• چهارشنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1401111914962
  • خبرنگار : 71664

رئیس دانشگاه تهران:

شاهد خروج نخبگان علوم‌پایه از کشور هستیم/دانشکده بیوتکنولوژی می‌تواند عامل نگهداشت نخبگان باشد

شاهد خروج نخبگان علوم‌پایه از کشور هستیم/دانشکده بیوتکنولوژی می‌تواند عامل  نگهداشت نخبگان باشد

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به کمبود منابع برای تامین تجهیزات دانشگاه و با بیان اینکه تجربه نشان می‌دهد که در زمینه نگهداشت نخبگان موفق نبوده‌ایم، گفت: شاهد خروج نخبگان علوم‌پایه از کشور هستیم و به همین جهت احداث دانشکده بیوتکنولوژی می‌تواند عاملی برای نگهداشت نخبگان و ایجاد انگیزه در آنها باشد. زیرا با ایجاد انگیزه می‌توانیم از خروج نخبگان جلوگیری کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد مقیمی در افتتاحیه ساختمان دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران در سخنانی با بیان اینکه دوران مدیریتی جدید دانشگاه تهران با شعار "جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی" شروع شد، ادامه داد: دانشگاه تهران بر مبنای رویکرد کارافرینی و مسئولیت‌پذیری که در کانون توجه خود قرار داده است به دنبال محقق کردن دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم است. پیش از شکل‌گیری دانشکده بیوتکنولوژی، این رشته در قالب گروه فعالیت می‌کرد. فلسفه شکل‌گیری این دانشکده، ایجاد یک ساختار است که پیش از این، نتوانسته بودیم آن را ایجاد کنیم. منظور از ساختار، انسجام سازمانی، علمی و اختصاص تجهیزات مورد نیاز است. امیدواریم که افتتاح این دانشکده بتواند یک نقطه عطف باشد به نحوی که کارآفرینی یعنی اتصال نظریه علمی با کسب و کار محقق شود. 

وی با اشاره به حضور محمدصادق موحد، معاون مستعدان آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان؛ در آیین افتتاحیه دانشکده بیوتکنولوژی گفت: ما با کمبود منابع روبرو هستیم و توانستیم با منابعی که در اختیار داریم، این سازمان را آماده کنیم. حدود ۱۰۰ دانشجوی دکتری پیوسته در این رشته تحصیل می‌کنند و برای تامین تجهیزات دچار کمبود منابع هستیم. من از شما می‌خواهم که در تجهیز منابع به ما کمک کنید. امیدوارم به کمک شما بتوانیم عزیزانی که در عرصه علمی زحمت می‌کشند در خصوص آزمایشگاه دغدغه نداشته باشند.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه بیوتکنولوژی یک رشته میان رشته‌ای است، اظهار کرد: این رشته رابطه‌ای میان بیولوژی و تکنولوژی است و تمام حوزه‌های مربوط به منابع طبیعی، سلامت، انرژی و حتی فعالیت‌های صنعتی می‌تواند در زمره ماموریت‌های این دانشکده گنجانده شود. منظور از مسئولیت‌پذیری اجتماعی این است که  دانشگاه در خدمت جامعه و ارتقاء کیفیت رندگی مردم باشد. ما می‌توانیم با تلفیق علم و فناوری، کیفیت بهتر زندگی مردم را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: عدم استفاده درست از منابع، یکی از مشکلات مردم است و مسئولان همواره درخصوص استفاده بهینه از منابع دغدغه دارند. بررسی‌ها حاکی از آن است که بهره‌وری و بهره‌مندی از منابع در ایران، نرخ پایینی دارد. اگرچه به منابع زیادی دسترسی داریم اما نتوانسته‌ایم به درستی از آن استفاده کنیم.  بیوتکنولوژی می‌تواند زمینه‌ساز استفاده بهینه از منابع شود و ناکارامدی استفاده از منابع را مرتفع کند. سطوح مختلف جامعه نیاز به اقدام علمی دارد و دانشکده بیوتکنولوژی می‌تواند به ارتقاء آن کمک کند.

رئیس دانشگاه تهران عنوان کرد: دانشکده بیوتکنولوژی از منظر ساختاری ذیل دانشکدگان علوم دانشگاه تهران تعریف می‌شود. امیدارم که این دانشکده با تعامل خود با سایر دانشکده‌های دانشکدگان علوم، موجب بهره‌مندی از نتایج مختلف شود. 

وی ادامه داد: اساتید رشته بیوتکنولوژی در زمینه علمی بسیار نقش دارند و در زمینه ساخت واکسن کرونا نیز مشارکت داشته‌اند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha