• پنجشنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۱:۵۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401112016057
  • خبرنگار : 50212

تحویل اولین سری منازل مسکونی سیل زدگان روستای آهنگران

تحویل اولین سری منازل مسکونی سیل زدگان روستای آهنگران

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: سری نخست منازل سیل‌زدگان روستای آهنگران از توابع شهرستان فراهان با حضور فرمانده نیروی زمینی سپاه‌ تحویل مالکان آنها شد.

فرزاد مخلص‌الائمه پنجشنبه ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۱ در حاشیه تحویل اولین مرحله از ساخت منازل سیل زده روستای آهنگران اراک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از گذشت ۱۹۰ روز از حادثه سیل مردادماه امسال که موجب بروز خسارت به بسیاری از نقاط کشور از جمله روستای آهنگران شد، نخستین سری از منازل مسکونی در این روستا به همت دستگاه‌های جرایی، بسیج سازندگی، گروه‌های جهادی و بنیاد مسکن، بازسازی و تحویل مالکان شد.

وی افزود: استان مرکزی جزو استان‌های پیشرو در حوزه فعالیت‌های جهادی است و در دهه فجر اولین سری از منازل مسکونی نیازمند بازسازی روستای آهنگران به مالکان آنها تحویل داده شد.

او با اشاره به حضور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم تحویل اولین سری از منازل مسکونی بازسازی شده روستای آهنگران و تحویل منزل پدر شهید آهنگرانی، تصریح کرد: امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۱ عملیات بازسازی منازل مسکونی آسیب دیده از سیل این روستا انجام و تحویل صاحبان آنها شود.

استاندار مرکزی افزود: در حال حاضر عملیات ترمیم بیش از ۹۵ درصد منازل مسکونی انجام شده و موارد محدودی باقی است که ظرف روزهای آینده تکمیل خواهد شد.

نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک نیز در این آئین با تقدیر از زحماتی که مردم و مسئولانی که در طول ۶ ماه گذشته برای بازسازی روستای آهنگران شهرستان فراهان متحمل شدند، اظهار کرد: فعالیت جهادی، خالصانه و صادقانه بسیج سازندگی، بنیاد مسکن، سپاه و ... موجب شد که در کوتاه‌ترین زمان ممکن عملیات بازسازی و مرمت منازل مسکونی مردم که بعضا مالکین آن تحت پوشش نهادهای حمایتی بودند انجام شود.

آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی از سیستم بانکی خواست تا با پرهیز از سخت‌گیری در راستای تسریع در بازسازی کامل منازل مسکونی حمایت و مساعدت کنند تا بتوان واحدهای مسکونی را هر چه سریعتر تحویل مردم داد. کمک مردم و نیکوکاران و حمایت دولت و پرهیز از سختگیری بی‌مورد بانک‌ها زمینه بازسازی کامل منازل آسیب دیده از سیل را فراهم خواهد کرد.

وی در ادامه خواستار حضور باشکوه مردم در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن ماه شد.

مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی نیز گفت: بر اثر سیل مردادماه سال‌جاری تعدادی قابل توجهی از منازل مسکونی مردم، زیرساخت‌های عمرانی و کشاورزی در استان دچار آسیب شدند. در مرحله نخست برای مرمت زیرساخت‌های عمرانی و فنی و کشاورزی مبلغ ۵۳ میلیارد تومان از طریق مصوبه ستاد مدیریت بحران برای بازسازی زیرساخت‌های عمرانی و کشاورزی تخصیص یافت که اقداماتی نظیر لایروبی قنوات، احداث کانال‌ها، جاده‌ها و پل‌ها، بهسازی مسیل‌ها و ... در سطح استان آغاز شد که تاکنون پیشرفت ۶۰ درصدی داشته است و تلاش خواهیم کرد تا ابتدای تابستان سال آینده مرمت آنها به اتمام برسد. گرچه برخی پروژه‌ها به بهره برداری رسیده است.

امید محترمی افزود: در خصوص تامین بخشی از لوازم خانگی آسیب دیده از سیل، اقداماتی با مشارکت نهادهای انقلابی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) انجام شد و بیش از ۱۰۰ قلم کالا از جمله یخچال، فرش، گاز و ... در اختیار مردم قرار گرفت.

وی افزود: در خصوص تعمیر منازل مسکونی آسیب دیده از سیل با عنایت به مصوبه دولت به ازای هر واحد مسکونی آسیب‌دیده از سیل، مبلغ ۷۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات علاوه بر کمک‌های نهادهای حمایتی تخصیص یافت. برخی از منازل به دلیل شدت بالای خسارت تا مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت کردند. همچنین برای واحدهای تعمیری مبالغی بین ۲۰ الی ۵۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض و ۳۰ الی ۶۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.

محترمی با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی تعمیر واحدهای مسکونی تعمیری گفت: با تلاش بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی تا پایان سال، عملیات احداثی سایر واحدها به اتمام خواهد رسید.

وی با اشاره به درگیری ۴۰ نقطه استان مرکزی با سیلاب امسال گفت: از ابتدای وقوع سیلاب همزمان با انجام کار امدادونجات و آواربرداری عملیات بازسازی با تقسیم کار آغاز شد و بازسازی واحدهای مسکونی سیل زدگان و زیرساخت‌های عمرانی در دستور کار قرار گرفت.

محترمی افزود: در اجرای پروژه های زیرساختی آسیب دیده از سیل موضوع پیشگیری نیز دیده شد و بنا شد پروژه‌هایی اجرا شود که در آینده بر اثر سیلاب آسیب نبیند، به عنوان مثال در شهرستان فراهان و محلات احداث بندهای خاکی و سدها با هدف کاهش سیلاب اجرا شد.

وی به اجرای پروژه‌هایی با هدف هدایت آب‌های سطحی اشاره کرد و گفت: در حوزه کشاورزی نیز بازسازی انجام و بخشی از خسارت کشاورزان به صورت بلاعوض پرداخت شد و در خصوص جبران خسارت وارده به دام‌ها، کندوهای زنبور عسل، مزارع و علوفه، باغات و ... نیز اعتباری معادل ۱۲۵ میلیارد تومان قرض الحسنه با بازپرداخت هفت درصد تخصیص یافت که از هفته‌های آینده پرداخت خواهد شد.

وی تصریح کرد: تا بازسازی کامل نقاط سیل زده در کنار سیل زدگان خواهیم بود و این سیل را تبدیل به یک فرصت می کنیم تا بار خسارات را به حداقل برسانیم.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان مرکزی نیز با اشاره به تخریب ۴۹ واحد مسکونی در سیل روستای آهنگران گفت: ۸۰ گروه جهادی با ۱۷۰۰ نفر در روز سیل به روستای آهنگران اعزام شدند و اقدام به فعالیت در حوزه مرمت، ساخت، آواربرداری، تعمیرات منازل و لوازم خانگی کردند.

سعید فرامرزی افزود: در دهه فجر سری نخست واحدهای مسکونی تحویل مردم شد و ۲۸ واحد مسکونی که تحویل بسیج سازندگی شده است تا پایان سال‌جاری بطور کامل مرمت و تحویل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha