به گزارش ایسنا، محمد محمدیبخش در نخستین همایش فرصتها و چالشهای شرکتهای هواپیمایی و فرودگاهها، اظهار کرد: فلسفه کارگاههای آموزشی یادگیری است چراکه شرایط ما به سبب تحریمها در دنیا متفاوت است. رشد این صنعت بهقدری زیاد است که سرریز این دانش در بقیه صنایع اتفاق میافتد، بنابراین باید از ظرفیتهای فناورانه استفاده کنیم تا از سرعت پیشرفت این صنعت عقب نمانیم که البته دلیل آن جنگ نابرابر و تحریم از آبان ۱۳۵۸ تا امروز است. پس ما باید با توان مضاعف کار کنیم تا صنعت هوانوردی روزآمد، متوازن و همراه و همدل باشد.
وی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه به مدیریت چندوجهی ایمنی، اقتصادی، جنگ، آگاهی از تحریم و ارتباط با مراکز دانشگاهی را در نظر گرفتهایم. همه نقشآفرینان این صنعت نیز باید صاحبنظر باشند، بهطورکلی این جلسه برای شنیدن نظرات موافق و مخالف و تحلیل آنها است که به سمت ارتقا و رشد ایدهآل حرکت کنیم.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه شرایط ایران در جهان متفاوت است، گفت: صنعت هوانوردی امروز در لبه تکنولوژی است و سرعت رشد علمی این صنعت بسیار سریع است که باید خود را بالانس و تراز کنیم. برای اداره صنعت باید از فناوری استفاده کنیم، اما به دلیل تحریم از علم و تجربه دنیا بیبهرهایم. جنگ نابرابر تحریم علیه بخش هوایی تا امروز ادامه یافته است و انتقال تکنولوژی به ایران رخ نداده است.
هواپیمای برجامی فروختند، اما قطعاتش را ندادند
محمدیبخش افزود: در حالی که ایکائو میگوید باید دانش هوانوردی بدون تبعیض گسترش یابد، اما آمریکا حتی از ارسال نشریات هوانوردی هم به ایران خودداری میکند. آنها به ما هواپیمای برجامی فروختند، اما قطعات آن را نداند، در این شرایط باید ایمنی را حفظ کنیم و صنعت را سرپا نگه داریم و به مردم سرویس دهیم.
وی خطاب به شرکتهای هواپیمایی گفت: هر کس این پیام را درک کند باید خود را روزآمد کند. تنهایی هم انجام نمیشود. صنعت باید همدل و هماهنگ شود. نوسانات بازار ارز و جنگ تحریمها و همزمان موضوعاتی مثل کرونا باعث شده مدیریت چند وجهی را در صنعت هوایی یاد بگیریم. لازم است همه نقشآفرینان صنعت در جای خود نقشآفرینی داشته باشند تا به سمت رشد متوازن حرکت کنیم.
احیای صنعت هوانوردی در دوران پساکرونا
حسن خوشخو -معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری- در این نشست گفت: هدف ما از برگزاری این نشست احیای صنعت هوانوردی در دوران پساکرونا است زیرا صنعت هوانوردی یک دوره رکود را بر اساس پیامدهای کرونا تجربه کرد که این صنعت را با چالشهایی مواجه کرد.
وی افزود: آنچه در مجامع بینالمللی راجع به پساکرونا پرداخته میشود، حائز اهمیت است و امروز هدف از این هماندیشی مباحث تخصصی و کارشناسی است که همفکری و خرد جمعی شکل بگیرد و چراغ راه ما در صنعت هوانوردی باشد.
معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به ماده ۳۷ کنوانسیون شیکاگو خاطر نشان کرد: صنعت هواپیمایی بر پایه نظم شکل گرفته است که پیامد این نظم ایمنی، امنیت و تسهیلات است.
خوشخو تصریح کرد: ما به دنبال ایجاد یک همسانی در صنعت هوانوردی هستیم که همه بخشهای خود را درگیر آن کنیم تا در آینده بهعنوان نماینده دولت در صنعت هوانوردی ایفای نقش کنیم. همچنین بررسی کنیم آیا ظرفیتهای زیرساختی ما میتواند نیازهای جامعه را پوشش دهد، آیا در پساکرونا ایرلاینها و فرودگاهها ظرفیت زیرساختی را ایجاد کردند و همچنین سیاستهای کلی دولت در حیطه صنعت هوانوردی را مورد واکاوی قرار دهیم و نقطهنظرات کارشناسان در حوزه صنعت هوانوردی را بشنویم تا سیاست کلی برای نقشه راه آینده مشخص شود.
ایمنی پروازها در اولویت است
وی تأکید کرد: اولویت ما ایمنی پروازهاست و شرکتهای هواپیمایی بهعنوان بازوی اصلی صنعت هوانوردی باید مسیر توسعه را به درستی تشخیص دهند که رفاه و عدالت اجتماعی به همراه داشته باشد.
معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه این راهی است که کشورهای پیشرفته رفتهاند، گفت: نقش صنعت هوانوردی صرفاً بهعنوان پوشش حمل و نقل نیست که در صورت سیاستگذاری درست نقش توسعه دارد و بر آنیم تا در این نشست به الزامات حوزه ایمنی صنعت هوانوردی با نظر کارشناسان بپردازیم.
حمیدرضا سیدی -مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران- نیز در این همایش گفت: امروز عوامل دست اندرکار صنعت هوانوردی جمع شدهاند تا چالشها و مشکلات بررسی شود. ما اگر یک مدل مفهومی قائل باشیم و روابط اجزا را در نظر بگیریم سازمان هواپیمایی که وجه اصلی است نماد حاکمیت و واضع قوانین است که ضلع اصلی هرم است. ضلع دوم شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران است که اقدامات بنیادین و زیرساختی فرودگاهها را عهدهدار است ضلع سوم نیز شرکتهای هواپیمایی هستند اما وجه چهارم که قابل تعریف است، باید مراکز علمی و شرکتهای دانشبنیان باشند تا روابط بین این چهار وجه را تعریف و ضابطهمند کنیم.
وی ادامه داد: این فرضیه میتواند با وظایف خود ما در خصوص ساخت، توسعه و نگهداری هواپیما روی زمین و ناوبری هوایی در آسمان مطرح شود.
اسناد حقوقی و فنی شرکتهای هواپیمایی در قالب ۳۲ دستورالعمل تهیه و تنظیم شده است
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مطابق اصل اول ایکائو ایمنی و اصل دوم امنیت، دو روی سکه هستند و شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در راستای ماده ۳۷ کنوانسیون شیکاگو بحث تدوین قوانین و نظامنامهها اقدام کرده است و دستورالعملها، اسناد و دستورالعملها طی کار فشرده، تهیه و تنظیم شد، در واقع اسناد حقوقی و فنی شرکتهای هواپیمایی در راستای اصل اول که ایمنی است برای اخذ گواهینامه فرودگاهی نوشته شده که شامل ۳۲ دستورالعمل است.
سیدی تصریح کرد: باید در حوزه ایمنی بحث فرهنگسازی در مجموعه حملونقل هوایی را نهادینه کنیم. از سوی دیگر روابط و قراردادهای این چهار وجه ضوابط یکطرفه نیست و برای طرفین تعهد ایجاد میکند، لذا شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران برای وضع قوانین دائمی این صنعت اعلام آمادگی میکند.
تدوین طرح جامع حملونقل در شقوق حمل ونقل در وزارت راه و شهرسازی
شهریار افندیزاده معاون حملونقل وزارت راه و شهرسازی نیز در این نشست گفت: از نگاه دیگری به موضوع میپردازم. صنعت هوانوردی به طرح جامع حمل و نقل نیاز دارد که در وزارت راه و شهرسازی در حال تدوین است تا هدف گذاری صورت بگیرد و دورنما مشخص شود.
وی افزود: بایستی با توجه به افق ۱۴۱۴ این دورنما در صنعت هوانوردی تدوین شود، همین کار در صنعت ریلی و جادهای در حال انجام است که در سال ۱۴۰۲ سند اولیهای با توجه به چشمانداز تنظیم و ارائه میشود که راهبردها و برنامهها مشخص شود.
وی تشریح کرد: صنعت حمل و نقل هوایی علی رغم اینکه سهم کمتری در جابجایی دارد اما با وجود حساسیت بالا، نیازمند دقت و ایجاد زمینههای مناسب است. همچنین برای همافزایی علمی سختترین مقررات در دنیا برای صنعت هواپیمایی است چون باید دورههای متعدد آموزشی سپری شود بهروزرسانی صورت گیرد.
افندیزاده ادامه داد: صنعت هوانوردی بالاترین تحریم را در کشور ما داشته که با توانمندیهای داخل توانستهایم این صنعت را پویا نگه داریم، در همایش امروز که نوعی هماندیشی است بر آنیم تا چشمانداز ما رفع چالشهای موجود باشد چراکه نگاه ما اگر به سوی مشکلات باشد، راه به جایی نمیبرد و خروجی ندارد. در واقع افراد متخصص و مسوول با نگاه امید و حل موضوع میتوانند راهکار مناسب ارائه دهند که این موضوع بهترین فرصتها را فراهم میکند، بر این اساس جلسات اینچنینی باعث افزایش همافزایی میشود و نگاه نیل به موفقیت شکل میگیرد.
به گزارش ایسنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، نخستین همایش فرصتها و چالشهای شرکتهای هواپیمایی و فرودگاهها، با حضور جمعی از معاونین وزارت راهو شهرسازی، مشاور وزیر و سرپرست حوزه وزارتی، رئیس سازمانهواشناسی، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، رئیس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، رئیس شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، سرپرست شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، مدیرکل دفتر بازرسی و ارزیابی عملکرد وزارت راه و شهرسازی، معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری، رئیس دانشکده صنعت هواپیمایی، رئیس مرکز امور بینالملل، رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی، ایرلاینها و دانشآموختگان صنعت هوانوردی برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات