ایوب توکلیان در گفتوگو با ایسنا در مورد بیمارستانهای دولتی در حاشیه شهر مشهد بیان کرد: یکی از این بیمارستانها بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی هاشمینژاد است. کلینیک ویژه تخصصی و اورژانس شبانهروزی در این بیمارستان فعال است. همچنین به زودی قرار است در این بیمارستان خدمات آنژیوگرافی قلبی هم انجام شود.اخیرا تجهیزات چشمپزشکی بیمارستان هم در حال تکمیل است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از بیمارستانهای دولتی در حاشیه شهر بیمارستان طالقانی است که کلینیک ویژه تخصصی و اورژانس شبانهروزی دارد.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: بیمارستانهای غیر دولتی امام حسین(ع)، امام سجاد(ع)، امام زمان(عج)، ۲۲ بهمن و کلینیک وِیژه سیدی را در حاشیه شهر داریم که خدمات آنها اکثر زمینههای تخصصی را شامل شده و با تعرفه دولتی خدمات میدهند.
توکلیان با بیان اینکه به دلیل جمعیت روزافزون مناطق حاشیه شهر نیاز هست که مراکز خدمات درمانی را توسعه دهیم، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که در حال انجام است ساخت بیمارستان ۶۰۰ تختخوابی در ابتدای جاده سرخس است که یک بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی با حضور اکثر تخصصهاست. این پروژه تاکنون بیش از ۱۰ درصد پیشرفت داشته است. بعد از چندین سال وقفه در ساخت این بیمارستان، از حدود ۱۱ ماه قبل کلنگ پروژه مجددا زده شد و با همه محدودیتهای مالی پروژه درحال انجام است. این پروژه سنگین و پر هزینه است و تامین اعتبار ان آرام آرام صورت خواهد گرفت. امیدواریم تا سه سال آینده پروژه تکمیل شده و به بهرهبرداری برسد.
وی خاطرنشان کرد: درمانگاههای عمومی غیر دولتی هم در حاشیه شهر فعال هستند که تعرفه آنها تعرفه خیریه یا بخش خصوصی است.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که آیا در تعداد بیمارستان در حاشیه شهر کمبود داریم، بیان کرد: نمیشود گفت بیمارستان کمبود داریم؛ در واقع بیمارستان و ساخت بیمارستان براساس یک شاخصهایی است که یکی از آنها جمعیت است. ما طبق شاخصهای جمعیتی حدود ۲۸۰۰ تخت بیمارستانی در مشهد کمبود داریم.
پر رنگتر شدن کمبود تختهای بیمارستانی در آینده
توکلیان عنوان کرد: خیلی از بیمارستانهای تکتخصصی ما مثل بیمارستان روانپزشکی ابن سینا، بیمارستان چشمپزشکی خاتمالانبیا، بیمارستان کودکان دکتر شیخ و... در یک نقطه از شهر قرار دارند و نمیشود گفت که چون این بیمارستانها در یک منطقه قرار دارند، در سایر مناطق کمبود این بیمارستانها را داریم. عمده مشکل ما بیشتر به کمبود تختهای اصطلاحا جنرال و داخلی برمیگردد که عموما مربوط به بیماران مزمن است. با توجه به اینکه جمعیت ما رو به کهنسالی میرود، میانگین مدت زمان بستری بیماران هم افزایش پیدا خواهد کرد و کمبود تختهای بیمارستانی خود را در آینده بیشتر نشان خواهد داد؛ بنابراین باید در کنار ساخت بیمارستان ۶۰۰ تختخوابی به فکر پروژههای مشابه هم باشیم که در گذر زمان به مشکل برنخوریم.
وی در پاسخ به اینکه بدون در نظر گرفتن پروژه بیمارستان ۶۰۰ تختخوابی چقدر کمبود بیمارستان در حاشیه شهر داریم، گفت: ما ۲۸۰۰ تخت در مشهد کمبود داریم. ساختن بیمارستان بسیار پرهزینه است. همچنین تامین نیروی انسانی و تجهیزات هم باید انجام شود. دولت بنا دارد طی سالهای باقیمانده از دوران فعالیتش هزاران تخت بیمارستانی را تامین کند، اما شاید خیلی واقعبینانه نباشد که بخواهیم شعاری عمل کنیم و بگوییم ۲۸۰۰ تختی را که کمبود داریم در عرض چند سال تامین میکنیم.
تکمیل بیمارستان ۶۰۰ تختخوابی کمبود بیمارستان در حاشیه شهر را رفع میکند
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به اینکه چه تعداد کمبود تخت بستری در حاشیه شهر داریم، عنوان کرد: با ساخت بیمارستان ۶۰۰ تختخوابی نیاز حاشیه شهر به تخت بستری تقریبا رفع میشود و تحول بسیار خوبی در خدمات حاشیه شهر رخ خواهد داد. بیش از ۵۰ درصد مشکل کمبود تخت در حاشیه شهر با این پروژه جبران برطرف میشود. میتوان گفت با ساخت بیمارستان ۶۰۰ تختخوابی کمبود بیمارستان در حاشیه شهر نداریم.
توکلیان در رابطه با وضعیت اورژانس در حاشیه شهر مشهد بیان کرد: بیماری که بد حال میشود با اورژانش ۱۱۵ به بیمارستان منتقل میشود و اسم این موضوع را نمیشود عدم دسترسی گذاشت. در رابطه با موارد غیر اورژانسی هم که نمیشود گفت چون بیماری از حاشیه شهر میخواهد به بیمارستان مثلا امدادی بیاید، بگوییم دسترسی وجود ندارد؛ درست است که شاید زمان بیشتری را طی کند تا به بیمارستان برسد، اما دسترسی وجود دارد.
وی افزود: منابع یعنی بیمارستان، پزشک متخصص و... در مشهد وجود دارد، فقط در رابطه با اینکه خدمات در دسترس باشد و تسهیلتر شود مشکل داریم، اما این موضوع مشکلی نیست که به سلامت مردم آسیب بزند؛ زیرا بیماران اورژانسی که با اورژانس منتقل میشوند و فقط بیماران غیر اورژانسی میمانند که در این باره هم ایدهآل این است که در منطقه محل سکونت افراد، بیمارستان وجود داشته باشد، اما این گونه نیست که چون بیمارستان نیست سلامت مردم به خطر بیفتد؛ اگرچه باید تلاش شود با در اختیار قرار دادن اعتبارات از جانب دولت دسترسی مرم به بیمارستان در حاشیه شهر افزایش پیدا کند.
توکلیان در مورد وضعیت درمانگاهها در حاشیه شهر مشهد بیان کرد: در حاشیه شهر یک کلینیک ویژه سیدی داریم که بسیار بزرگ و چند تخصصی است و خدمات بسیار خوبی با تعرفه دولتی ارائه میکند. کلینیک بیمارستان هاشمینژاد و طالقانی و همچنین درمانگاهها و مطبهای زیادی در حاشیه شهر داریم. در حاشیه شهر خیلی مشکل درمانگاهی نداریم؛ چون خدمات سرپایی است. مراکز بهداشت هم صبح تا ظهر با پزشک عمومی با تعرفه نزدیک به رایگان خدمات میدهند. در حوزه درمانگاهی و بیماران سرپایی چالشهایمان کمتر از حوزه بستری است
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ممکن است در منطقهای بعد مسافت مطرح باشد اما خیلی مشکل خاصی نداریم. بیمارستانها و درمانگاهها با پراکندگی خوب و تعرفه دولتی هستند.اگر مشکلی در این زمینه هست کمتر از حوزه بستری است.
وی در رابطه با وضعیت درمانگاههای شبانهروزی در حاشیه شهر مشهد گفت: در مشهد ۱۶۰ درمانگاه شبانهروزی با پراکندگی مناسب داریم. خیلی در حوزه خدمات سرپایی و درمانگاهها کمبودی نداریم؛ اگرچه بعضا برخی درمانگاهها ممکن است تخلفاتی داشته باشند؛ مثلا درمانگاه را بدون اطلاع دانشگاه در شیفت شب تعطیل کنند و... اما این موضوع گاهی به صورت موردی پیش میآید. از نظر تعداد درمانگاهها وضعیت مطلوبی داریم، البته ممکن است در برخی مواقع دسترسیها کم باشد.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مردم حاشیه شهر مراکز مختلف دولتی و غیر دولتی را در دسترس دارند، اما با توجه به اینکه جمعیت جاشیه شهر در حال افزایش است نیازمند توسعه و گسترش این مراکز هستیم تا خدمات ما در حاشیه شهر توسعه داده شود.
انتهای پیام
نظرات