به گزارش ایسنا، عیسی زارع پور امروز در مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی که امروز در محل موزه ارتباطات برگزار شد، رویکرد دولت سیزدهم به حوزه فضایی را یک نگاه راهبردی، فرصت ساز و اقتدارآفرین ذکر کرد و افزود: صنعت فضایی تنها یک صنعت مرتفع کننده چالشها و اقتصادی نیست، بلکه یک عرصه اقتدارآفرین برای کشور تلقی میشود.
زارعپور، فناوریهای مورد استفاده در این صنعت را پیچیده و مهمترین فناوریهای روز دنیا توصیف کرد و یادآور شد: بر این اساس است که بالاترین استانداردها در رده نخست متعلق به صنعت فضایی است و بعد از آن استانداردهای حوزههای نظامی و در رتبه سوم استانداردهای صنعتی قرار گرفتهاند.
وی بومیسازی را گام دیگر و مهم کشور در حوزه فضایی عنوان کرد و یادآور شد: هر چند صنعت فضایی پیچیده است، ولی توانستیم در این حوزه خوش بدرخشیم، به گونهای که به چرخه کامل صنعت فضایی رسیدیم که در یک دهه اخیر با راهبری مقام معظم رهبری در این مسیر ریل گذاری شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم تلاش دارد تا کلیه موانع توسعه صنعت فضایی را بردارد، خاطر نشان کرد: بعد از یک دهه غفلت از برگزاری جلسات شورای عالی فضایی، تاکنون ۲ جلسه این شورا برگزار شده است و پیام برگزاری این جلسات آن است که صنعت فضایی در کانون توجه دولت قرار گرفته است.
زارع پور، همگرایی و همافزایی در این حوزه را از دیگر نشانههای توجه دولت به فضا دانست و افزود: دستاورد این توجه پرتاب ۶ ماهواره در کمتر از یک سال بوده است.
وی اضافه کرد: صنعت فضایی از برنامهها فاصله زیادی دارد، ولی نسبت به گذشته توجه زیادی به آن شده است و دولت در زمینه اختصاص اعتبارات توجه جدیتری داشته است.
زارعپور با بیان اینکه ما نیاز داریم به رویکرد راهبردی تا تبدیل شدن به صنعتیسازی حوزه فضایی برسیم، ادامه داد: اقتصادیسازی صنعت فضایی یکی از این راهبردها است که در این راستا منظومه ماهوارهها در کانون توجه کشورها قرار گرفته است و در کشور ما این راهبرد محقق نمیشود مگر اینکه بخش خصوصی وارد شود.
وی با تاکید بر هموارسازی مسیر برای ورود بخش خصوصی در حوزه پرتابگرهای ماهوارهها، یادآور شد: تقسیم کار ملی یکی از دیگر ضرورتهای بخش فضایی کشور است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برنامههای آتی صنعت فضایی، گفت: در تلاش هستیم تا پایان سال و یا نهایتا تا پایان دولت سیزدهم، کشور به صادرکننده خدمات فضایی تبدیل شود. این هدفگذاری شدنی است.
وی افزود: در میان کشورهای منطقه تنها ایران چرخه کامل بومیسازی فضایی را دارد و امیدواریم در پرتاب ماهوارهها به مدار لئو و خدمات سنجشی فضایی، صادرکننده باشیم.
انتهای پیام
نظرات