به گزارش ایسنا، علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سهشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد بررسی عملکرد منابع و مصارف هدفمندسازی یارانهها با محوریت تبصره(۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور پس از استماع سخنان رئیس سازمان برنامه و بودجه و اظهارات روسای کمیسیونهای برنامه و بودجه و تلفیق بودجه ۱۴۰۱ و تعدادی از نمایندگان مجلس درباره گزارش قرائت شده در جمع بندی این موضوع گفت: مطابق با حکم تکلیفی بند ص تبصره ۱ دولت موظف بوده در صورتی که حذف ارز ترجیحی از کالاهای اساسی از دارو و تجهیزات پزشکی انجام شود، نسبت به پرداخت مابهالتفاوت بصورت کالابرگ اقدام کند و همچنین قرار بود که قیمتها بر اساس نرخ شهریور ۱۴۰۰ باشد اما این مهم در کشور عملیاتی نشده است و خلاف نص صریح قانون است. خبر دارم که برخی از وزارتخانههای ذینفع درباره کالابرگ به قیمت شهریور ۱۴۰۰ میگویند مردم استقبال نکردند که ما این را قبول نداریم.
وی اظهار کرد: طبق بند «ب» ماده ۳۹ قانون برنامه ششم و تبصرههای آن، دولت باید دریافت و پرداختهای مرتبط با قانون هدفمندی یارانهها به همراه لایحه بودجه سالانه و درج منابع و مصارف در قالب ردیفهای مستقل و جداگانه در ارقام بودجه عمومی ارائه میکرد که متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به این حکم توجهی نشد. در لایحه بودجه ۱۴۰۲، ۵۶ هزار میلیارد تومان (همت) برای یارانه نان درنظر گرفته شده که طبق بررسیهایب که انجام شده حداقل به ۱۰۰ همت در این زمینه نیاز است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: از طرفی طبق مفاد جزء ۶ بند الف تبصره ۱۴ قانون بودجه، سازمان هدفمندی یارانهها مکلف بوده منابع حاصل از حذف یارانه خانوادههای غیر مشمول، حمایت دولت و مالیات بر ارزش افزوده گاز و فراوردهای نفتی را به مبلغ ۴۸ همت به یارانه نان اختصاص دهد در صورتی که مطابق تکلیف ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده، منابع دریافتی از مالیات بر ارزش افزوده گاز و فراوردهای نفتی باید در منابع عمومی و بودجه شهرداریها مورد استفاده قرار بگیرد؛ اختصاص این منابع به یارانه نان از الان محل اشکال است.
نیکزاد عنوان کرد: مطابق بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۱ از محل تبصره ۱۴، ۲۳ همت و ۱۳ همت مانده از سال ۱۴۰۰ باید تا پایان دی ماه سالجاری در جهت حمایت از تولید و اشتغال پرداخت میشد که انجام نشده است. همچنین طبق ردیف ۸ جدول مصارف تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱، باید ۲۴.۵ همت در جهت حمایت از تولید در بخش انرژی پرداخت میشد که انجام نشده است.
نایب رییس مجلس با تاکید بر اینکه باید قانون را مورد نظر قرار دهیم، اظهار کرد: باید از الان انضباط مالی و منابع و مصارف تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ را مورد توجه قرار دهیم.
انتهای پیام
نظرات