• پنجشنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401112015599
  • خبرنگار : 50356

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی:

فاصله زیادی میان متوسط راندمان تولید در کشور و خارج وجود دارد

فاصله زیادی میان متوسط راندمان تولید در کشور و خارج وجود دارد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: امروز متاسفانه بین متوسط راندمان تولید در کشور و استان و خارج از کشور فاصله زیادی وجود دارد.

غلامرضا قنبری ۱۹ بهمن ماه در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی، نهاده‌ها و سیستم‌های نوین آبیاری که همزمان با شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت‌ آب، فاضلاب و تجهیزات وابسته در نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد در خصوص افزایش قیمت نهاده‌ها و اثرات آن در بخش کشاورزی اظهار کرد: شرکت‌هایی که در این نمایشگاه حضور دارند همگی در راستای افزایش راندمان تولید فعالیت می‌کنند. آنچه که امروز در سطح بازار داخلی و خارجی با آن مواجه هستیم بحث قیمت تمام شده محصولات است.

وی افزود: اگر قرارباشد قیمت مواد اولیه وابسته به ارز افزایش پیدا کند، قطعا آینده خوبی در انتظار صنعت کشاوری نخواهد بود. مهمترین موضوع این است که باید امروز بر فعالیت‌های دانش‌بنیان و  ارتقاء راندمان تولید تکیه کنیم. اگر راندمان تولید افزایش یابد قیمت تمام شده نهاده‌ها و مواد اولیه کاهش و این مساله موجب کاهش قیمت محصولات کشاورزی می‌شود و در چالش‌ها و تنش‌های اقتصادی کشور دوام‌آوری تولیدکنندگان افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امروز متاسفانه بین متوسط راندمان تولید در کشور و استان و خارج از کشور فاصله زیادی وجود دارد. مردم این مساله را که این همه منابع در بخش کشاورزی مصرف شود اما راندمان تولید پایین باشد را از دستگاهای اجرایی، فارغ التحصیلان ما و .... نمی‌پذیرند. پیام نمایشگاه به تولیدکنندگان و بهره‌برداران این است که باید به سمت افزایش راندمان تولید برویم.

وی درباره پرداخت مطالبات زعفران کاران استان تصریح کرد: در  سال جاری قیمت زعفران متناسب با قیمت ارز و بازار جهانی و متوسط استانداردهای ماده موثره توسط وزارت جهاد کشاورزی مناسب اعلام شد اما به دلایل اینکه شاخص کروسین پایین در نظر گرفته شد با کیفیت‌های مختلف زعفران جمع آوری و حجم خرید آن بالا رفت. نقش دولت نقش حمایتی است و قرار نیست دولت همه محصولات تولید شده در کشور را با قیمت تضمینی بخرد. دولت باید تنها در ارتباط با محصولات اساسی مورد نیاز و در راستای امنیت غذایی خرید انجام دهد.

قنبری افزود: باید در خصوص محصولات نیز بهره‌وری افزایش و استانداردهای تولید افزایش یابد تا بتوانیم در بازارهای جهانی نقش ایفا کنیم. در حال حاضر ۷۰ درصد مبلغ زعفران خریداری شده در استان پرداخت شده و پیگیری می‌کنیم با قیمتی که وزارتخانه اعلام کرده بقیه مطالبات پرداخت شود. مشکلی در خصوص خرید و فروش زعفران در بازار داخلی و خارجی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود که قیمت زعفران با توجه به قیمت دلار و وضعیت آینده کشور از قیمت کف بازار بالاتر برود. امسال سرما به محصولات کشاورزی از جمله زعفران آسیب وارد کرده و این مساله ممکن است، باعث شود در سال آینده و سال‌های بعد در تامین زعفران در داخل کشور یا خارج از کشور با مشکل مواجه شویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha