به گزارش ایسنا، عبدالباری عطوان تحلیلگر مشهور عرب در تحلیلی درباره سرنگونی بالون چینی بر فراز آسمان آمریکا نوشت: «سرنگونی بالون چینی توسط یک موشک آمریکایی پس از گذشت بیش از یک هفته از پرواز آن بر فراز پایگاههای موشکی هستهای مونتانا، دل ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را خنک خواهد کرد و شاید باعث شود پوتین به دو دلیل دستانش را از خوشحالی به هم بمالد: اول به این دلیل که بالون عظیم چینی که حجم آن حدودا به اندازه سه اتوبوس است، به راحتی توانست به حریم هوایی آمریکا نفوذ کند و سیستمهای نظارتی کشور ابرقدرتی مثل آمریکا نتوانستند آن را حتی قبل از نزدیک شدن به مرزهای این کشور رصد کنند تا اینکه یک شهروند عادی علاقه مند به اشیای درحال پرواز نسبت به وجود این بالون هشدار داد. دلیل دوم اینکه شخص جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در برخورد با این نقض به جای دیپلماسی از زور استفاده کرد.
عامل زمان همیشه از اهمیت بالایی بر خوردار بوده است، جنگها به خصوص میان کشورهای ابرقدرت، همانند آنچه اکنون در خاک اوکراین رخ میدهد و با شدتی که از حملات موشکی، پیشروی روسیه در منطقه دونباس و تشدید حضور اروپا و آمریکا در این جنگ، ارائه هر چه بیشتر کمکهای نظامی و مالی به کییف و ارسال صدها تانک و موشک دوربرد شاهد آن است نشان میدهد میدهد ارتباط بین این جنگ با حادثه ساقط کردن بالون چینی از اهمیت بالایی برخوردار است.
رهبری چین به شدت از این واکنش «اغراقآمیز» آمریکا یعنی سرنگونی بالون انتقاد کرد و گفت، این بالون برای انجام تحقیقات هواشناسی در نظر گرفته شده بود و به دلیل وزش باد از مسیر خود خارج شد. سخنگوی وزارت خارجه چین هم اعلام کرد، کشورش به حقوق منافع شرکتهای ذیربط متعهد خواهد بود و حق واکنشهای لازم بیشتر را برای خود محفوظ میدارد.
هنوز مشخص نیست که چینیها به سرنگونی این بالون که با استفاده از زور انجام شد چه واکنشی نشان خواهند داد؛ اما تقریباً مسلم است که بخشی از این پاسخ در هماهنگی بیشتر با روسیه در جنگ اوکراین خود را نشان خواهد داد و شاید چین در پاسخ به سرنگونی این بالون، هر هواپیما یا کشتی آمریکایی را که به حریم هوایی یا آبهای سرزمینی چین در خلیج تایوان یا دریای چین نفوذ کند، از بین ببرد.
اگر به موضوع اصلی خود، یعنی جنگ اوکراین که در آستانه ورود به دومین سال خود (۲۴ فوریه) است، برگردیم، در این صورت تحولات عمدهای وجود دارد که باید در این مجال بررسی شوند:
اول: تهدید دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه مبنی بر اینکه اگر شبه جزیره کریمه توسط ارتش اوکراین مورد هدف موشکهای آمریکایی یا اروپایی قرار گیرد، بقیه سرزمینهای اوکراین که هنوز تحت کنترل کییف هستند، به تلی از خاکستر بدل خواهند شد و پاسخ مسکو با همه سلاحها خواهد بود.
دوم: اعتراف ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین به اینکه وضعیت در خط مقدم در شرق اوکراین (منطقه دونباس) سختتر میشود و روسیه نیروهای بیشتری را به میدان جنگ میفرستد و پیشرفت بیشتری میکند.
سوم: ارسال پیامی قوی از سوی پوتین به اولاف شولتس، صدراعظم آلمان است که رهبری کمپین ارائه تانکهای لئوپارد آلمانی به اوکراین را برعهده دارد. پوتین در این پیام به شولتس یادآوری کرد که روسیه در جنگ جهانی دوم تانکهای آلمان را منهدم کرد و اگر تانکهای این کشور جرات کنند و با پرچم اوکراین وارد خاک روسیه شوند، مسکو بار دیگر هم آنها را منهدم خواهد کرد.
این تهدیدات روسیه به موازات حمله موشکی به مواضع ارتش اوکراین در بیش از یک منطقه و به عنوان مقدمهای برای انجام حملات گسترده در فصل بهار که این روزها با تمام توان خود را برای آن آماده میکند، اولین پاسخ به اظهارات میخائیل پودولیاک، مشاور ولودیمیر زلنسکی است که گفته بود: پس از توافق با غرب در مورد تامین تانکهای کییف، در حال حاضر در حال مذاکره برای تامین موشکهای دوربرد و هواپیماهای پیشرفته (اف-۱۶ آمریکایی و اروپایی رویال یا یوروفایتر) هستیم تا حملاتی را به شبه جزیره کریمه انجام دهیم و آن را به حاکمیت اوکراین بازگردانیم.
سخنگوی روسیه گزارشها در مورد تهدید بوریس جانسون، نخست وزیر سابق انگلیس و صدراعظم آلمان را تکذیب کرد مبنی بر اینکه کشورشان با بمب هستهای مورد هدف قرار میگیرند. با این حال، اطلاعات درز یافته متناقضی وجود دارد که این تهدیدات هستهای روسیه را تأیید میکند و خود جانسون در یک فیلم ویدئویی حقیقت را بیان کرده است.
برای هزارمین بار میگوییم روسیه که دارای ۶۵۰۰ کلاهک هستهای است و رهبری آن عزت نفس ملی دارد، نمیتواند از این جنگ شکست خورده بیرون بیاید. به خصوص که تمام تبلیغات غرب در مورد سرطان پوتین، حضور فرماندهانی مخالف وی در ارتش روسیه که او را سرنگون میکنند و پیش بینیهای خاص از فروپاشی اقتصاد و پول روسیه به دلیل تحریمهای آمریکا، صرفا جنگ تبلیغاتی بوده و ثابت کرده که فاقد هرگونه اعتبار است.
اما نکته جالب توجه این است که خود پوتین در دیدار با نفتالی بنت، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی به مسکو، به زلنسکی قول داد که در ازای عدم الحاق رسمی اوکراین به ناتو او را ترور نکند و زنده نگه دارد. بنت این قول پوتین را در یک مصاحبه تلویزیونی که دو روز پیش پخش شد، فاش کرد.
شلیک یک موشک آمریکایی میان برد به شبه جزیره کریمه یا به اهدافی در عمق روسیه میتواند به عنوان پاسخ جنگ نیابتی آمریکا و اروپا علیه روسیه یک جنگ هستهای را به راه اندازد؛ اما در مورد طرح تجزیه روسیه، وقتی ائتلاف آمریکا و اروپا در تجزیه سوریه و قبل از آن عراق و افغانستان ناکام مانده، آیا موفق به تجزیه روسیه که ناپلئون و هیتلر را شکست داده، خواهد شد.
پاسخ ممکن است زمانی باشد که تانکها و موشکهای روسیه در فصل بهار پیشروی میکنند».
انتهای پیام
نظرات