منصور خانهگیر امروز ۱۹ بهمن در همایش دهیاران شهرستان رفسنجان با حضور معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور اظهار کرد: کرمان استانی پهناور است و جمعیت روستایی آن یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بوده که ۴۱ درصد از جمعیت استان را شامل میشود.
وی افزود: برای این جمعیت ۸۸۲۴ شورا داریم و ۲۴۷۱ دهیاری مشغول خدمت به جامعه روستایی استان کرمان هستند.
مدیرکل امور روستایی استان کرمان ادامه داد: ۵۲۳ پروژه عمرانی روستایی در دهه فجر در استان کرمان به ارزش ۳۴۳ میلیارد تومان کلنگ زنی و افتتاح شده و این حاصل تلاش دهیاران از ۱۵ مهرماه روز ملی روستا تاکنون بوده است. قبل از آن به مناسبت روز روستا ۱۳۰۴ پروژه به ارزش ۸۰۴ میلیارد تومان افتتاح شده است.
خانهگیر با بیان اینکه در سال جاری تاکنون ۱۴۸۰ میلیارد تومان پول به دهیاریهای استان کرمان واریز شده، تصریح کرد: نیروی انسانی چالش مهم دهیاریهای استان کرمان است بهنحویکه در یکی از بخشهای رفسنجان کارشناس فنی و کارشناس مالی نداریم. در استان کرمان با این چالش مواجه هستیم و هنوز مجوز برگزاری آزمون به ما داده نشده است. امیدواریم دستور ویژهای صادر و با برگزاری آزمون چالش نیروی انسانی حل شود.
وی با انتقاد از حذف تفکیک در روستاها، بیان کرد: در روستاهای بخش مرکزی رفسنجان، کرمان و سیرجان که ملک گران است یکی دیگر از جالشها حذف تفکیک است. رای دیوان ابلاغ شده است و ما آنرا به دهیاریها ارسال کردیم. حق تفکیک متاسفانه بهعنوان بخشی از درآمد دهیارها حذف شده و برخی دهیاریها ناچارند فقط به ارزشافزوده اکتفا کنند.
خانهگیر با بیان اینکه در مورد مباحث مربوط به بنیاد مسکن همه گلهمند هستیم، اظهار کرد: با مساعدت معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور مقرر شده در جلسهای با رئیس بنیاد مسکن کشور خیلی از مسائل را مطرح کنیم و به نتیجه برسیم.
وی به مبحث دستگاه اجرایی بودن دهیاری پرداخت و با یادآوری وجود ۸۴ شهرداری در استان کرمان، گفت: بسیاری از روستاهای استان با ۱۰۰۰ نفر جمعیت به شهر تبدیل شده اند اما روستایی با ۱۴ تا ۱۸ هزار نفر جمعیت نمیتواند از اعتبارات کمیته برنامهریزی بهره ببرد و این یک چالش جدی است.
خانهگیر همچنین با بیان اینکه دهیار ۴۷ وظیفه دارد اما مردم روستا دهیار را مسئول همه موضوعات میدانند، تصریح کرد: وظیفه دهیار رسیدگی به مسائل آب، برق، گاز و راه روستا نیست همچنان که وظیفه شهردار در شهر نیست. دهیاران برای حل مشکلات مردم به این پروسهها ورود کردهاند و این سبب شده سازمان بازرسی برای آنها پرونده تشکیل دهد لذا دستگاههای اجرایی وظیفه خود را انجام دهند و مشکلات روستا را به دهیاران حواله ندهند.
انتهای پیام
نظرات