• دوشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401112418234
  • خبرنگار : 50310

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مطرح کرد:

بالا بردن ضریب دانش فنی کشاورزی در لرستان

بالا بردن ضریب دانش فنی کشاورزی در لرستان

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: یکی از برنامه‌های اصلی ما بالا بردن ضریب دانش فنی در بخش کشاورزی است.

سیدعماد شاهرخی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از برنامه‌های اصلی ما در بدو ورود به سازمان جهاد کشاورزی بحث بالا بردن ضریب دانش فنی در بخش کشاورزی بوده و سعی کردیم از ظرفیت دانشگاه‌ها، مراکز علمی و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در این راستا استفاده کنیم که بتوانیم بهره‌وری را در بخش کشاورزی بالا ببریم.

وی ادامه داد: با توجه به این‌که میانگین بارندگی ما در اراضی به ویژه شیب‌دار بیش‌از ۳۰۰ میلی‌متر در سال بوده، بسیار مناسب برای توسعه باغات به ویژه گونه‌هایی که با اقلیم دیم کاشت می‌شوند، است.

شاهرخی ادامه داد: یکی از کارهای ما توسعه باغات در اراضی شیب‌دار است لذا با توجه به اینکه ما در بعضی از مناطق حتی از میانگین کشوری هم فرسایش خاک بالاتری داریم لزوم دارد که این طرح هرچه سریع‌تر توسعه یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: فرسایش خاک در جهان بین ۲.۵ تا ۵ تن در هکتار، در کشور حدود ۱۲ تن در هکتار بوده ولی ما در استان مناطقی را داریم که بعضاً بالای ۲۵ تن در هکتار فرسایش خاک دارند.

وی عنوان کرد: نیاز است روی بالادست بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم، در آبخوان‌داری و آبخیزداری و در بحث درخت کاری که می‌توانند در جلوگیری از فرسایش خاک بسیار مؤثر باشند.

شاهرخی تصریح کرد: لذا روی گونه‌هایی که می‌توانند از نظر اقتصادی به کشاورز و استان کمک کنند سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: یکی از گونه‌هایی که تحقیقات روی آن تقریباً انجام شده و خوب جواب داده توسعه باغات پسته در اراضی شیب‌دار در برخی از مناطق استان است که با توجه به محاسبه‌ای که انجام دادند از سال پنجم که باردهی شروع می‌شود می‌تواند تا ۱۰۰ میلیون تومان در هکتار درآمد داشته باشد.

وی تصریح کرد: زعفران که خیلی خوب در استان جواب داده از لحاظ کیفیت و کمیت، در حال حاضر به صورت میانگین هفت کیلوگرم زعفران در هکتار برداشت می‌کنیم  که رقم خوبی بوده و می‌تواند به راحتی بالای ۲۰۰ میلیون در هکتار برای کشاورز ما درآمد داشته باشد.

شاهرخی با اشاره به جواب‌دهی خوب کشت انجیر در لرستان، بیان کرد: ما در برخی از مزارع که کاشت شده ۳۰ هکتار را به  صورت یکجا داریم که نهال آن در خود استان تأمین می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: دنبال این هستیم که با بحث‌های ترویجی و اقداماتی که انجام می‌دهیم کسانی‌که قصد احداث باغ به ویژه در اراضی شیب‌دار را دارند با این اطلاعاتی که در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم بتوانیم به این سمت و سو حرکت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha