیام
نظرات