«حوادث کمنظیری در استان ایلام به وقوع پیوست که متأسّفانه مردمِ خودمان هم خبر ندارند، چه برسد به دیگران و خارج و ملّتهای دیگری که مشتاقند حوادث کشور ما را بدانند؛ آنها که هیچ، حتّی مردمِ خودمان هم از خیلی از این قضایا خبر ندارند. یکی همین قضیّهی بمباران مسابقهی فوتبال بچّهها است در سال ۶۵ -بیستوسوّم بهمن ۶۵- که این جوانهای ایلامی، دو تیم ایلامی برای بزرگداشت و به یادبود هفتمین سال پیروزی انقلاب، یک مسابقهای به این عنوان درست کردند و تعدادی از مردم هم جمع شدند، تماشا میکردند؛ هواپیمای عراقی آمد بالای سر، از نزدیک یعنی با توجّه به اینکه اینجا چه برنامهای هست -نه اینکه همین طور بمب بیندازند و تصادفاً بخورد به زمین فوتبال؛ نه، با توجّه- اینجا را زد و ده بازیکن شهید شدند، داور شهید شد، چند بچّه شهید شدند، بعضی از تماشاچیان شهید شدند؛ این حادثهی کوچکی نیست، این حادثهی بزرگی است؛ جا دارد که این جور حوادث در ابعاد جهانی شناخته بشود، گفته بشود، تکرار بشود. این پیامِ مظلومیّتِ شهدای ورزشکار ما است؛ جرمشان این بوده است که برای سالگرد پیروزی جمهوری اسلامی و برای انقلاب، مسابقه تشکیل دادند.»
این بخشی از بیانات مقام مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای ستاد کنگره ۳۰۰۰ شهید استان ایلام درباره حادثهی زمین فوتبال چوار بود.
و اما ماجراچه بود؟ هواپیماهای رژیم بعثی عراق ۲۳ بهمن ماه سال ۶۵ در جنایتی وحشتناک و غیرانسانی با پرواز در ارتفاع پایین بر فراز زمین فوتبال چمن بخش چوار و ریختن بمب ۱۵ نفر از نوجوانان و جوانان فوتبالیست ایلامی را که در حال انجام مسابقه بودند به شهادت رساندند.
این حادثه که منجر به شهادت و زخمی شدن بهترین جوانان و نوجوانان فوتبالیست تیم منتخب استان ایلام شد به عنوان یکی از جنایتهای تاریخی صدام و رژیم بعت در تاریخ ثبت شده است. این واقعه درست زمانی رخ داد که تیمهای نوجوانان استان ایلام در رقابتهای قهرمانی کشوری هر سال با کسب یکی از مقامهای نخست تا سوم جزء سه تیم برتر کشور بودند.
در این روز خونین یونس تلوکی، مجتبی ناصری، علی نجات کرمی، علی عباسی، محمد کمالوندی، جهانگیر کاوه، عبدالرزاق مهدیه، سیدمحمد زارعی، حسین هزاوه (بازیکنان فوتبال)، حمیدرضا رضایتی (داور مسابقه)، مراد آذرخش، خلیل مظفری، سجاد مظفری، محمدجواد مظفری، امجد حیدری (تماشاگران مسابقه) به شهادت رسیدند و علی قیطاس، رحمت محمود، الیاس گهرسودی، گل مرادفاضلی، فرمان فولادوند و سلمان کرد (بازیکنان فوتبال) مجروح شدند.
«مهدی تاج»، رئیس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی شامگاه گذشته در دیدار با استاندار ایلام گفت: به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد شده که در تقویم ملی ۲۳ بهمن ماه سالروز واقعه زمین فوتبال چوار به نام روز «صلح و فوتبال» نامگذاری شود.
امسال نمایش «کُرنر زیر درختان بلوط» با موضوع بمباران زمین فوتبال چوار در بخش بینالملل جشنواره تئاتر فجر به روی صحنه رفت بخش بین الملل رفت و از رضا خضرایی برای نمایش "کرنر زیر درختان بلوط" تقدیر شد.
امروز یادوارهی شهدای زمین فوتبال چوار در این شهرستان با حضور رئیس فدراسیون فوتبال برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات